کد خبر: 22066 A

اهدای نوبل موسیقی به متالیکا و گروه افغان

اهدای نوبل موسیقی به متالیکا و گروه افغان

در اقدامی متفاوت، جایزه پُلار به موسسه موسیقی افغانستان اهداء شد.

ایران آرت: جایزه موسیقی انجمن پادشاهی سوئد که جایزه پُلار نام دارد امسال مشترکا به گروه هوی متال متالیکا از ایالات متحده و موسسه موسیقی افغانستان رسید. این جایزه به نام «نوبل موسیقی» شناخته می‌شود. برندگان امسال روز پنجشنبه طی مراسمی جوایز خود را از دست کارل گوستاو پادشاه سوئد دریافت کردند.

هیئت داوران جایزه پُلار وقتی اسامی نامزدهای امسال این جایزه را در ماه فوریه اعلام کرد گروه متالیکا را به خاطر موسیقی «خشن و خشمگین‌» آن ستود و افزود متالیکا «با همنوازی هنرمندانه و به کار گرفتن ریتم‌های بسیار تند، موسیقی راک را به عرصه‌هایی رساند که تا پیش از این به آن راه نیافته بود.»

فروش جهانی آلبوم‌های متالیکا از ۱۱۰ میلیون نسخه گذشته و بسیاری از تک ترانه‌های این گروه نظیر Nothing Else Matters و Enter Sandman یا سری unforgiven در خاطره دوست‌داران موسیقی ماندگار شده است.

متالیکا

به گزارش یورونیوز، از سوی دیگر انستیتوی ملی موسیقی افغانستان و بنیانگذار آن احمد سرمست به «پاس به استفاده از قدرت موسیقی برای متحول کردن زندگی جوانان» نیز شایسته دریافت این جایزه شناخته شد.

آقای سرمست موسسه خود را در سال ۲۰۱۰ راه‌اندازی کرد،‌ تلاش وی یک گام بی‌همتای آموزشی در کشوری بود که سالها است غوغای جنگ در آن بلندتر از آوای هنر به گوش می‌رسد.

احمد سرمست کار خود را در عین رویارویی با خطر جدی در کشوری آغاز کرد که هم اجرای موسیقی و هم فعالیت زنان در آن، به ویژه در زمان طالبان چالشی بسیار جدی بود. در بیانیه هیئت داوران جایزه پُلار در باره کار وی آمده است: «این موسسه، موسیقی افغانستان را از نو زنده می‌کند و نشان می‌دهد که می‌توان با موسیقی زندگی‌ها را متحول کرد.»

در بیانیه هئیت داوران آمده است: «ما باور داریم هر دو برنده امسال ما گرچه از دو جهان کاملا متفاوت می‌آیند اما نمونه آرمان جایزه موسیقی پُلار هستند. آرمانی که همانا گرامی‌‌داشتِ آهنگسازان و نهادهای موسیقایی است که فعالیت آنها زندگی افراد را متحول می‌کند.»

این جایزه که هر سال در دو گروه موسیقی کلاسیک و معاصر اهدا می‌شود یک میلیون کرون سوئد (معادل ۱۳۰ هزار دلار) ارزش دارد. از برندگان پیشین این جایزه می‌توان به استینگ، باب دیلن، بی‌یورک و راوی شانکار اشاره کرد.

متالیکا احمد سرمست نوبل موسیقی
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین