سعید آقاخانی ، سریال نون خ، بازیگر نقش سلمان
چرا در تلویزیون کار می کنید مگر کرد نیستید؟ / ناآرامی ها و فشار به بازیگران نون خ
بازیگر نقش سلمان : یک بار با خانواده سوار ماشین بودیم و جایی میرفتیم جلویمان را گرفتند پیادهام کردند و میخواستند مرا بزنند. یکی دو بار هم گفتم به من میگفتند مگر تو کرد نیستی چرا با تلویزیون کار میکنید؟ تو چرا آبروی کردها را میبری؟
ایران آرت: تسنیم مصاحبه ای با تهیه کننده و دو بازیگر سریال نون خ ایفاگران نقش های سلمان و عمو ادریس منتشر کرده است و نوشت: بازیگران سریال هم از ناآرامیها گفتند، تهدید شدند که چرا در تلویزیون کار میکنید.
گزیده ای از این مصاحبه را به نقل از عصر ایران بخوانید:
کاظم نوربخش ( بازیگر نقش سلمان ) : بگذارید پاسخِ شما را با یک شوخی بدهم. قبلاً با خانواده همهجا میتوانستیم برویم اما بعد از بازی در سریال «نونخ» دیگر نمیتوانیم برویم. از هر لحاظ که شما به آن نگاه کنید اصلاً قبل از «نونخ» با بعد از آن قابل قیاس نیست. هم احترامها بیشتر شده و هم شما را زیر ذرهبین دارند.
از طرفی دیگر اگر قبلاً میتوانستیم کالایی را قسطی بخریم یا حساب دفتری داشته باشیم الان دیگر نمیشود. اگر هم بگوییم نداریم مثلاً یک موتور 125 دارم، روزی 125 بار به من میگویند چرا سوارِ این موتور هستید؟ خدا را شکر میکنم مردم خیلی به ما احترام میگذارند و باید مراقب باشیم بالأخره مسئولیتی روی دوش ما است.
تسنیم: یکسری از فضاسازیهایی شد که خیلی از بازیگران در همان ایام اغتشاشات و ناآرامیها کار نکنند. مخصوصاً که شما کُرد هستید. آقای سپهری! ابتدا شما بفرمایید از شما خواستند که در این سریال بازی نکنید و با تلویزیون همکاری نداشته باشید؟
سیروس سپهری ( بازیگر نقش عمو ادریس ) : ما از همین جامعه هستیم. کاستیها را میبینیم و خارج از این مردم نیستیم. تمام این مدت که این اتفاقات افتاده بود مسائلی در پشت صحنه ما اتفاق میافتاد و آقای فرجی با آرامش کنار ما بودند و کمک میکردند کار پیش برود. آقای آقاخانی میگفت ما به عنوان هنرمند رسالتی داریم اما هنرمند نباید بازیچه دست سیاسیون شود. در عین حال باید خودش سیاسی باشد و به این مسائل اشراف داشته باشد.
هنرمند باید دلش برای مسائل اقتصادی، مشکلات مردم و تهدیدات کشورش، بسوزد برای یکسری از مردمی که ناخواسته یکسری از رفتارها و کردارها را داشتند برای این مردم دلشکسته بودیم اما کار را ادامه دادیم چون مردم ما در ایام عید نوروز و ماه رمضان نیاز داشتند سریال خوب روی آنتن ببینند و چشمشان به این قاب تلویزیون است.
ماجرای حمله به ماشین بازیگر «نونخ»
آقای نوربخش! به شما گفتند چرا با تلویزیون کار میکنید؟
کاظم نوربخش: همه ما تحت فشار بودیم. واقعاً آقای فرجی کنار ما بودند و به ما آرامش میدادند. یک بار با خانواده سوار ماشین بودیم و جایی میرفتیم جلویمان را گرفتند پیادهام کردند و میخواستند مرا بزنند. یکی دو بار هم گفتم به من میگفتند مگر تو کرد نیستی چرا با تلویزیون کار میکنید؟ تو چرا آبروی کردها را میبری؟
کار طنز بود و ما باید برای خنداندن مردم هرکاری میکردیم. البته سر صحنه هم اتفاقاتی افتاد که آقای فرجی خودشان فضا را آرام کردند و اهالی منطقهای که فیلمبرداری انجام میشد را دعوت به آرامش کردند. میدانستیم مردم قرار است نهایتاً پای سریال ما بنشینند و خنده به روی لبانشان بیاید و این باعث میشد کمفروشی نکنیم و تمام توانمان را بگذاریم تا کار خوبی روی آنتن تلویزیون برود.
سیروس سپهری: از طرفی هم همه صنوف به کارشان برگشتند و فقط یک عده به دنبال این بودند هنرمندان کار نکنند. همان مدیاها و بخشهایی که دنبال ترویج ناامیدی در جامعهاند.
کاظم نوربخش: ما همانهایی بودیم که در کرونا کار کردیم، جان خودمان را به خطر انداختیم و کرونا هم گرفتیم. به خاطر اینکه این مردم در خانه بنشینند و با خیال راحت «نونخ» نگاه کنند.
فضاسازیها علیه سعید آقاخانی
تسنیم: آقای فرجی ( تهیه کننده سریال نون خ ) نظر شما در این باره چیست؟
مهدی فرجی: آرزو میکنم که هر تهیه کنندهای شانس این را داشته باشد یک بار هم شده با سعید آقاخانی کار کند و کار با او نتیجه خوبی دارد. البته از طرفی دیگر به آن دسته از تهیهکنندگانی که فقط به منافع مالی و مادی خودشان فکر میکنند، توصیه نمیکنم با سعید آقاخانی کار کنند، چون چیزی از برآورد را نمیگذارد بماند و همه را خرجِ کار میکند.
در مورد فضاسازیها در همان دوران ناآرامیها، باید بگویم همه فشارها به یک طرف اما فشار روی سعید آقاخانی بیش از بقیه گروه بود. بازیگری که سرشناس بود و به گونهای لیدرِ گروه به شمار میرفت هم در داخل و هم خارج فشار میآوردند. بالأخره نسبت به همشهریها و مردمِ خودش دلسوزیهایی داشت و پستهای اینستاگرامی میگذاشت اما اینکه کار نکنیم و کنار بکشیم راهکار اصلی نبود.
بالأخره نوروزی میآید و مردم میخواهند بنشینند و سریال ببینند و شاد باشند. توقع دارند این سریالها روی آنتن بیاید. تقریباً میتوان گفت بعد از پخشِ سریال کامنتهای منفی آنقدر ناچیز است و اصلاً وجود ندارند. پیامهای مردم نشان میدهد هنرمند ضمن اینکه بالأخره مسائل سیاسی پیرامونِ خودش را میفهمد و درک میکند و بایستی نسبت به آنها موضوع داشته باشد اما معنیاش این نیست که هنر خودش را کنار بگذارد، کار نکند و کارها را تعطیل کند.این راه در واقع درمان نیست و امروز داریم نتیجهاش را میبینیم.