حمله تند به هنرمندان/ بیانیه صدای آبان ۹۸ جنجال آفرین شد/ یادی از جان باختگان روزهای اخیر و دو روایت کاملا متفاوت
در این بیانیه که اشارات مستقیمی به جان باختن تعدادی از هموطنان در ناآرامیهای اخیر شده آمده : «در این روزهای تلخ که از پسِ آبان ۹۸ گذشتهاست، لحظهای چهره جوانانِ جانباخته، مردمان زخمخورده، مادران داغدار و پدران بیتاب از برابر چشم دور نمیشود.» در بخش دیگری از بیانیه هنرمندان اشاراتی هم به وضعیت نابسامان این روزهای معیشتی و اقتصادی شده و آمده: «آنها فقط بهجانآمدگانی بودند که چون هیچ گوش شنوایی نیافتند، ناکارآمدیها را در کوی و برزن فریاد زدند.»
ایران آرت:امروز دو روزنامه کیهان و جام جم با حمله به هنرمندان امضا کننده بیانیه اعتراضی موسوم به صدای آبان ماه ۱۳۹۸ تلاش کردند آنها را در شکل گیری شرایط امروز دخیل بدانند.
روزنامه کیهان در ستون معروف صفحه سوم خود زیر تیتر "دل تان برای مردم می سوزد یا هوای اسکار و کن کرده است"، نوشت: امضاء کنندگان این بیانیه که البته تعداد قلیلی را شامل میشود، سینماگرانی دوزیست هستند که هم وابسته به حمایتهای دولتیاند و هم از طریق جوایز جشنوارههای غربی ارتزاق میکنند. آنها باز هم با هدف جلب توجه محافل خارجی بیانیهای سراسر ابهام و تحریف را صادر کردهاند و بدون اشاره به مسئولیت خود در فریب افکار عمومی، طوری وانمود کردهاند که گویی آنها نبودند که در دورههای اخیر انتخابات، از مسئولان کنونی حمایت کرده و موجب روی کار آمدنشان شدند! همین جماعت، سال 88 نیز از دروغهای بزرگ فتنهگران حمایت کردند و در ریخته شدن خون بیگناهان در آن فتنه نقش ایفا کردند. 10 سال بعد، آنها باز هم فراموشکار شدهاند و ژست حقطلبی گرفتهاند، گویی یادشان رفته است که چگونه از شهرت خود برای به قدرت رسیدن عاملان بیتدبیری استفاده کردند!
ای کاش یک بار هم که شده، این جماعت خودبرتربین و روشنفکرپندار، از برج عاج خود پایین میآمدند تا حال این روزهای مردم را درک کنند. ای کاش کمی از غرور و تکبر خود میکاستند و به جای چنین بیانیهای، یک بار از مردم به خاطر تبلیغات جاهلانه خود عذرخواهی میکردند. اما جوایز جشنوارههای خارجی و هوای بردن خرس و خروسها و اسکار و سواحل کن و کوچههای ونیز، مگر میگذارد دست از اطوارهای خود بردارند؟ به ویژه اینکه مدتی است، جشنوارههای خارجی نیز آنها را نادیده میگیرند و امروز فرصت خوبی است تا با برخی دولتهای غربی، همنوا شوند، بلکه بار دیگر رنگ فرش قرمز فستیوالها را ببینند!
نکته جالب اینکه یکی از امضاکنندگان بیانیه حمایت از اغتشاش، چند روز پیش شامل رأفت اسلامی واقع شد و حکم برائت گرفت.
البته، شاید متن اعترافات و بازجویی وی برای همکارانش خواندنی باشد و میزان صداقت وی را در همراهی با همکاران سینماییاش روشن کند!
جام جم ،روزنامه صدا و سیما هم امروز در متنی طولانی با تیتر "با مردم چه می کنید" نوشت:
شاید زمانی که در نیمه شب 24 آبان به یکباره قیمت بنزین 3 برابر شد آن هم بدون هیچ اطلاعرسانی به مردم، مسؤولان تصمیمگیر تصورش را نمیکردند که حاشیههای آن تا این حد دامنهدار شود. متصدیان قرار بود با شوکدرمانی و غافلگیری تا حد امکان از عوارض آن بکاهند اما گویا تدبیری برای عوارض اجتماعی آن نشده بود. شاید اگر حداقل تصوری از تبعات اجتماعی این تصمیم داشتند، در مقام اجرا تن به چنین شکل و فرمی نمیدادند. تبعات و حاشیههای دامنهدار این موضوع روز گذشته به حوزه فرهنگ هم کشیده شد. بیانیهای در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی دست به به دست میشود که توسط تعدادی از سینماگران به اشتراک گذاشته شده. متن بیانیه هرچند به طور مستقیم، جان باختن تعدادی از هموطنان و مسؤولانه نبودن چنین برخوردی را در ماجراهای اخیر نشانه رفته اما در مرحله بعد میتوان رگههای نقد و اعتراض به وضعیت نابسامان اقتصادی و معیشتی را هم در آن مشاهده کرد.
روزنامه تلویزیون نوشت: تا الان که مشغول خواندن این سطور هستید این بیانیه به امضای هنرمندانی مانند حسین علیزاده، شهاب حسینی، داریوش مهرجویی، الهام پاوهنژاد، سهراب پورناظری، امین حیایی، بهرام رادان، اصغر فرهادی، فرهاد اصلانی و محسن تنابنده رسیده است.
عذرخواهم!
فارغ از نام افرادی مانند حسین علیزاده، شهاب حسینی، داریوش مهرجویی و امثالهم که معمولا کنشهای تند و تیز سیاسی ندارند اما لابلای امضاکنندگان بعضی اسامی هم به چشم میخورند که بعضی کاربران شبکههای اجتماعی با یادآوری کنشهای سیاسی آنها در چند سال گذشته به خصوص در انتخابات سال 96، بیانیه فعلی را بدون پذیرفتن مسئولیت رفتارهای گذشته این چهرهها، رفتاری پارادوکسیکال و متناقض توصیف کردهاند.
ما همه با هم نیستیم
جام جم افزود: به جز ژوله معدود چهرههای دیگری هم بودند که ترجیح دادند در چنین وضعیتی، مسیر دیگری را در پیش بگیرند. یغما گلرویی شاعر که نسبت به سالهای پرحاشیه گذشته، در یکی دو سال اخیر ترجیح داده کمتر به چنین حوزههایی ورود کند، در پاسخ به بعضی دعوتها برای پیوستن به کمپین هنرمندان، با انتقاد تند از بعضی چهرههایی که دو سال قبل مردم را دعوت به حضور در اردوگاه انتخاباتی رئیسجمهور میکردند نوشته: «حالا که رییس جمهور منتخبشان فرمایش کرده تا صبحِ گران شدن بنزین از آن خبر نداشته واکنشی نشان نمیدهند چون نمیتوانند پستهای انتخاباتی خود را توجیه کنند. اگر بگویند کاندیدای اصلحمان را نمیشناختیم مخاطب میپرسد پس چرا ما را به رای تشویق میکردید، اگر بگویند رییس جمهور کارهای نیست باز مخاطبِ به هوایشان رای داده یقهشان را میگیرد. پس همان بِه که یک متن جانگدازِ در باب این که «فریادهای در گلو مانده در تاریخ ماندگار می شوند» منتشر کنند و بروند پی همان عکس سلفی با همبرگر و دورهمی... اینها را نوشتم تا جواب دوستانی که مرا به امضای آن نامه دعوت میکنند را داده باشم و بگویم اینجا کسی است که میترسد، میلرزد و می داند ما همه با هم نیستیم.»
مطالبه مردم، حق است
روزنامه تلویزیون در پایان نوشته است : حالا که آرام آرام از نقطه کانونی التهابات فاصله میگیریم گویی فضا برای طرح بعضی از موضوعات از جمله اتفاقات و جان باختن تعدادی از هموطنان هم مساعد شده و میشود با بررسی مسائل، در حد امکان سره را از ناسره جدا کرد. مثلا روز گذشته، شورای شهر تهران میزبان سردار محمدرضا یزدی فرمانده سپاه محمد رسول ا...(ص) تهران بزرگ بوده. موضوع جلسه هم آنطور که خبرگزاریها گزارش دادهاند، بررسی ناآرامیها و اعتراضهای اخیر بوده. با این حال در حاشیه این مراسم، یزدی حرفهای مهم دیگری هم زده. آن طور که خبرگزاری مهر گزارش داده یزدی در پاسخ به این سوال خبرنگاران که آیا امکان دارد بعضی از جان باختگان به اشتباه از سوی ماموران و نیروهای امنیتی کشته شده باشند گفته: «این موضوع در حال بررسی است و در حال حاضر در این مورد نه می توانیم اظهار نظر کنیم و نه وقت آن است، اما این را باید بگویم که به دقت این موضوع در حال بررسی است که کسانی که کشته شده اند علت کشته شدنشان چه بوده است.» نکته جالب دیگر در صحبتهای این مسئول امنیتی، تایید نارضایتی مردم از مسائل اقتصادی و اذعان او به مسالمتآمیز بودن اعتراضها در روز اول بعد از گرانی سه برابری بنزین است: «مطالبه مردم راجع به مسائل معیشتی یک مطالبه و خواسته به حق است که هیچ کسی آن را انگار نکرده است و دولت هم آن را مورد تردید قرار نداده است... در روز اول وقتی که مردم وارد شدند بسیار مسالمت آمیز رفتار کردند ولی عده ای بر این موج سوار شدند و شروع به آتش زدن کردند و فیلمهای آن هم موجود است. در برخی موارد حتی مردم به این افراد اعتراض می کنند و می گویند ما برای اعتراض آمده ایم چرا بانک را آتش می زنید.»
هنرمندان چه نوشتند؟
در بیانیه #صدای_آبان۹۸ آمده است:
در این روزهای تلخ که از پسِ آبان ۹۸ گذشتهاست، لحظهای چهرهی جوانانِ جانباخته، مردمان زخمخورده، مادران داغدار و پدران بیتاب از برابر چشم دور نمیشود.
جوانانی که خونِ پاک آنها با بیتدبیری بر خاک ریخته شد و با انتسابشان به بیگانگان سعی بر نادیده گرفتنشان شدهاست.
مردمانی که امروز از پسِ غبارِ غلیظِ بیخبری و بیارتباطی، نام و نشانِ یکان یکانشان آشکار میشود، به کدام گناه کشته شدهاند؟ آنها فقط بهجانآمدگانی بودند که چون هیچ گوش شنوایی نیافتند، ناکارآمدیها را در کوی و برزن فریاد زدند. با مردم چه میکنید؟ کدام روزن را برای شنیدن صدای مردم باز گذاشتهاید؟ کدام تجمع اعتراضیِ مردم را تاب آوردهاید؟ کدام حزب و تشکیلاتی که بتواند بیانگر خواستهای مردم باشد را باقی گذاشتهاید؟ همچنان برآنید تا با خشونت، مردم را از ابتداییترین حقوق انسانی و بدیهیترین نیازهای شهروندیشان محروم کنید؟
بدانید که فریاد فرو خُفته در گلوی مردم این سرزمین در تاریخ ماندگار خواهد شد.
نخستین امضاکنندگان: رخشان بنیاعتماد، اصغر فرهادی، فرهاد توحیدی، مجتبا میرتهماسب، حسین علیزاده، کیهان کلهُر، لیلی گلستان، بهمن فرمانآرا، داریوش مهرجویی، رضا دُرمیشیان، جعفر پناهی، مصطفا آلاحمد، محمد رسولاف، حسین سناپور، ارشد طهماسبی، امیر اثباتی، فاطمه معتمدآریا، نغمه ثمینی، محسن امیریوسفی، مجید برزگر، منیژه حکمت، نگار اسکندرفر، امیرشهاب رضویان، جابر قاسمعلی، کتایون شهابی، تهمینه میلانی، محمد رضاییراد، باران کوثری، پگاه آهنگرانی، مصطفا خرقهپوش، مهتاب نصیرپور، محمد رحمانیان، فیروزه صابر، حبیب رضایی، محمدرضا موئینی، میثم موئینی، جمال رحمتی.
درود به شرف این هنرمندان.
این بازیگرا و کارگردان ها از چرچیل هم سیاست مدارترند می دانند کی بیانیه بدن، کی و چه زمانی نقش زخمی و شهید را بازی کنند کی ادای قهرمان ها و آدم خوبه را بازی کنند، همین ها از همین دولت هزینه های میلیاردی فیلم های شان را بدست آوردند. وقتی که همه از شرایط سخت اقتصادی می گفتن اینا شش ماه از سال را آن ور آب می گذراندند.
این ها که دستمزد میلیاردی نمی گیرند...امثال گلزار و سحر قریشی باید جواب بدن اینا جزو مفاخر هنر ایران هستن
من هم امضا کردم.بیانیه گویایی بود کاش گوش،شنوا هم پیدا شود
کاش تو بیانیه شیواشون گفته بودن ببخشی که در انتخابات مردم را فریب دادیم
می گفتن ما اشتباه کردیم که با استفاده از وجهه خود مردم عامی را فریب دادیم
کاش گفته بودن شرمنده ایم
واقعا اهمیتی داره کیهان و تلویزیون چی میگن.این رسانه ها چه نسبتی با مردم دارن؟ هر چه بیشتر و تندتر به هنرمندان حمله کنند باعث محبوبیت بیشترشان میشن
انقدر مردم این ابن الوقتها رو که نصف سال تو خونه های آمریکا و کانادا و سواحل اسپانیاشون هستند فحش دادند که ناچار کیهان دست بکار شد که با استفاده از خاصیت افعال معکوس ، یکمی کمکشان کنه.😬😠
لطفا قضاوت بی جا نکنین.اصغر فرهادی و لیلی گلستان و ،،،، از چه امکانات بیت المال سهم بردند که به شان بی ربط می چسبانین. همین که شجاعت دارند در این حال و فضای دردناک صدای آبان شدند یعنی مردمی اند و شرف دارند
این بیانیه من را یاد کی بود کی بود من نبودم انداخت.اینا همان لیست روحانی ۱۴۰۰ نیستن؟! حالا چی میگن!! حداقل می گفتن ببخشید بابت حمایت هایی که از حسن قفل ساز کردیم
آقای فرهادی همه هنرمندان متعهد ممنون که هستین و صدای مظلومیت ما را شجاعانه فریاد زدین
خیلی شجاعت بخرج دادن. بابت این بیانیه.
ساده نشید
این قشر کاری به مظلومیت ما ندارن
بو خورده به دماغشون که باید مالیات بدن هول برشون داشته
آخه قرار شد معافیت مالیاتی هنرمندان حذف بشه
من نمی فهمم چرا این ها باید معاف باشند چرا
مالیات بدن به کی؟ مالیات بدن به من و تو میرسه یا خرج اتینا میشه.حسین علیزاده ها مالیات بدهند چرا .باید پای این ها خروار خروار طلا بریزند
حرف های درست و نادرست رو با هم جمع کردن و به خیال خوشون مردم فراموش میکنن که یکی از اصلی ترین مسببین این اوضاع خودشونن. شما هم در ریخته شدن خون این جوانان شریکیت.
با این لفاظی ها هم چیزی عوض نمیشه.
هنرمندان عزیز بهتره در مسائلی که تخصص ندارن دخالت نکنن و به جاش مثل بقیه ی مردم مالیاتشون رو پرداخت کنن.
<b>فقط باید گفت اینا همان حامیان به اصلاح دوران طلایی ۱۴۰۰ حسن روحانی هستن ک حتی نمیتوان باور کرد اینا همشهری ماهستن فقط هرجا منافع شان باش هستن البته دولت برااینان بد نبوده چون ازمالیات دادن معافند حتی بنزینم ۵ تومن بشه براشون مهم نبوده ونیست چون تابعیت کشور دیگر رو دارن</b>
<b>میگن توی جهنم افراد از ترس بدتر به بد پناه می برند در جواب دوستانی که میگن چرا تشویق به رای دادن برای روحانی کردین گفتم چون مردم توی انتخابات همیشه در شرایط جهنمی هستن مجبورن از ترس یکی به اون یکی پناه ببرند شما تضمین میکنید که اگر اون یکی رای آورده بود شرایط بهتر میشد ؟؟؟</b>
وقتی یک سری بازیگر بی هویت مشهور میشن ومثلا سلبریتی میشن نباید توقع داشت که منصفانه قضاوت کنند برای مشهور شدن به هر جایی چنگ مزنن
<b>مگر این بیانیه چه اشکالی دارد . مردمی که از روی سطحی نگری کامنت می گذارید. اما دگرگونی یک تفکر لازم است. دور از سطحی نگری .. به داد افکار خود برسید</b>
این بیانیه موضع گیری علیه حذف معافیت مالیاتی هنر.... بخشید دولیبریتی هاست
همین که فهمیدن باید مالیات بدن افتادن به تکاپو
و بیانیه دادن
آقای نوبخت پا رو دلت بگذار و اجازه بده این ملیاردرها هم مالیات بدن
به هر حال و در هر شرایطی حق با مردمه و هر کسی که از مردم طرفداری میکنند
چون مردمند که زیر بار آسیاب سیاستها و ناکارامدیهای بی مسکلیتهای مسولین هستند
زیر بار اسیاب
خنده داره واقعا سلبریتی های بنفش با شعار به عقب برنمیگردیم درحالی که با تمام سلول های بدنشون مردم رو تشویق میکردن که به روحانی دولت تدبیر و امید! رای بدید، الان اعتراض کردن!!!!! به چی اعتراض کردید دقیقا؟ به وضعیت بد اقتصادی که از مسببان اصلی این وضعیت اتفاقا خودتونید؟ از محبوبیتتون ، از اعتمادی که مردم به شما داشتن ، سو استفاده کردید و مردم رو به چیزی تشویق کردید که الان داریم نتایجشو میبینیم
اما قاطی نکنید شما جدا از مردم هستید
جالبه خیلی هم علاقه دارن از درد و رنج مردم بگن درحالی که درامد کلانی که دارن صدای بعضی از خودشون رو دراورده و، جالب تر این که مالیات نمی دن به دلیل کار فرهنگی!!!!!! که میکنن و، جالبتر این که شعار میدادن تا ۱۴۰۰ با رو حانی اما هروقت دلشون بخواد می رن و دیگه برنمیگردن و جالبتر این که مردم رو بعضا احمق فرض کردن و جالبتر این که همکارشون اقای همایونفر که نظر مخالف داشت رو تحمل نکردن و جالب تر این که ناراحت خفه شدن صداها هستن
وجالب این که سلبریتی در ایران قابلیت این رو داره که با اندک سواد سیاسی تاریخی اجتماعی فرهنگی اقتصادی پزشکی و.... درمورد مسائل سیاسی تاریخی فرهنگی اقتصادی اجتماعی پزشکی و...... نظر بده.
تقصیر کار اینا نیستن
مقصر ماییم که اینا رو گنده کردیم تا کار به اونجا رسید که فکر کردن با این وضع مصیبت باری که برای ملت درست کردن تازه الان ملت منتظر این هستن که درد و رنجشون از دهن اینا گفته بشه
تنها کاری که باید بکنید و تنها بیانیه که باید بدید عذرخواهی کردن از مردمه و به علاوه مالیات دادن
شما هم چه بیانیه ای نوشتی. یک نگاه به لیست امضا کنندگان بنداز حسین علیزاده میلیادری بگیره؟ فرمان آرا و اصغر فرهادی و لیلی گلستان و بقیه شان را می شناسی؟ اینا از دولت و حکمت سهمی ندارند.یه چیزی بنویس که شرمنده وجدانت نشی.
"مالیات نمی دن به دلیل کار فرهنگی!!!!!! "
با احترام به همه هنرمندان واقعی، من خودم به شخصه حاضرم بعضی از عزیزان هنرمند دیگه انقدر زحمت نکشند و کار به اصطلاح فرهنگی انجام ندهند شاید شرایط فرهنگ جامعه بهتر شد... انقدر سطح بعضی از این کارهای فرهنگی بالاست که من دیگه نمی تونم بخاطر نوع متن و دیالوگهای بسیار ارزشمند و فرهنگی، برخی فیلم ها را تحمل کنم. سینما که هیچ حتی در حد تماشای سی دی آنها
درامد کلانی که دارن صدای بعضی از خودشون رو دراورده
این یعنی همشون درامد کلان ندارن
و برید تحقیق کنید ببینید کی رو گفته
اول درست متن رو بخونید بعد نظر بدید
ثانیا
شرمنده وجدان شدن برای کسی که از مسبب وضع این روزاس اینا باید شرمنده باشن
در جو اب به کسی که گفته بود تو خودتم بیانیه دادی
:
شرمنده وجــــــدانم نشم؟؟؟؟؟؟؟؟؟
چه جالب
اقای فرهادی در انتخابات۹۶ حمایت از کی کردن؟ و
در این بیانیه اعتراض به کــیییی ی میکنن؟
حالا بریم فکر کنیم من و امثال من باید نگران وجدانمون باشیم یا تمـــــــ ــام کسانی که این بیانیه مثلا به نفع مردم رو امضا کردن؟
بله من هم با شما موافقم، وجــدان واقعا چیز خوبیه من وجدان رو تو صحبت های اقای کارن همایونفر دیدم
در اخر هم رجوع کنید به حرف های اقای همایونفر، هنرمند واقعی کشورمون
راستی گفته بودید امضا کنندگان بیانیه رو میشناسم یا نه و درباره درامد میلیاردی که من اسم شخص خاصی رو نیاورده بودم، فکر میکنم لازم باشه با دقت بیشتری پست اینستاگرام اقای همایونفر رو بخونید چون ایشون هم به درامد میلیاردی عده ای اشاره کردن ، شخصا جدا از این که رای ندادن ایشون رو قبول ندارم، اما شجاعتشو ن رو هم برای گفتن همچین حرف هایی و هم برای اعتراضشون به این جور بیانیه های عوام فریب تحسین میکنم دیدیم که چه واکنشی به حرف های اعتراضی ایشون نشون دادن. والسلام
<b>شماهمانهایی هستیدکه یقه خودتونو پاره کردین تامردم رو پای صندوق رای بیارین که به روحانی رای بدن.هیچ کس به اندازه شماتریبون روحانی نبوده
پس لطفاشما مسببین اصلی این فجایا،خفه بشوید
ایران سیاه بشه،سفیدکردنش باما.شماکه پاسپورتتون آماده است،
میشه دیگه در مورد مسائل سیاسی و امنیتی اینقدر حرف نزنید</b>
چرا انگ دوتابعیتی بودن به آرتیست های مملکت میزنین؟؟؟!!!
درود به شرف کارن همایونفر
این هنرمندان بجای اینکه به رئیس جمهور پیشنهاد ی خودشون انتقاد کنند و به وزیر کشور و نیروی انتظامی زیر نظر ایشون با این برخوردش با معترضین بتازند فرار رو به جلو میکنند
درود به هنرمندان درد آشنا....مردم شما را دارند اندکی بار غصه های شان کم میشه
چرا سلبریتی هایی که میلیاردی حقوق می گیرند توی لیست امضا کننده ها نیستن، دم این جمع نخبگان گرم
این سلبریتی ها مردم روچی فرض کردن بهتر برن اون ورآب خوش باشن ما نخواهیم شما ازملت حمایت کنین کی روبایدببینیم
نمیشه شما توی مسائل سیاسی و امنیتی نظر ندید.
دست از سرمردم واسه خودنمایی بردارید
سلبریتی ها جوگیرن.مخصوصا جوی که اون ور آب درست بشه.اکثرا پولدارهایی هستن که دردشان با درد مردم فرق داره.بهتره تو هر موضوعی نظر ندن
اقا محمد که گفتید درود بر کارن همایونفر اشتباه بهتون منفی داد
واقعا دمش گرم
<b>نوشتن این متن شروع یک تغییر بزرگ است
ما همه گول خوردیم به امید فردای بهتر به روحانی رای دادیم
حداقل جناح هنرمندها مشخص شد که کدوم وری هستن، مردم هر هرکی هرکاری کنه یه چی میگن
سکوت کنن میگن چرا سکوت کرده نون به نرخ روز خوره
بیانیه بدن میگن هوس غرب کرده
گویا ما شهروندان ایرانی حق اعتراض نداریم و هرچه سر ما بیاد باید سر خم کنیم؟! تغییر باید از یکجا شروع بشه
بیداری_ایرانی</b>
د رود بر هنرمندان راستگو، د روغ درنزد خدا ازگناهان کبیره است