با بازیگر زن "هیولا" از ممیزیهای تلویزیون تا نه به مدگرایی/ پیشنهاد آزیتا: از مد پایدار استفاده کنیم
آزیتا ترکاشوند که امسال در سریالهایی همچون "هیولا" و "گاندو" دیده شد، درباره پیوستن خود به کمپین استفاده از مد پایدار صحبت کرد.
ایران آرت: آزیتا ترکاشوند (بازیگر تلویزیون) درباره تفاوت بازی در تلویزیون و رسانه نمایش خانگی گفت: به طور کلی یکسری ممیزیها و شرایط بر تلویزیون حاکم بوده که این موارد در سینما و شبکه نمایش خانگی وجود ندارد. به عنوان مثال مواردی در بازیگری وجود دارد که شاید خیلی جزئی باشد و به چشم نیاید اما رعایت کردن همین موارد به کامل کردن نقش، کمک شایانی میکند. به عنوان مثال چگونه بیان کردن یک دیالوگ یا حتی ارائه یک ریاکشن خاص از جمله این موارد به شمار میآید.
وی با اشاره به شخصیتی که به تازگی در سریال هیولا ایفا کرده، در گفتگو با ایلنا ادامه داد: شخصیت خانم زحمتکش در سریال هیولا زن اغواگری بوده که در مدیریت نیز کار خود را بلد است. این شخصیت برای ادای کلمهای معمولی نوعی لحن و آوا دارد که امکان ارائه آن در شبکه نمایش خانگی وجود دارد. در صورتی که ممکن است همان لحن در تلویزیون ممیزی شود و به نوعی شخصیت را ناقص کند. همین موضوع سبب میشود که گاهی اوقات نقش در سینما و رسانه نمایش خانگی با اقبال بیشتری نسبت به تلویزیون مواجه شود.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش در رابطه با حضور در کمپین "مد یا مصرفگرایی" که سبب شد تا در جشن حافظ با یکی از لباسهای قدیمی خود شرکت کند، توضیح داد: همیشه از کسانی بودم که خیلی به این موضوع نقد داشتم که چرا ما فکر میکنیم لباسی که برای آن هزینه کردیم، را تنها در یک مراسم باید پوشید و استفاده مجدد از آن زشت و بد است. باید پرسید که آیا لباس است که به ما شان و شخصیت میدهد یا وجود ماست که به لباس ارزش میدهد.
این بازیگر در ادامه بیان کرد: البته منظور من این نبوده که همه جا با یک لباس برویم، ولی میتوان حداقل لباسهایی که در کمد در حال از بین رفتن هستند را با یک باز طراحی مجدد دوباره به چرخه مصرف برگرداند. به نوعی این مسئله سبب میشود که ما هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ محیط زیستی به جامعه کمک کنیم. چراکه به هر حال برای تولید هر لباس مقداری زیادی آب و پنبه استفاده میشود که توان زمین را گرفته و به محیط زیست لطمه وارد میکند.
ترکاشوند افزود: علاوه بر این موارد با بازطراحی لباسهای قدیمی که قابل استفاده هستند، ما میتوانیم اشتغالزایی کنیم. بر همین اساس خانم ندا سرمه که راهاندازه این کمپین هستند، تا حدودی این کار را آغاز کرده و کارگاههایی را راهاندازی کردهاند که خانمهایی که سرپرست خانوار هستند، بعد از آموزش در این کارگاهها یا به طور جداگانه مشغول به کار شوند و فعالیت اقتصادی داشته باشند که جدا از کسب درآمد به محیط زیست نیز کمک میکنند.
وی ضمن بیان اینکه همان لباسی که در جشن حافظ مورد استفاده قرار داده، در کنسرت حلاج نیز پوشیده است، گفت: با استفاده از لباسهای قدیمی در پی ایجاد فرهنگی هستم که به نوعی همه باید از خودمان شروع کنیم. به هر حال فکر میکنم اگر یک بازیگر این الگوسازی را در مراسمهای مختلفی که دعوت میشود، ادامه دهد، میتواند نقش مهمی در ایجاد فرهنگ لباس پوشیدن ایفا کند. به اعتقاد من اینکه ما بیاییم از نمادهای عجیب و غریب در لباسهایمان استفاده کنیم، اصلا اتفاق قشنگی نیست.
این بازیگر در ادامه اظهار داشت: چه اشکالی دارد که ما با توجه به شرایط جامعه بیاییم و با بازطراحی لباسهای قدیمی نقش مهمی را در بهتر کردن شرایط جامعه خود ایفا کنیم. استفاده از لباسهای قدیمی را ادامه میدهم و امیدوارم این حرکت به یک فرهنگ تبدیل شود. در واقع این کار "نه" به مدگرایی است.