محبوبه کاظمی دولابی ، گردشگری هنری، حراج باران ، هنرهای ایرانی اسلامی
ببینید: پیشنهادهای خانم برگزیده برای جذب گردشگری هنری/ محبوبه کاظمی دولابی از نگاه روزنامه جام جم
روزنامه جام جم ، رسانه چاپی صدا و سیما نوشته است: نام محبوبه کاظمیدولابی با صنعت گردشگری هنری گره خورده است.
ایران آرت: روزنامه جام جم ، رسانه چاپی صدا و سیما نوشته است: نام محبوبه کاظمیدولابی در چند سال اخیر با صنعت گردشگری هنری گره خورده است.
البته او پیش از پیشکشیدن لزوم شکلگیری چنین صنعتی، بهعنوان مدیر نگارخانه ترانه باران، برگزارکننده حراج باران بهعنوان یکی از رویدادهای مهم هنرهای تجسمی ایران به خصوص با نگاه ایرانی و اسلامی بوده است.
حالا او دست به قلم شده و برای خبرگزاری مهر از راهکارهای پیشنهادیاش مبتنی بر برداشتن فاصله اقتصاد هنرهای تجسمی با وضع مطلوب نوشته است؛ یادداشتی که خطاب به وزیر فرهنگ یعنی سید عباس صالحی نوشته شده است.
در بخشی از متن این یادداشت میخوانیم: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در یازدهمین جشنواره تجسمی فجر نکته مهمی را طرح کرد:
اقتصاد هنرهای تجسمی در سطح جهانی یک حرکت چندهزار میلیارد دلاری است، اما در ایران فاصله زیادی میان آنچه هست و آنچه باید باشد، وجود دارد.
این دغدغه چند ده ساله جامعه تجسمی است، بخش خصوصی تا حد توان خود تلاشهایی کرده و دستاوردهایی هم داشته، اما آموزههای جهانی میگوید برای رونق اقتصاد هنر که اتفاقی زیرساختی است نیازمند یک نگرش ملی و عزمی فرابخشی است.
تجربههای جهانی میگوید،
این مهم تا در سند توسعه دولتها نگنجد آن خیزش بلند رخ نخواهد داد.
نکته استراتژیک این است که ثمره رونق اقتصاد هنر، محدود به هنرمندان و دستاندرکاران هنر نخواهد بود، نمونه بارزش مرکزیت اقتصاد هنر در بی ینالهای متعدد شهر ونیز است که این شهر را به یکی از پولسازترین شهرهای دنیا بدل کرده است.
چنانکه توجه وزیر ارشاد به موضوع اقتصاد هنر، ناظر بر کلان این مفهوم باشد و حول محور صنعت گردشگری هنری سیاستگذاری شود، بهطور حتم گردش مالی باورنکردنی را برای کشورمان رقم خواهد زد که هیچ تحریمی نمیتواند به آن خللی وارد کند.
این فعال هنرهای تجسمی سپس به دو مولفه بسیار مهم برای دستاوردی که برشمرده، اشاره کرده است:
الف: تغییر نگرش در همه سطوح و به موازاتش تاکید بر حفظ ارزشها و پافشاری بر اصول زیباییشناسی ایرانی ـ اسلامی
ب: بازگشتن از راه اشتباه و تمرکز تنها بر سرمایهگذاری روی هنر مدرن.
به طور نمونه حراج باران و نگارخانه ترانه باران با تمرکز بر هنر
اصیل خوشنویسی و حتی معرفی ادوات خوشنویسی پدید آمد و یقین دارد میتوان به این پتانسیل بزرگ ابعاد جهانی داد.
اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صدالبته وزارت خارجه عزمشان برای جذب توریست هنری و فرهنگی جزم باشد و تبلیغات و بازاریابی حرفهای صورت گیرد با محوریت هنر اصیل ایرانی میتوان درآمدی بیشتر از نفت عاید کشور کرد.
پایان مطلب روزنامه جام جم.