اینجا حروف حرف ها دارند/ گزارش کیمیا نخعی از نمایشگاه محمد احصایی
استاد احصایی را با مزه بی مانند نستعلیق هایش می شناسند و می ستایند اما کوک دستان ۸۲ ساله پیر خوشنویسان مهارت های ثلث چشم نوازی دارد که در این نمایشگاه از چشمان دلبری می کنند
ایرانآرت: کیمیا نخعی: نمایشگاه " معماری حرفها و کلمهها " استاد محمد احصایی در گالری ویژه غیر از جلوه های تماشایی از حروف رقصان و کلمات خرامان، یک پیام هیجان انگیز هم دارد:
" بازنشر لیمیتد ادیشن برخی آثار احصایی" بدین معناست که طبقه متوسط فرهنگی خواهان آثار هنری اصیل است و چون خرید اصل این کارها غیرممکن شده است، پدیده بازنشر لیمیتد ادیشن در ایران باب شده و اکنون در خصوص چندین استاد تراز اول شنیده و دیده می شود. این مهم یکی از نشانه های توسعه هنر و حتمن بازار هنر است.
محمد احصایی، نامی است که در دنیای هنر نه تنها برای ایرانیان بلکه برای گستره ای از مشتاقان خط ایرانی فرای این مرزها نیز شناخته شده است و تعدادی از آثار او در موزههای متروپولیتن و بریتانیا نگهداری میشود.
احصایی در عین وفاداری به حفظ اصول و تناسبات خط سنتی ایرانی، به ساختار شکنی و پرهیز از تکرار شهرت دارد؛ خوانش های معاصر او از خط ، آنها را به ساحت هایی از نقاشی گسترش داده و معناهایی نو با دیدار کننده اثر زمزمه می کند.
استاد احصایی را با مزه بی مانند نستعلیق هایش می شناسند و می ستایند اما کوک دستان ۸۲ ساله پیر خوشنویسان مهارت های ثلث چشم نوازی دارد که در این نمایشگاه از چشمان دلبری می کنند.
در واقع استاد خوشنویس با حفظ اصالت خط ثلث به کمک گرافیک امروزی به بازآفرینی و نو آفرینی آن همت می کند. همین سبک کار مبتنی بر زیباشناسی نوین کالیگرافی مدرن است که آثارش را حائز هویتی می کند که مخاطب بدون دیدن امضا هم از دور می داند این کار احصایی ست.
نمایشگاه «معماری حرفها و کلمهها» سرشار از این لحظه هاست.
هنگام ورود به نگارخانه، با استیتمنت نمایشگاه و کتاب که برای تورق روی میزی قرار دارد مواجه میشویم.
استیتمنت نمایشگاه به قلم بهزاد حاتم است، که به زیبایی و رسایی یکی از دلایل خوشبختی ما را همروزگار بودن با هنرمند بزرگی چون استاد احصایی بیان کرده است.
کتاب «معماری حرفها و کلمهها» در ۸۰ صفحه و ۵۰۰ نسخه به چاپ رسیده است که ۲۰۰ نسخه از آن شمارهگذاری شده و توسط هنرمند امضا شده است.
همچنین ۲۱ اثر منتخب از آثار استاد احصایی در یکی از سالنهای نگارخانه به نمایش گذاشته شدهاند.
این آثار به تعداد محدود ۳۰ نسخه از هر کدام و در اندازههای متناسب با اصل اثر، به روش جاپ دستی با ماشین پرس مشکیکوب شدهاند. این آثار از مجموعهی گره ی هنرمند انتخاب شدهاند. در میان آنها میتوان به آثاری مانند محبت، عشق، میهمانی و چون ایران نباشد تن من مباد اشاره کرد. ۲۱ اثر یاد شده در کتاب «معماری حرفها و کلمهها» به چاپ رسیدهاند.
در سالن دیگر، یک اثر از مجموعه «الفبای ازلی» استاد محمد احصایی انتخاب شده و به صورت «تکاثر» در ۹۹ نسخه ارائه شده، با این تفاوت که هر یک از این تکاثرها، پس از چاپ دستی مشکیکوب با رنگ اکریلیک توسط خود استاد احصایی رنگگذاری و سپس امضا شدهاند.
نمایشگاه «معماری حرفها و کلمهها» منتخبی از آثار استاد محمد احصایی است که به کوشش امراله فرهادی آردکپان، علیرضا مصطفیزاده ابراهیمی و مجید عباسی گردآوری شده و توسط گالری ویژه به نمایش گذاشته شده است.
نمایشگاه « معماری حرفها و کلمهها» در نگارخانهی ویژه تا ۱۷ دی ماه ادامه دارد.