سرقت بیش از 30 اثر هنرمند نقاش
نقاش ایرانی ضمن تأیید سرقت آثارش گفت: متأسفانه این دومینبارى است که چنین اتفاقی برای من مىافتد!
ایران آرت: بیش از 30 اثر شراره صالحى، هنرمند نقاش مقیم پاریس، در تهران به سرقت رفت.
شراره صالحى ضمن تأیید این خبر درباره جزئیات این سرقت به «شرق » گفت: «این آثار بیش از هشت سال بود که در انبارى توسط خواهرم، شهره لرستانى، نگهداری میشد. درواقع این مکان به آرشیو آثار من تبدیل شده بود که شرایط ویژهای دارد. این آثار، دورههاى مختلف کارىام را دربر میگرفت و عمدتا به مجموعه آثار شخصى خودم تعلق داشت، حتى یکی از آثارم مربوط به سال ١٣٦٦ بود».
صالحی در ادامه توضیح داد: «دوشنبه، 24 اردیبهشت، درحالیکه همراه خواهرم براى آوردن چند اثر و تحویل آن به متقاضى به این آرشیو سر زدیم، در نهایت ناباورى دیدیم که قفلهای در انبار بریده و در ورودی هم شکسته شده است و درنهایت شگفتی با جاى خالى تابلوها مواجه شدیم که لحظه بسیار دردناکى بود که یادآوری آن هنوز هم مرا مضطرب میکند».
این نقاش افزود: «متأسفانه این دومینبارى است که چنین اتفاقی برای من مىافتد! سال 2008 هم یکى از تابلوهایم در شب اختتامیه نمایشگاهم در مرکز فرهنگى فرانسه در ابوظبى به سرقت رفت که با توجه به ارزش ریالی بالاى اثر که از مجموعه «اسماءالحسنى» بود، موضوع از طریق پلیس بینالملل نیز پیگیرى شد و حراجىهاى عمده نیز در جریان قرار گرفتند. بنیاد آثار هنرى مسروقه art theft و art recovery هم براى این اثر تشکیل پرونده داد، ولی هیچ فایدهاى نداشت! و اثرم دور از من به زندگیاش ادامه میدهد. ایندفعه هم که بیش از 30 تابلو به سرقت رفته و من کاملا در شوکم».
او در پایان خاطرنشان کرد: «مسئله مهم ارزش معنوى این آثار و عدم امکان تکرار آن لحظههاى خاص آفرینش است. احساسات و فوران هنرى هر لحظه، خاص همان لحظات هستند. آثار هر هنرمند پارههایى از روحش محسوب میشوند. بههمیندلیل در کشورهاى پیشرفته ارزش معنوى آثار همراه با فروش اثر به خریدار منتقل نمیشود. خریدار فقط مالک اثر است، اما اگر از آن خوب نگهدارى نکند یا به آن صدمه بزند، هنرمند میتواند او را مورد تعقیب قانونی قرار دهد، چون یک اثر هنرى برجسته میراث ملى و حتى در ردههاى بالاتر میراث بشرى است».