کد خبر: 66818 A

کنسرت، جشنواره موسیقی فجر

جشنواره موسیقی فجر تماشاگر را به سالن‌های کنسرت برمی‌گرداند؟

جشنواره موسیقی فجر تماشاگر را به سالن‌های کنسرت برمی‌گرداند؟

تعطیلی کنسرت‌ها به بیش از 160روز رسیده است، این در حالی است که ماه آینده جشنواره موسیقی فجر برگزار خواهد شد.

ایران آرت: فهیمه پناه‌آذر در همشهری نوشت: وقتی کرونا شروع شد، کنسرت‌های موسیقی تعطیل شدند، سالن‌های بزرگ و جمعیت انبوه باعث شد تا کنسرت‌گذاران دیگر کنسرتی برگزار نکنند. با فروکش‌کردن کرونا در ایران، کیش پایگاه تور کنسرت‌های پاپ شد، ترافیک کنسرت‌ها با افزایش قیمت بلیت‌های کنسرت همراه شد اما همچنان تماشاگر خود را داشت. کنسرت‌گذاران به‌خاطر قیمت بلیت و تماشاگران ترجیح دادند بیشتر کنسرت‌ها را در کیش برگزار کنند اما رفته‌رفته تهران هم میزبان برخی از کنسرت‌ها شد. با رسیدن ماه محرم و صفر بار دیگر کنسرت‌ها تعطیل شدند و بعد از آن، ناآرامی‌ها باعث شد که تعطیلی کنسرت‌ها به بیش از 160روز برسد.

مشکلات اقتصادی و تعطیلی کنسرت‌ها

هرچند بسیاری از هنرمندان بر این باورند که هنر در هیچ شرایطی نباید متوقف شود؛ چرا‌که هنر خودش جریانی است که می‌تواند پایه و اساس تفکر در یک جامعه باشد، اما خیلی‌ها به‌خاطر اقتضائاتی که وجود داشت و برخی‌ها به‌خاطر ترس از خالی‌بودن سالن ترجیح دادند تا کنسرت‌هایشان را در زمان مناسب‌تری برگزار کنند. در ماه‌های پایانی سال قرار است بزرگ‌ترین جشنواره موسیقی ایران برگزار شود، جشنواره موسیقی فجر؛ جشنواره‌ای که با توجه به تعطیلی کنسرت‌ها هنوز مشخص نیست چگونه برگزار خواهد شد و آیا‌ برگزاری‌اش باعث می‌شود که موسیقی از حالت رکود خود خارج شود؟

دفتر موسیقی وزارت ارشاد در هفته‌های اخیر تلاش زیادی کرد که بتواند فعالیت گروه‌های موسیقی را از سر بگیرد؛ فعالیتی که اگر همینطور راکد بماند، شاید باعث مشکلات زیادی برای اقتصاد این حوزه باشد.

دغدغه‌های از جنس موسیقی وزیر

بعد از تسهیلاتی که دفتر موسیقی برای برگزاری کنسرت در اختیار گروه‌های موسیقی قرار داد، وزیر ارشاد هم بارها در حاشیه برنامه‌های هنری تلویحا از هنرمندان درخواست کرد که کنسرت‌های خود را آغاز کنند. وزیر در صحبت‌هایش فراخوانی برای حضور هنرمندان داد و بعدها در حاشیه جشنواره سینما حقیقت گفت: «از نظر ما هیچ محدودیتی برای آغاز فعالیت‌های هنری وجود ندارد. از قضا ما خودمان در هفته گذشته اجرای ارکستر ملی را در تالار وحدت داشتیم. من از عموم هنرمندان به‌ویژه از اهالی موسیقی خواهش می‌کنم فعالیت‌های خود را آغاز کنند.

ما در معاونت هنری همه پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده‌ایم. از نظر دولت و وزارت ارشاد هیچ محدودیتی برای برگزاری کنسرت وجود ندارد؛ کمااینکه الان سینماها و تئاترهای ما هم فعال هستند.» همچنین محمدمهدی اسماعیلی در روزهای پایانی آذر‌ماه عنوان کرد: «هنرمندان از طرف مقابل تحت فشار هستند و ما خواستیم فشار را از روی آنها برداریم. از من پرسیدند آیا نهادهای امنیتی مانع برگزاری این برنامه‌های فرهنگی هستند که من گفتم نه، آنها مثل سایر بخش‌ها مشوق و پیگیر آغاز برنامه‌ها هستند.» صحبت‌های وزیر در حالی است که به برگزاری جشنواره‌های فجر نزدیک می‌شویم. به‌گفته وزیر ارشاد، برنامه‌های مربوط به جشنواره‌های فرهنگی و برنامه‌های هنری مانند کنسرت‌ها طبق روال سابق درحال انجام است؛ اما وی معتقد است که حاشیه‌های بیرونی به این موضوع لطمه می‌زند و عده‌ای با کارهای سیاسی، اقتصاد اهالی فرهنگ و هنر را به گروگان گرفته‌اند که در تلاشیم آن را حل کنیم.

حمایت از موسیقی نواحی تلفیقی و کلاسیک

پیش از این هم کنسرت‌های پاپ بیشترین فروش و تماشاگر خود را داشتند و دیگر کنسرت‌های موسیقی فعالیتشان یا محدود به چند سالن می‌شد و یا اینکه جشنواره‌ها محلی برای برگزاری کنسرت‌هایشان بود. ازسرگیری فعالیت گروه‌های موسیقی در حالی است که باید از دیگر گروه‌های موسیقی نیز حمایت شود و شاید حالا وقت خوبی باشد تا با حمایت از موسیقی کلاسیک، نواحی و... اجرای این گروه‌ها از سر گرفته شود؛ چرا‌که این تعطیلی‌ها‌ زنگ خطری جدی برای موسیقی اصیل ایرانی است؛ موسیقی‌ای که همیشه کمترین حمایت‌ها و اجراها را داشته.

 

جشنواره موسیقی فجر کنسرت
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین