اجرای پرشور ریویچی ساکاموتو در جشنواره هنر هلند
آهنگساز فیلم "آخرین امپراتور" اجرایی با با موضوع "چه چیزی انسان را میسازد" در جشنواره بینالمللی هنری هلند به صحنه برد.
ایران آرت، هستی امیری: "ریویچی ساکاموتو" (Ryuichi Sakamoto) آهنگساز ژاپنی- آمریکایی و برنده جایزه اسکار فیلم سینمایی «آخرین امپراتور» برناردو برتولچی است، در جشنواره بین المللی هنرِ هلند که بهار امسال در همین ماه میلادی یعنی از تاریخ 3 تا 27 جولای 2021 (مصادف با 13 خرداد ماه تا 6 تیر ماه جاری) که با موضوع "چه چیزی انسان را میسازد"، اجرا داشت.
جشنواره بینالمللی هنری هلند (Holland International Festival) امسال به صورت بَرخط و برخی از اجراهای حضوری در رشتههای سینما، تئاتر، موسیقی، اُپرا، حرکات موزون و ... برگزار شد.
هنرمندان دیگری از جمله "ژیل وین" (Gisèle Vienne) هم حاضر بودند.
خبر جالب توجه این برنامه، اجرای نمایش موزیکالی به نام "توران دخت" است که این اثر الهام گرفته از اپرای "توران دخت" اثر آهنگسازِ سرشناس ایتالیایی "جاکومو پوچینی" (Giacomo Puccini) است. وی مهمترین اپرانویس دوران خود پس از «جوزپه وردی» "Giuseppe Verdi" است.
قابل ذکر است که یک اپرا با همین نام از «هفت پیکر» نظامی گنجوی، در سال 2019 با همکاری ایران و هلند در جشنواره هلند در آمستردام روی صحنه رفته بود.
میراندا لاکرولد (Miranda Lakerveld) نیز که در این مراسم اجرا داشت، دربارهی جشنواره گفت: جشنواره هلند، قدیمیترین و بزرگترین جشنواره هنرهای نمایشی در این کشور است که هر ساله در ماه ژوئن در شهر آمستردام برگزار میشود.
این جشنواره، شامل؛ تئاتر، موسیقی، اپرا و رقص مدرن است. در سالهای اخیر، هنر چندرسانهای، هنرهایتجسمی، فیلم و حتی معماری هم به فهرست آن اضافه شده است. از سال 1947 جشنواره هلند پیشروترین جشنواره بینالمللیِ هنرهای نمایشی در این کشور بوده است که سالانه، اجراهای استثنایی با اعتبار بینالمللی را برای علاقمندان به هنرهای مختلف ارائه کرده است. با توجه به اینکه هر مدیر هنری آن را به مسیرهای جدیدی سوق داده است، این جشنواره بیش از شصت سال است که در صدر برترین رویدادهای هنری اروپا و حتی دنیای غرب قرار دارد.
همچنین یک فعال رسانهای گفت: این جشنواره با نمایش هنرهای ملی و بینالمللی؛ به همکاری و تبادل بینالمللی توجه و تمرکز ویژهای دارد. تا آنجا که با شروع فعالیت این جشنواره در سال 1974، این ابتکارات در کشورهای دیگر توسعه و گسترش یافت و پیروی این حرکت، در سال 1947 جشنواره بینالمللی تئاتر «آوینیون» (Avignon) در کشور فرانسه و جشنواره بینالمللی تئاتر «ادینبورگ» (Edinburgh) در کشور اسکاتلند و همچنین در سال 1948 در کشور انگلستان جشنواره موسیقی و هنر «آلدبورگ» (Aldeburgh) تأسیس شدند.
جشنواره هلند به این نتیجه رسید که هنر، افق وسیعتری را برای انسانها ایجاد میکند و باعث شگفتیهای زیادی میشود. این اتفاق هنری منجر به بحث و تبادل نظر بین هنرمندان و حتی گفتوگو بین مردم نیز میشود و ما را مجبور میکند که برای ساعتی هم که شده وقت بگذاریم و به چیزی فکر کنیم.
به انتظار روزی که هنرمندان بیشتری از تمام نقاط جهان در این جشنواره حاضر و اجرا داشته باشند.