پادشاه پاپ چگونه درگذشت؟/ بازخوانی تکاندهندهترین لحظه تاریخ موسیقی
ده سال از مرگ مایکل جکسون میگذرد؛ خوانندهای که به گواه خیلیها برترین خواننده تاریخ موسیقی پاپ است.
ایران آرت: در ۲۵ ماه ژوئن ۲۰۰۹ خبر مرگ مایکل جکسون سلطان موسیقی پاپ منتشر شد. او که سالها با اعتیاد به داروهای خوابآور دست به گریبان بود به دلیل استفاده بالا از داروی بیهوشی در اثر ایست قلبی درگذشت. هرچند روایتهای مختلی درباره مرگ مایکل وجود دارد و حتی لاتویا خواهر بزرگتر مایکل دو سال پس از درگذشت برادرش در یک سخنرانی گفت: "برادرم را به خاطر پول کشتند. او را کشتند چون مردهاش از زندهاش بیشتر میارزید."
تعدادی از اعضای خانواده جکسون همانند کاترین و لاتویا و همینطور همسر سابق مایکل جکسون، لیزا ماری پریسلی بر این موضوع پافشاری میکنند که مایکل خود میدانست که روزی به قتل خواهد رسید.
در سال ۲۰۱۱ دادگاهی در لسآنجلس، آمریکا کارنراد موری، پزشک شخصی جکسون را مقصر مرگ جکسون دانست و او را ۴ سال حبس در زندان (حداکثر مجازات) محکوم کرد. دکتر موری دارویی را به مایکل جکسون تجویز کرده که هرگز نمیباید از آن به عنوان داروی خوابآور استفاده شود. علاوه بر این موری پس از تزریق چنین داروی خطرناکی به مایکل جکسون او را به حال خود رها کرده تا به کارهای شخصی و خصوصی خود رسیدگی کند.
موری پس از آنکه متوجه شرایط وخیم و نزدیک به مرگ مایکل جکسون شد، مدتها از تماس با گروه امداد پزشکی اورژانس خودداری کرد: "در واقع به این صورت بود که مایکل جکسون که جان خود را به دست دکتر موری سپرده بود به خاطر سهل انگاریهای او جان سپرد."
با اینکه مایکل جکسون سالها به دلیل اتهامات اذیت و آزار جنسی منزوی شده بود، خبر درگذشت وی سر خط رسانهها شد.
مرگ جکسون تنها ۳ هفته پیش از بازگشت او به روی صحنه رخ داد چرا که قرار بود ۱۳ ژوئیه تورکنسرتی "This is It" یا " این آخرش است" را با اولین اجرا در لندن آغاز کند.
درگذشت جکسون باعث غلیان و خروش ناگهانی احساسات جهانی و لبریز سوگ فراوانی در سراسر دنیا و همچنین قفل شدن بی سابقه اینترنت در اکثر کشورهای جهان شد. فردای روز درگذشت مایکل، کنگره آمریکا که متشکل از نمایندگان و سناتورهای آمریکا است برای احترام به وی یک دقیقه به صورت ایستاده سکوت کردند و در بیانیهای درگذشت وی را تسلیت گفتند و اضافه کردند: "خدا را شکر میکنیم که به ما اجازه داد تا در زمان و مکانی زندگی کنیم که مایکل جکسون در آن زندگی میکرد."
خبر درگذشت مایکل تا مدتها تیتر اصلی رسانههای تمام جهان بود. سایتهایی همانند گوگل و شبکههای مخابراتی پس از اعلام خبر مرگ مایکل به دلیل هجوم یکباره کاربران، برای چندین دقیقه از دسترس خارج یا دچار اختلال شدند. خبرگزاریهای رسمی خبر از خودکشی حداقل ۱۲ نفر را در پی این واقعه دادند.
همچنین افراد سرشناس بسیاری همچون نلسون ماندلا، باراک اوباما، بیل کلینتون، مدونا و استیون اسپیلبرگ،درگذشت او را ویرانکننده خواندند. شبکه تلویزیونی ویاچوان، مرگ جکسون را "تکان دهندهترین لحظه در تاریخ صنعت موسیقی" خواند.
مایکل جکسون که از خردسالی به عنوان جوانترین عضو گروه "برادران جکسون" وارد دنیای موسیقی شد در دهه ۱۹۸۰ به اوج شهرت و خلاقیت هنری خود رسید.
رکوردهای زیادی را در زمان خود شکست و با پخش موزیک ویدئوی ترانه "تریلر" به عنوان موزیسین آمریکایی آفریقایی-تباری که مرزهای نژادی را در هم شکست شناخته شد.
خود آلبوم "تریلر" نیز پرفروشترین آلبوم در طول تاریخ به شمار میرود.
از مایکل جکسون به عنوان یکی از تاثیرگذارترین چهره ها در فرهنگ قرن بیستم میلادی یاد می شود و نامش در کتاب رکوردهای جهانی گینس به عنوان موفقترین هنرمند ثبت شده است.
محبوبیت جکسون تا به امروز هم ادامه دارد و دوستداران وی به مناسبت دهمین سالروز مرگش در بلوار مشاهیر هالیوود از ستارهای که به نامش نصب شده دیدن کردند.
سازمان اداره داراییهای مایکل جکسون به مناسبت دهمین سالروز مرگ این هنرمند بیانیهای را منتشر کرد که در آن آمده است: "۱۰ سال پیش دنیا هنرمند با استعداد و بشردوست فوق العادهای را از دست داد. جامعه جهانی برای سوگواری او گرد هم آمدند و در مراسم یادبود و خاکسپاری او شاید بزرگترین جمعیت تماشاگران در یک مراسم زنده بودیم."
مایکل جکسون در زمان مرگ ۵۰ سال داشت.