خواننده معروفی که بازیگر شده: کاملاً از خودم جدا شدم
رضا یزدانی خواننده که در سریال "از یادها رفته" نقش یک بوکسور را بازی میکند به گفته خودش قصد دارد فعالیتهای جدیتری در زمینه بازیگری داشته باشد.
ایران آرت: رضا یزدانی (خواننده، آهنگساز و بازیگر) یکی از بازیگران سریال "از یادها رفته" به کارگردانی بهرام بهرامیان است. یزدانی که پیش از این در فیلمهای سینمایی "تیک آف"، "خوک" و "سوفی و دیوانه" به ایفای نقش پرداخته، در اولین تجربه جدی بازیگری در تلویزیون، عهدهدار شخصیت مهراد در سریال ویژه ماه رمضان شبکه یک سیما بوده که هر شب ساعت ۲۲:۱۵ روی آنتن میرود.
به بهانه بازی در سریال "از یادها رفته" خبرگزاری ایلنا گفتگویی با رضا یزدانی انجام داده است که در ادامه میخوانید.
با توجه به فعالیت در حوزههای مختلفی همچون آهنگسازی، خوانندگی و بازیگری، مردم شما را بیشتر با آثاری که در عرصه موسیقی خواندید میشناختند اما حال با بازی در مجموعه "از یادها رفته" به نوعی خودتان را در قامت یک بازیگر نیز مطرح کردید. اگر در موقعیتی قرار گیرید که بین بازیگری و خواندن تنها بتوانید یکی را برگزینید، انتخاب شما کدام است؟
برای من خوانندگی در درجه اول است. خوانندگی شغل اصلی، عشق و زندگی من بوده و سالها با آن زندگی کردم و تا به حال ۱۱ آلبوم موسیقی و دو آلبوم تصویری را در این حوزه منتشر کردهام.
درباره مقوله تصویر نیز باید بگویم که من در دوران نوجوانی یک فیلم بین حرفهای بودم و در حوزه سینما همه سبک فیلمی را دیدهام. ولی بازیگری برای شخص من از فیلم تیکآف جدی شد و حس کردم که میخواهم به صورت جدی بازی کنم. دلیل این موضوع نیز این بود که نقش من در این فیلم اصطلاحا درآمده بود. چراکه چند کارگردان و هنرپیشه مطرح سینما بعد از دیدن فیلم به من زنگ زدند و از نقش خیلی تعریف کردند. آنجا بود که احساس کردم شاید بتوانم خیلی جدیتر این کار را ادامه دهم. بعد از آن پیشنهاد این سریال از طرف بهرام بهرامیان شد و من هم دیدم که مهراد نقش خیلی خوبی بوده و از پس آن برمیآیم.
به نوعی شخصیت مهراد به روحیات خودم هم خیلی نزدیک بود. در واقع مهراد یک آدم کاریزماتیک است که هر اتفاقی پیش بیاید به خواستههایش میرسد؛ من هم به همین صورت هستم و اگر چیزی را بخواهم باید آن را به دست بیاورم.
به این موضوع اشاره کردید که یک فیلمبین حرفهای هستید. به طور کلی در آثار شما نیز ادای دین به سینما بسیار مشهود است ولی حال که به طور جدی وارد دنیای بازیگری شدید، عدهای نسبت به این موضوع نقد دارند و صحبتهایی را مطرح میکنند مبنی بر اینکه چرا یک خواننده باید بازیگر شود؟ آیا قرار است باز هم فعالیت جدی خود در سینما را به عنوان بازیگر ادامه دهید؟
قطعا قرار است فعالیتهای جدیتری را در سینما داشته باشم ولی خب بالاخره هر کسی به افراد دیگر نقدهایی دارد اما از نظر من در نهایت این مردم هستند که جایگاه یک هنرمند را مشخص میکنند. یعنی اینکه هنرمند کجا باشد و چه کار کند بسته به نظر آنهاست. در این سالها خیلی از هنرپیشهها خوانندگی را تجربه کردند ولی یک آلبوم منتشر کرده و نتوانستند ادامه دهند. البته خیلیهای دیگر هم هستند همچون حامد بهداد و مهران مدیری که همچنان خوانندگی را پیگیری میکنند و اتفاقا موفق هم هستند. بالعکس این موضوع هم به همین گونه است؛ خیلی از خوانندهها آمدند و یک فیلم بازی کردند و دیگر ادامه ندادند ولی من از آن دست نیستم. به این خاطر که تا الان چهار فیلم سینمایی به عنوان نقش اصلی بازی کردم و حال هم یک نقش جدی در سریال داشتم. قطعا در آینده جدیتر به این قضیه خواهم پرداخت ولی خب نقد هم هست و دوستان هم میتوانند نقد داشته باشند. هنرپیشههای کارکشته هم وقتی در نقشهایی بازی میکنند ایراداتی دارند. من هنرپیشه حرفهای نیستم و قطعا کار من هم ایراداتی دارد.
گاهی اوقات پیش میآید که ما وقتی بازی یک بازیگر را میبینیم باور نمیکنیم که در حال بازی کردن بوده و میگوییم که خود شخصیت درون فیلم است. در ایفای نقشهایی که تا به حال بازی کردید؛ خودتان به شخصه چقدر احساس میکنید از رضا یزدانی فاصله گرفته و شخصیت درون فیلم و سریال شدهاید؟
در فیلم تیک آف کاملا این حس را داشتم. به خاطر اینکه سه هفته قبل از اینکه فیلمبرداری شروع شود، در کافهها و قهوهخانههای بوشهر مینشستم و به زبان مردم بومی گوش میکردم و با آنها دیالوگ برقرار میکردم تا بتوانم لهجه را یاد بگیرم. به نوعی از یک جایی به بعد کاملا غرق نقش شده بودم و این اتفاق افتاد.
در نقش مهراد نیز به همین صورت بود؛ فکر میکنم چیز زیادی از فیلمبرداری نگذشته بود که من وقتی گریم میشدم و کت و شلوار، کراوات و کلاه شخصیت مهراد را سرم میگذاشتم، قشنگ احساس میکردم، یک فرد دیگر هستم و کاملا از رضا یزدانی جدا شدم. مخصوصا وقتی با گذاشتن کلاه شخصیت، در آیینه به خودم نگاه میکردم، واقعا مهرادی را میدیدم که شخصیتی جدا از رضا یزدانی بود.