موتزارت، ربع پرده و هوش مصنوعی در جشنواره سالزبورگ
اگر موتزارت این اجرا را میشنید یا فقط میدانست که موسیقی با ربع پرده هم وجود دارد چه کارها که نمیکرد!
ایران آرت: جشنواره موسیقی معروف موتزارت در سالزبورگ امسال با مدیریت رولاندو ویلازون و تمهیدات بصری خیره کننده آغاز شد. یکی از آثار برجسته این دورهٔ جشنواره، اجرای اپرای فراموششدهٔ تاموس اثر موتزارت است که آن را در ۱۷ سالگی نوشته است.
به گزارش ایران آرت به نقل از یورونیوز، فاطمه سعید، خواننده سوپرانوی اهل آلمان درباره این اپرا میگوید: "این اثر درباره حاکمیت، قدرت و عشق است. این اجرا با تمرکز بر فناوری روز درباره چشمانداز آینده حرف میزند. بهویژه در اجرای لا فورا دل بائوس." و میافزاید: فاطمه سعید میافزاید: "وسط جمعیت تماشاگران آواز میخوانم. نیاز دارم که همزمان با مردم ارتباط برقرار کنم چرا که واقعا به انرژی آنها نیاز دارم."
کارلوس پادریسا، طراح صحنه این اثر میگوید: "هوش مصنوعی شما را بهتر از خودتان میشناسد. در عصر گوگل و اَبَر دادهها زندگی میکنیم. کار کردن با گوشی موبایلتان شما را بردهٔ آن میکند. فکر میکنم اوضاع آینده ما شبیه فیلم ۱۹۸۴ براساس رومان جرج اورول میشود."
گروه تئاتر معروف "لا فورا دل بائوس" که از کاتولونیا میآید با به کار گرفتن لیزرهای صحنهای و ابزارهای روباتیک، اجرایی عملی خیالی از اثر موتزارت ارائه میکند. اما بخشهایی از آوازهای اپرای فلوت جادویی موتزارت هم در آن شنیده میشود.
کارلوس پادریسا، درباره اجرای متفاوت قطعات اپرا در ربعپردهها میگوید: "تارسیس آریای پامینا را با ربع پردههای موسیقیِ عربی اجرا میکند که فوقالعاده است. اگر موتزارت این اجرا را میشنید یا فقط میدانست که موسیقی با ربع پرده هم وجود دارد چه کارها که نمیکرد!"
رولاندو ویلازون، کارگردان هنری جشنواره امسال میگوید: "شما انرژی این گروه و الهامبخشی آنها را احساس میکنید. انرژیای که از اجرای آنها به شما منتقل میشود و زیر پوست شما نفوذ میکند. تجربه این احساسات چنان است که انگار در حجمی از هوش، هنر، و چشماندازی از شعر غرق میشویم."
ویلازون، مضمون "موتزارت زنده است" را برای جشنواره امسال برگزیده است. آرزوی او این است که علاقمندان موتزارت را هرچه بیشتر به شوق بیاورد. او میگوید: "موتزارت برای من همه چیز است: داستان زندگی، عشق، روشنایی و پیروزی روشنایی."