نمایشگاهی که مد اسلامی را جهانی کرد / عکسها
در نمایشگاه موزه هنرهای تجسمی سان فرانسیسکو، لباسهای گوناگون اسلامی به نمایش گذاشته شد.
ایران آرت: زمانی که صحبت از مدل لباس زنان مسلمانان به میان می آید، اکثرا به یاد لباس های ساده و رنگ های تیره و مرده می افتیم اما در چند سال اخیر در صنعت مد و فشن اسلامی تغییرات زیادی ایجاد شده است. در واقع زنان مسلمان در نقاط مختلف جهان، از رسانه ها و شبکه های اجتماعی کمک و کنترل مدل لباس هایی که به تن می کنند را به دست گرفتند.
به گزارش برترین ها، نمایشگاهی در موزه هنرهای تجسمی سان فرانسیسکو در زمینه مد و فشن اسلامی برگزار شد که لباس های گوناگونی، از لباس های ورزشی گرفته تا روسری و پیراهن، را برای زنان مسلمان به نمایش گذاشتند. این شو توجهات زیادی را به خود جلب کرد که یکی از عوامل آن رسانه ها بودند که در جهانی کردن این رویداد نقش مهمی داشتند.
طبق گزارشات، در حال حاضر صنعت مد اسلامی حدود 44 میلیارد دلار تخمین زده شده است. این صنعت امروزه با سرعتی بالاتر از همیشه، در حال رشد می باشد که دلیل آن هم تعداد زنان مسلمانی ست که روز به روز فعال تر در صنعت مد و فشن فعالیت می کنند.
مسلمانان در نقاط مختلف جهان فرهنگ های گوناگونی دارند، از این رو استایل آنها نیز با هم متفاوت است اما نشان دادن تمام آنها در یک نمایشگاه غیر ممکن بود، از این رو طراحان تصمیم گرفتند که محبوب ترین مدل های لباس در میان مسلمانان را انتخاب و به نمایش بگذارند.
در این نمایشگاه از طراحان عربستان، دبی، اندونزی، مالزی و ترکیه برای طراحی این لباس ها دعوت شده است.
زنان خاورمیانه، که اکثرشان تحصیل کرده هم هستند، بیشترین مصرف کنندگان مد لاکچری اسلامی به شمار می آیند. البته در این نمایشگاه طراحان غربی نیز دیده می شوند. لباس هایی که آنها طراحی می کنند الهام گرفته از طرح های اسلامی به خصوص مراکش است.
از آنجا که تقاضا برای مد اسلامی روز به روز بیشتر می شود، برندهایی چون نایک، دولچه گابانا، دیور یا اسکار دلا رنتا، به کلکسیون لباس های خود، لباس های اسلامی نیز اضافه کرده اند. به عنوان مثال برای پیراهن های شب شان آستین گذاشتند یا قد دامن های کوتاه شان را بلندتر کرده اند تا با مد اسلامی جور در آید.
یکی از اتفاقات مهمی که امسال برای مد اسلامی رخ داد این بود که طراحان اسلامی در هفته مد میلان، که یکی از مهمترین رویدادهای مد و فشن جهان است، آثارشان را به نمایش گذاشتند. همین موضوع اهمیت مد اسلامی را در جهان نشان می دهد.
علاوه بر هفته و شوهای مد و فشن، اینفلوئنسرها نیز تاثیر زیادی در رواج مد اسلامی داشته اند. به عنوان مثال مومتاها الهی، دختر 24 ساله مسلمان و یک فشن بلاگر است که نزدیک به 20 هزار فالوور در اینستاگرام دارد. او می گوید: «من سعی دارم که مد بین المللی را با مد اسلامی تلفیق کنم. اگر چه همیشه در کنار بلاگرهای مد و فشن، بلاگرهای مسلمان نیز وجود داشت اما به دلیل محدودیت ها، آنها به خوبی دیده نمی شدند اما امروزه توجهات بیشتری روی آنهاست و من از این بابت بسیار خوشحالم.»
یکی از فشن بلاگرهای ایرانی، با نام هدی خاطبی پروژه ای را با نام «مد اسلامی معاصر» ترتیب دارد که در آن لباس هایی طراحی کرد که هم برای زنانی که در کشورهای مسلمان زندگی می کنند مناسب است و هم برای آنهایی که در کشورهای غیر مسلمان هستند.
به گفته او «حجاب یک انتخاب است. از روزی که شما تصمیم می گیرید ارتباط خود را با خدا بیشتر کنید، در واقع برای خودتان تصمیم گرفته اید. ما می خواهیم زنان مسلمان را به زیباترین شکل ممکن نشان دهیم. آنها هم مانند دیگر زنان زیبا و جذاب هستند، بنابراین باید از طرح های شاد و زیبای لباس بهره مند شوند. در واقع مد می تواند ارتباطی میان زنان مسلمان و غیر مسلمان جهان باشد.»