کد خبر: 63868 A

میترا چگونه دو غول ۹۰ و چند ساله هنر ایران و فرانسه را به هم پیوند داد و جایزه برد؟ / ۸ ماه هر هفته از رم به لندن سفر می‌کرد

میترا چگونه دو غول ۹۰ و چند ساله هنر ایران و فرانسه را به هم پیوند داد و جایزه برد؟ / ۸ ماه هر هفته از رم به لندن سفر می‌کرد

این مستند نتیجه تلاش میترا فراهانی برای آغاز و به تصویر کشیدن دیالوگی بین نماد موج نوی فرانسوی که اکنون ۹۰ ساله است و گلستان، روشنفکر ایرانی ۹۹ ساله که در جنوب لندن زندگی می کند.

ایران آرت: مستند «جمعه می‌بینمت رابینسون » ساخته میترا فراهانی به عنوان محصول مشترک، فرانسه، سوئیس، ایران  و لبنان جایزه ویژه هیات داوران در بخش مواجهه را به خود اختصاص داد.

مستند « جمعه می‌بینمت رابینسون » که به چگونگی ارتباط نامتعارف میان ابراهیم گلستان و ژان لوک گدار پرداخته در جشنواره برلین با استقبال روبرو شد.

به گزارش ایسنا، «جمعه می‌بینمت» یک مستند غیر متعارف به کارگردانی میترا فراهانی کارگردان ایرانی است که روایتی است از گفتگویی میان «ژان لوک گدار» چهره پیشگام سینمای موج نوی فرانسه و ابراهیم گلستان فیلمساز و چهره ادبی ایرانی از طریق ایمیل‌های منظم هفتگی، فیلم‌ها، تصاویر، کلمات قصار و نامه‌هاست که امسال در هفتاد و دومین جشنواره فیلم برلین به نمایش درآمد.

این مستند نتیجه تلاش میترا فراهانی برای آغاز و به تصویر کشیدن دیالوگی بین نماد موج نوی فرانسوی که اکنون ۹۰ ساله است و گلستان، روشنفکر ایرانی ۹۹ ساله که در جنوب لندن زندگی می کند.

ابراهیم گلستان را پیشگام سینمای ایران می‌دانند که با فیلم‌های «خشت و آینه» (۱۳۴۴) و «اسرار گنج دره جنی» (۱۳۵۳) شناخته می‌شوند. او در سال ۱۹۷۵ ایران را ترک کرد و در انگلستان اقامت گزید و از آن زمان به طور کامل روی نویسندگی خود تمرکز کرده است. گلستان و گدار پیش از این، شخصاً یکدیگر را نمی شناختند. 

 

فراهانی با ارسال پیامی به «گدار» پیشنهاد ملاقاتی حضوری با ابراهیم گلستان را مطرح می‌کند اما در نهایت بر اساس ایده «گدار» مکاتبه میان این دو چهره تاثیرگذار بواسطه میترا فراهانی شروع می‌شود و بنابراین او هر هفته از شهر زُم به لندن سفر می‌کرد و تا به خانه گلستان برود و گفته‌های او را ضبط و رونویسی کند و در نتیجه برای مدت ۸ ماه ارسال کننده تصاویر و کلمات میان گدار و گلستان می شود. 

میترا فراهانی

میترا فراهانی به ورایتی می‌گوید: «این یک هدیه برای من و خیلی بهتر از ملاقات حضوری بود. این ایده را که شامل تبادل کلمات و تصاویر بود را دوست داشتم. این دو مرد نماینده تقریباً یک قرن سینما هستند و من افکار آنها را می خواستم. این پروژه از شعری از شاعر و فیلمساز ایتالیایی «پیرپائولو پازولینی» با عنوان "من نیرویی از گذشته هستم" الهام گرفته شده است. » 

رویه اساساً به این صورت بود که یک ایمیل با متن اما بدون تصویر توسط گلستان ارسال می‌شد و جمعه بعد گدار پاسخی از سوئیس همراه با فیلم، تصاویر و کلمات قصار ارسال می‌کرد. 

میترا فراهانی پیش از این چندین مستند ساخته که از آن جمله می‌توان به «فی‌فی از خوشحالی زوزه می‌کشد» درباره بهمن محصص هنرمند ایرانی اشاره کرد. 

ابراهیم گلستان میترا فراهانی
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین