این منتقد را از دریچه پرویز جاهد بشناسید
در این کتاب مقالاتی از فرانسوا تروفو، سرژ دنی، کریستوفر ویلیامز، هیو گری، لورا مالوی، دوناتو توتارو، پراکاش یانگر و... وجود دارد
ایران آرت: «آندره بازن و نظریه واقعگرایی فیلم» مجموعه مقالاتی است که زیر نظر پرویز جاهد (نویسنده، فیلمساز و منتقد سینما) با هدف بازخوانی و شناخت دقیقتر آندره بازن توسط نشر اختران منتشر شده است.
در این کتاب مقالاتی از فرانسوا تروفو، سرژ دنی، کریستوفر ویلیامز، هیو گری، لورا مالوی، دوناتو توتارو، پراکاش یانگر، پرویز جاهد، محسن آزرم، میلاد روشنی پایان، رامین اعلایی و چند مقاله از خود آندره بازن به چشم میخورد.
به گزارش ایلنا، پرویز جاهد در بخشی از پیشگفتار این کتاب آورده است: بیش از نیم قرن از مرگ آندره بازن، منتقد، نظریهپرداز و نخستین سردبیر نشریه سینمایی کایه دوسینما میگذرد. بازن بیتردید یکی از تاثیرگذارترین منتقدان سینمایی جهان بوده و اندیشههایش در زمینه واقعگرایی فیلم همواره در میان منتقدان و نظریهپردازان سینمایی چالشبرانگیز بوده است. منتقدی که رنوار دربارهاش گفته است: «او ما را واداشت که احساس کنیم حرفه ما حرفه نجیب و اصیلی است.» بازن همانند آیزنشتین و ورتوف معتقد بود که سینما میتواند جهان را تغییر دهد. او نظریهپردازی بود که با تز واقعگراییاش به چالش با نظریات فرمالیستی آیزنشتین و پودفکین و سینمای اکسپرسیونیستی آلمان برآمد و در نوشتههای شورانگیزش که تاثیرشان همچنان باقی است، در اثبات نظریات افراطی خود در زمینه واقعگرایی فیلم کوشید. این مجموعه مقالات با هدف بازخوانی و شناخت دقیقتر آندره بازن فراهم شده است. هدف این است که نشان دهیم چرا آندره بازن همچنان در مطالعات سینمایی امروز اهمیت دارد و برخلاف نظریهپردازانی چون رُدلف آرنهایم و هوگو مانستربرگ، در تاریخ و آرشیوهای سینمایی مدفون نشده است.