برگزاری نمایشگاهی متفاوت با کتابهای ممنوعه
مسئولان دولتی در گرجستان سعی کردند با برگزاری نمایشگاهی از کتابهای ممنوعه در شوروی سابق جدیت تصمیم خود را برای آزادی مطبوعات و نویسندگان بیشتر از گذشته نشان دهند.
ایران آرت: هفته گذشته در تفلیس پایتخت کشور گرجستان نمایشگاه کتاب منحصربهفردی برگزار شد که در نوع خود جالب و عجیب بود.
عنوان نمایشگاه، کتابهای ممنوعه در سالهای گذشته این کشور بود؛ کتبی که در زمان شوروی سابق بعضی از کتابهای منتشر شده در این کشور ممنوع شده بودند.
تفلیس پایتخت کشور گرجستان در سال ۲۰۲۱ میلادی از سوی سازمان فرهنگ ملل متحد، یونسکو به عنوان پایتخت جهانی کتاب معرفی شده است و نمایشگاه مذکور به همین مناسبت برگزار شده بود.
به گزارش ایبنا، پایتخت جهانی کتاب عنوانی است که از سال ۲۰۰۱ میلادی به اینسو هرساله از سوی سازمان یونسکو به شهری داده میشود که در جهت تقویت جایگاه کتاب و خواندن آن کوشش شایانی کرده باشد. هدف یونسکو این است تا از این طریق در آن سال به اجرای برنامههای فرهنگی مرتبط با کتاب بپردازد و از این راه شوق مطالعه را در مردم ایجاد کند. این انتخاب هیچ جایزه مالی را برای برگزیده آن دربرندارد؛ بلکه تصدیق بهترین برنامه اختصاص دادهشده به کتاب و کتابخوانی است.
مسئولان دولتی در گرجستان سعی کردند با برگزاری نمایشگاهی از کتابهای ممنوعه در شوروی سابق جدیت تصمیم خود را برای آزادی مطبوعات و نویسندگان بیشتر از گذشته نشان دهند و نمایشگاهی از کتابهای ممنوعه از سال ۱۹۸۲ تا کنون نمایش دهند. در این نمایشگاه کتابهایی به نمایش درآمده بود که در سالهای گذشته نهتنها چاپ آنها ممنوع بوده؛ بلکه داشتن آنها نیز جرم محسوب میشد.
ازجمله کتابهای به نمایش درآمده میتوان به قلعه حیوانات اثر جرج اورول، دکتر ژیواگو اثر بوریس پاسترناک، رنگ ارغوانی اثر آلیس واکر، موشها و آدمها اثر جان اشتاین بک، بادباکباز نوشته خالد حسینی، آخرین وسوسه مسیح اثر نیکوس کازانتزاکیس و شعرهای حماسی قرن دوازدهمی گرجستان و روح کشتهشده نوشته گرگول روبادیز نویسنده گرجستانی اشاره کرد.