اقدام جالب ستاره فوتبال برای کتاب خوان کردن کودکان
مارکوس رشفورد برای افزایش سواد کودکان کلوب کتابخوانی راهاندازی کرد و قصد دارد با استفاده از تجربیات خودش کتاب منتشر کند.
ایران آرت: مارکوس رشفورد یک کلوب کتابخوانی با مجموعهای از آثار ادبی راهاندازی کرده تا کودکان با پسزمینه اجتماعی اقتصادی ضعیفتر بتوانند فرصت کتابخوانی را از سن پایین داشته باشند.
این فوتبالیست مطرح منچستر یونایتد و تیم ملی انگلیس با بخش انتشارات کتابهای کودک مکمیلان (MCB) شریک شده تا در میان کودکانی با زمینههای مختلف، کتابخوانی و سواد را ترویج دهد. وی گفته است دوران کودکی خودش و کمبود دسترسی به کتاب در کودکی عامل این تصمیم بوده است.
رشفورد گفت وقتی بچه بوده خانوادهاش مجبور بود به غذا اولویت بیشتری نسبت به کتاب بدهد و حالا وی به همین دلیل با این شراکت میخواهد به «۳۸۰ هزار کودک در سراسر بریتانیا که تا امروز هرگز مالک یک کتاب نبودهاند، کمک کند».
او گفت: «من فقط از ۱۷ سالگی کتاب خواندن را آغاز کردم و کاملاً دیدگاه و ذهنیتم را تغییر داد. فقط ای کاش از بچگی این فرصت را داشتم، اما کتاب هرگز چیزی نبود که بتوانیم بودجهاش را داشته باشیم چون خانواده باید غذا روی میز میگذاشت».
به گزارش مهر مکمیلان اعلام کرده تمرکز اصلی این ابتکار رساندن کتابها به دستان کودکان محروم و ضعیف است و رشفورد گفته کتابها «همیشه برای تمام کودکان خواهند بود، حتی اگر مجبور شوم خودم آنها را تحویل بدهم».
نخستین کتاب که در مه ۲۰۲۱ منتشر میشود، «تو قهرمان هستی: پتانسیل خودت را تکمیل کن، صدایت را پیدا کن و بهترین نسخه خودت باش» نام دارد. هر بخش از کتاب با داستانی از زندگی خود رشفورد آغاز میشود و شامل موضوعهایی در ارتباط با آموزش، ذهنیت مثبت، درک فرهنگ و شخصیتهای الگوی زنان میشود.
این کتاب در همراهی با کارل آنکا خبرنگار و کیتی وارینر روانشناس بالینی خلق شده است. بعد از آن در اواخر ۲۰۲۱ و اوایل ۲۰۲۲ دو عنوان داستانی برای بچههای هفت سال به بالا منتشر میشود و کلوب کتابخوانی مارکوس رشفورد هم ۲۰۲۱ افتتاح خواهد شد.
در تابستان، تحقیقات صندوق سواد ملی بریتانیا نشان داد که سال گذشته فقط ۲۶ درصد از بچههای زیر ۱۸ سال هر روز وقتی را صرف کتابخوانی کردند که پایینترین درجه ثبت شده از زمان آغاز آرشیو این اطلاعات از سال ۲۰۰۵ تا به حال است.
مایکل روزن شاعر و ملکالشعرای سابق کودکان بریتانیا اخیراً گفت نتیجه این تحقیق باید «زنگ بیدارباشی» برای دولت باشد.