کد خبر: 52572 A

پرتره نویسنده ایرانی در میان نامزدهای جایزه عکس آرچیبالد/ عکس

پرتره نویسنده ایرانی در میان نامزدهای جایزه عکس آرچیبالد/ عکس

پرتره بهروز بوچانی، نویسنده مهاجر ایرانی در میان نامزدهای نهایی جایزه عکس آرچیبالد، که مهم‌ترین جایزه هنری کشور استرالیا است، قرار گرفت.

ایران آرت: روز گذشته نامزدهای نهایی جایزه عکس آرچیبالد اعلام شد و نام بهروز بوچانی، نویسنده ایرانی در میان فینالیست‌ها دیده می‌شود.

حضور بوچانی در میان فینالیست‌ها اهمیت زیادی دارد زیرا آرچیبالد نه تنها مهم‌ترین اتفاق هنری کشور استرالیا است بلکه مرزهای دنیای هنر را اعتلا می‌بخشد و جایگاهی برجسته در مرزهای هنر این کشور دارد.

در تاریخ صد ساله جایزه آرچیبالد به شخصیت‌هایی اشاره شده است که کمک‌های الهام‌بخش و ارزشمندی به زندگی عمومی و اجتماعی استرالیا انجام داده‌اند.

به گزارش ایبنا، تصویر بوچانی، که به دستان هنرمند اَگنس مک‌دونالد طراحی شد درست در جایی آویزان خواهد شد که تصویر نخست‌وزیران، رهبران مهم، دانشمندان، و هنرمندان مهم کشور استرالیا، نویسندگان، و شخصیت‌های مهم هنری حضور دارند و نشان‌دهنده تأثیرگزاری نویسنده ایرانی در تاریخ معاصر این کشور است. علاوه بر این حضور وی در میان فینالیست‌ها کنایه‌ به کشوری است که بوچانی هنوز به بخش‌های اصلی آن قدم نگذاشته است.

بوچانی هنوز جوان است. در سال 2013 که به این کشور پناهنده شد 29 ساله بود و درست زمانی که در جزیره مانوس با مشکلات زیادی روبه‌رو شد آثار ماندگاری خلق کرد.

بوچانی در سال 2013 با قایق از اندونزی به سمت استرالیا مهاجرت کرد و توسط گارد ساحلی به جزیره مانوس برده شد که در واقع زندان استرالیا برای پناهجویان غیرقانونی است. «هیچ دوستی به جز کوهستان» داستان سفر خود نویسنده به استرالیا و دستگیری‌اش و البته امتناع دولت استرالیا از صدور مجوز برای ورودش به خاک استرالیا است. بوچانی داستان را در اپلیکیشن واتزاپ برای دوستش امید توفیقیان ارسال می‌کرد و کار ترجمه کتاب به زبان انگلیسی هم به عهده آقای توقیفیان بوده است.

بهروز بوچانی

بهروز بوچانی که در بازداشتگاه پناهجویان استرالیا در جزیره مانوس به سر می‌برد برنده مهم‌ترین جایزه ادبی استرالیا و جایزه ادبی نیو سات ویلز پرمیر شد و به ترتیب 125 و 10 هزار دلار به دست آورد. علاوه بر این جایزه ملی بیوگرافی استرالیا به ارزش 25 هزار دلار را هم دریافت کرد.

بهروز بوچانی سی و شش ساله و اهل ایلام، در دانشگاه تربیت‌معلم تهران درس‌خوانده و کارشناسی ارشد خود را در رشته جغرافیای سیاسی و ژئوپلتیک از دانشگاه تربیت مدرس دریافت کرده است. بوچانی در مسیر استرالیا بعد از غرق شدن قایق مهاجران غیرقانونی به طرز معجزه‌آسایی از مرگ نجات یافت اما در ادامه توسط نیروی دریایی استرالیا دستگیر شد و او را همراه مهاجران دیگر به کمپی در جزیره مانوس فرستادند.

«هیچ دوستی به جز کوهستان» با همکاری نشر «چشمه» در ایران هم منتشر شده است و در مدت زمان کوتاهی مورد استقبال خوانندگان ایرانی قرار گرفت. نسخه صوتی این کتاب هم با صدای نوید محمدزاده، بازیگر کرد سینمای ایران وارد بازار شده است. علاوه بر این قرار است به نسخه سینمایی این کتاب در کشور استرالیا تبدیل شود.

 

بهروز بوچانی هیچ دوستی به جز کوهستان
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین