استقبال ایرانیان از روایت صعود به قدرت در دربار بریتانیا
رمان تاریخی "تالار گرگ" نوشته "هیلاری منتل" نویسنده انگلیسی با ترجمه علی اکبر قاضیزاده به چاپ چهارم رسید.
ایران آرت، تالار گرگ داستانی تاریخی هیلاری منتل (Hilary Mary Mantel) در سال ۲۰۰۹ منتشر شد. اتفاقات این کتاب که در فاصله سالهای ۱۵۰۰ تا ۱۵۳۵ رخ میدهد، روایتی داستانی از زندگی تامس کرامول (Thomas Cromwell) و صعود وی به قدرت در دربار هنری هشتم است. کرامول وکیل و سیاستمدار انگلیسی بود که در فاصله سالهای ۱۵۳۲ تا ۱۵۴۰ به عنوان یکی از وزیران با نفوذ هنری هشتم مشغول به کار بود.
هیلاری منتل برای نوشتن تالار گرگ در سال ۲۰۰۹ برنده جایزه ادبی من بوکر شد. این کتاب همچنین اولین عنوان در فهرست بهترین رمانهای هزاره سوم به پیشنهاد نشریه گاردین است. تالار گرگ بخشی از یک سهگانه است که قسمت دوم آن در سال ۲۰۱۲ منتشر شده و قسمت سوم هنوز انتشار نیافته است.
به گزارش ایرنا، منتل در تالار گرگ زندگی اجتماعی و اعتقادی مردم انگلستان را در قرن شانزدهم روایت می کند. چشم و همچشمی های سیاسی که دامنه آن به خیابان و محله ها و خانه ها هم کشیده می شود، درون مایه این رمان تاریخی است.
نویسنده در این رمان به درون زندگی و روان مردمی میرود که ۵ قرن پیش زندگی میکردند تا این پرسش را مطرح کند: انسان در گیرودار حادثه تا چه حد استعداد تباهی یا رستگاری دارد؟
در این اثر میخوانیم:
"حالا بلند شو!"
بیرمق، گیج و خاموش با تمامی قامت بر روی سنگفرش حیاط افتاده بود؛ با سری خم شده به یک سو و چشمهایی چنان خیره ببه دروازه که گویی نجاتبخشی در راه است. اگر کسی ضربهای کاری میزد، امکان داشت همین حالا او را میکشت.
خونی از بریدگی زخم سرش می جوشید- زخمی که در نخستین ضربت، پدرش به او زد- آرام بهسوی صورتش راه می رفت.
علیاکبر قاضیزاده ( ۱۳۲۸ در تهران) که ترجمه کتاب را برعهده داشته است پژوهشگر حوزه رسانه، ارتباطات و روزنامهنگاریست. وی در مقدمه آورده است که نویسنده نمی خواسته تاریخ بنگارد. به همین دلیل متن کتاب، "در واقع مرور بر یادگاران پررنگ گذشته و عبور از یادمان و خاطرههاست؛ بی هیچ دقت یا اصرار بر دستهبندی و رعایت تقدم زمانی".
از ترجمههای او آثاری چون مهارتهای نوشتن برای مطبوعات، روزنامهنگاری حرفهای، اخلاق روزنامهنگاری و تجربههای ماندگار در گزارشنویسی در بازار کتاب موجود است.
کتابسرای تندیس، تالار گرگ را نخستین بار در سال ۱۳۹۰ منتشر کرد و اکنون چهارمین چاپ آن در ۸۶۴ صفحه و شمارگان ۵۰۰ نسخه به بازار کتاب رسیده است.