نویسنده انگلیسی پیروز رقابت با آتوسا مشفق
"زمزمه" نوشته ویل ایوز برنده جایزه 30 هزار پوندی وِلکام شد و آتوسا مشفق رقابت را به این نویسنده انگلیسی باخت.
ایران آرت: دهمین سال برگزاری جایزه وِلکام در سال 2019 و برای تقدیر از آثار ادبی و غیرداستانی که راهی جدید در زمینه سلامت، پزشکی، و بیماریها به وجود میآورند برگزار شد. جایزه 30 هزار پوندی که سبب میشود وِلکام یکی از گرانترین جوایز ادبی دنیا باشد.
فقط دو کتاب به عنوان نامزدهای نهایی جایزه وِلکام در بخش داستان قرار گرفتند. "سال استراحت و آرامش من" نوشته آتوسا مشفق از آمریکا و "زمزمه" نوشته ویل ایوز از انگلیس نامزدهای نهایی جایزه وِلکام در سال 2019 بودند و نویسنده انگلیسی موفق شد جایزه 30 هزار پوندی را به دست آورد.
چهار کتاب هم در میان نامزدهای نهایی بخش غیرداستانی جایزه وِلکام قرار داشتند. "غیرحرفهای: داستانی واقعی از آنچه یک انسان را میسازد" نوشته توماس پیج مکبی، "قلب: تاریخچه" نوشته ساندیپ جااوهار از هند و آمریکا، "مغزی بر آتش: تاریخچه دیوانگی و درمان" نوشته آرنولد توماس از ایرلند، "پاککننده آسیب" نوشته سارا کراسنشتاین از استرالیا و آمریکا نامزدهای نهایی بخش غیرداستانی این جایزه ارزشمند بودند.
به گزارش ایبنا، الیف شافاک، نویسنده اهل ترکیه رئیس هیئت داوران این دوره بود و نویسندگانی چون کوین فانگ، ویو گروسکاپ، جون دِی، و ریک ادواردز او را یاری کردند.
"زمزمه" سومین اثر داستانی است که موفق شد جایزه ولکام را، که جایزهای برای تجلیل از آثار علمی است، به دست بیاورد. "زمزمه" پنجمین داستان ویل ایوز، مدیر ادبی سابق تایمز و استاد دانشگاه وارویک است. هیئت داوران این اثر را "تعمقی فوقالعاده بر هوشیاری" و "اندیشهای در باب عشق و دانش و همچنین کشف جنسیت، هویت، و هوش مصنوعی" خواندند.
الیف شافاک، رئیس هیئت داوران امسال "زمزمه" را بسیار تأثیرگذار خواند و گفت: "از همان صفحه اول توجه خواننده را جلب میکند، اواسط داستان قلبتان را میشکند، و در نهایت باورتان به انسانیت را به شما برمیگرداند. برای همه جملات و شخصیتها خوب فکر و برنامهریزی شده است."
"زمزمه" امسال در میان نامزدهای نهایی جایزه گلداسمیت و فولیو هم قرار گرفته است و یکی از بختهای دریافت جایزه است. علاوه بر این مورد استقبال منتقدین در مجلات معتبری چون گاردین هم قرار گرفته است.