رقابت 6 نویسنده مهاجر برای جایزه 25 هزار پوندی
آکادمی بریتانیا یکی از مراکز علمی فرهنگی معتبر کشور انگلیس هر سال به کتابهای مستند برتر توسط نویسندگان مهاجر جایزه میدهد.
ایران آرت: بریتیش آکادمی یکی از مهمترین مراکز علمی فرهنگی کشور انگلیس هر سال جوایز متعددی برای آثار ادبی و فرهنگی در نظر میگیرد که یکی از آنها جایزه نایف الروضان برای درک فرهنگ جهانی است. این جایزه هر سال از سوی بریتیش آکادمی به نویسندههای مهاجر ساکن کشور انگلیس اعطاء میشود که کتابهای مستندی در طی دو سال گذشته در این کشور منتشر کرده باشند.
به گزارش ایبنا، بریتیش آکادمی امسال شش نویسنده را به عنوان نامزدهای نهایی دریافت این جایزه 25هزار پوندی طبق زیر اعلام کرده است:
روشنفکری اسلامی: نبرد مدرن بین ایمان و برهان نوشته کریستوفر دی بلاگیو / انتشارات بادلی هد
البریتانیا: سفرنامه به زندگی مسلمانان ساکن بریتانیا نوشته جیمز فرگوسن / انتشارات بنتام
تودورهای سیاه: داستان ناگفته نوشته میراندا کافمن / انتشارات وان ورلد
سفرنامهای به حاشیه اروپا نوشته کاپکا کاسابوف / انتشارات گراناتا بوکس
گفته شده تنها بمانم:سفرنامه من به پشت جبهه جهاد نوشته سواد مکهانت / انتشارات ویراگو
اشکهای رانگی: پژوهشهایی در طول دنیاها نوشته آنا سالموند / انتشارات دانشگاه اوکلند
اش امین رئیس هیئت داوران جایزه و معاون خارجه بریتیش آکادمی درباره اعلام نامزدهای نهایی این جایزه گفت: تمام این کتابها از نظر کیفیت تحقیقاتی در حد استاندارد قرار دارند و با اطلاعات و پژوهشهای معاصر هماهنگی دارند. وی افزود: این جایزه با هدف ارزش گذاشتن به هویتهای فرهنگی مختلف در کشور انگلیس اعطا میشود و این کتابها در این مسیر قرار داشتند.
آلون ایوانز رئیس اجرایی بریتیش آکادمی نیز در اظهارنظری گفت: در بریتانیا و در تمام جهان با افکار مختلف روبرو هستیم و هیچ مرزی برای این افکار و عقاید وجود ندارد. از پیشرفت تکنولوژی گرفته تا برخوردهای نظامی و تغییرات آب و هوا مردم سراسر جهان دارای اختلافاتی هستند ولی این مردم باید به درک متقابلی از فرهنگ برسند که این جایزه هدفش همین تعامل و تلاقی فرهنگهاست.
وی گفت: آکادمی بریتانیا به اعطای جوایز مختلفی برای ارزش گذاشتن به کتابهایی از نویسندگان سراسر جهان افتخار میکند.
بر اساس این گزارش قرار است نفر برتر طی مراسمی در 30 اکتبر (8 آبان) اعلام شود.