کوکاکولا ، اندی وارهول ، تبلیغ اقناعی ، تبلیغ هنری
کوکاکولا هم برای تبلیغ دست به دامان هنر شد / پای اندی وارهول در میان است
همواره بزرگ ترین برندهای دنیا برای روزآمدی و دریافت نوعی لایسنس اجتماعی به پیوند با هنر می اندیشند: تازه ترین برند جهانی کوکاکولا.
ایران آرت: رسانه ها خبر می دهند پس از برندهای بزرگ نفت ، مد ، جواهرات ، اتومبیل سازی، گردشگری و هلدینگ های کلان سرمایه گذاری و تجارت، اکنون کوکاکولا هم برای متفاوت دیده شدن به دنیای هنر پای گذاشته است؛ البته شیوه کوکاکولا واقعن متفاوت تر از دیگران است:
کوکاکولا در این مسیر از یک موقعیت استثنایی برخوردار بود: « سری کوکاکولا اندی وارهول » اما خلاقیت این نوشیدنی جهانی و توجهش به تولید محتوای روز سبب شد با کمک این سری جهانی، پای به دنیای آثار بزرگانی مانند ونگوگ ادوارد مونک و ... نیز گذارد و این گونه همه نگاهها را به خود جلب کند.
اوایل دهه ۱۹۶۰ اندی وارهول شروع به آزمایش شیوه خاصی از سیلکاسکرین کرد که از آن برای بیان نظرات خود درباره تولید انبوه استفاده میکرد. از جمله آثار نمادین او به تصویر کشیدن بطریهای کوکاکولا بود.
در سال ۱۳۸۹ تابلوی سیاه و سفید «بطری کوکاکولا» اندی وارهول در حراج ساتبی به قیمت 35 میلیون دلار فروخته شد.این تابلو که بهروی کرباس نقاشی شده بود توسط شخصی نامعلوم به قیمت 35 میلیون و 360 هزار دلار فروخته شد.
اما اکنون بعد از گذشت ۵۰ سال از خلق سری کوکاکولا وارهول، از شیوه نگرش این هنرمند پاپ آمریکایی در مورد مصرف گرایی بهره نوین برده شده است.
یک فیلم تبلیغاتی جدید با عنوان «شاهکار»، تابلوی کوکاکولا اثر وارهول را در کنار نقاشیهای آشنای استادان دیگر، مانند جیغ ادوارد مونک (۱۸۹۵)، اتاق خواب وینسنت ون گوگ در آرل (۱۸۸۹) و پل درام و تپه غروب خورشید (۱۸۵۸) اثر اوتاگاوا هیروشیگه نشان میدهد.
این فیلم تبلیغاتی دو دقیقهای در یک موزه هنری میگذرد، جایی که گروهی از دانشآموزان زیر نظر معلم خود طراحی میکنند. ناگهان نقاشیهای روی دیوار جان میگیرند و دستی از یک تابلو بیرون میآید و بطری کوکاکولا را از نقاشی وارهول بیرون میکشد.
در ادامه بطری نوشابه میان شخصیتهای نقاشیهای جدید و قدیمی در تالار موزه دست به دست میشود تا در نهایت به دختری با گوشواره مروارید اثر یوهانس ورمیر (۱۶۶۵) برسد که بطری را باز کرده و آن را تعارف میکند.
بنیاد هنرهای تجسمی اندی وارهول با این کمپین همراه است. مدیر فروش بنیاد میگوید: این شاهکارهای هنری، همراه با آثار هنرمندان نوظهور از سراسر جهان، قدرت الهام بخش هنرهای بصری را از طریق لنز جادویی کوکاکولا نشان میدهند.
در سالهای اخیر استفاده از آثار هنری معروف در تبلیغات به یک استراتژی محبوب تبدیل شده است که غیر از ری برندینگ دوباره برندهای معتبر، می تواند زمینه ساز معرفی بیشتر آثار هنری به کسانی باشد که شناختی از هنر ندارند.
در همین راستا کوکاکولا در کنار این کمپین تبلیغاتی، صفحه جدیدی راهاندازی کرده است که در آن بازدیدکنندگان میتوانند نقاشیهای موجود در آگهی را مشاهده کنند و مصاحبه با برخی از هنرمندان مطرح معاصر را تماشا کنند.