کد خبر: 41997 A

خط­‌هایی که فیگوراتیو و ابژه­‌های که بایگانی می­‌شوند / گالری‌گردی ایران آرت در چهار نمایشگاه

خط­‌هایی که فیگوراتیو و ابژه­‌های که بایگانی می­‌شوند / گالری‌گردی ایران آرت در چهار نمایشگاه

سارا ساسانی: در گالری‌گردی این هفته ایران آرت به نمایشگاه‌های گالری گلستان، آرتیبیشن، آریا و سیحون سرزده‌ایم.

ایران آرت: نمایشگاه خط­‌نگاره‌های لیلا میری با عنوان «در ستایش وارستگی» در گالری گلستان، نمایشگاه نقاشی­‌های حسن روح‌الامین با عنوان «عصیان» در گالری آرتیبیشن، نمایشگاه چیدمان آزاده حسینی با عنوان «بایگانی زندگان» در گالری آریا و نمایشگاه گروهی نقاشی با عنوان «قرینگی» در گالری سیحون، سوژه­‌های گالری­‌گردی این هفته ایران آرت هستند.

خط­‌هایی که فیگوراتیو می­‌شوند

لیلا میری در مجموعه­ اخیرش با عنوان «در ستایش وارستگی» در گالری گلستان از شعر شروع می­‌کند و به سراغ ابیاتی با مضمون عشق، دلدادگی و وصل و هجران می­‌رود. او با برداشتی از اسنادی قدیمی همچون عقدنامه­‌ها، سیاه‌مشق­‌ها و حاشیه­‌نویسی کتاب­‌های کهن به تصویرگری از نوع خطاطی می­‌پردازد.

آثار میری در ابعادی یکسان و قاب­‌هایی یکدست ارائه شده است. این آثار را در دو بخش کلی و جزئی می­‌توان مورد بررسی قرار داد. آثار او از نگاه جزئی­‌گرایانه خطوطی هستند که با آهنگی متنوع داری ریتم و حرکت هستند و در ابعاد و اندازه­‌هایی مختلف در کنار هم نوشته شده­‌اند. خطوطی که تایپوگرافی عربی (فارسی) هستند و از قرار معلوم باید کلماتی از یک بیت شعر کهن و جدید را با مضمون عشق به مخاطب برسانند؛ اما از این اشعار هیچ شکل واحد و مشخصی دریافت نمی­‌شود زیرا آنها شکلی از یک واژه‌اند، این اشعار معنای‌شان را در مسیر شکل یافتن از دست داده‌اند و ذهن هنرمند در میانه راه با فرم آغشته شده و از محتوا که می‌توانسته ایده اصلی و اولیه او باشد غافل شده.

نمایشگاه آثار لیلا میری در گالری گلستان

اما غفلت همیشه هم نمی­‌تواند بد باشد، میری از پس این از دست دادن به فرمی تکامل یافته رسیده است. فرمی که هرگاه به عنوان مخاطب از اثر جدا می­‌شویم و فاصله خود را با آن حفظ می­‌کنیم درمی­‌یابیم که این خط­‌نگاره‌ها تبدیل به فیگورهایی شده­‌اند که حروف اجزا آن را تشکیل می‌دهد. لباس تن فیگورهای تدائی‌یافته در آثار میری مجموعه از اجزا به هم تنیده و تکرار شونده با مفهوم عشق و عاشقی هستند.

نمایشگاه آثار لیلا میری با عنوان «در ستایش وارستگی» تا 14 آبان در گالری گلستان ادامه دارد. گالری گلستان در دروس، خیابان کماسایی، شماره 34 قرار دارد.

 

در ستایش زیبایی

«اسب حیوان نجیبی است»؛ همان عبارت آشنایی است که بارها و بارها شنیده­‌ایم، اما حسن روح­‌الامین در مجموعه جدیدش با عنوان «عصیان» در گالری آرتیبیشن، اسب را عصیان­گر نشان داده است. او در این آثار قلمش را با حرکات زیبا و جسورانه اسب به رقص درآورده است.

نمایشگاه «عصیان»، نمایشی از اسبان در ابعاد و حالت­‌های مختلف است. او اسب را دیگر آرام و وارسته نشان نمی­‌دهد و تلاش می­‌کند با آثارش نمایشی از گریزپایی و عصیانگری یک حیوان نجیب را نشان دهد.

طراحی فیگورهای روح‌الامین زیرکانه و زبردستانه است او در این آثار تلاش کرده خشم و عصیان اسب را به زیباترین شکل ممکن به نمایش بگذارد و شاید تلاش داشته چهره­ خوبی از خشم و افسارگسیختگی را نشان دهد.

نمایشگاه آثار حسن روح‌الامین در گالری آرتیبیشن

آثار او با ترکیباتی از رنگ­‌های مختلف؛ گاه چند رنگ مرکب شده در یک اثر و گاه ترکیبی از تونالیته­‌های مختلف یک رنگ در یک اثر مجتمع شده­‌اند و همین امر آثار او را با توجه به این­که سوژه آن واحد است متنوع کرده است.

آثار مجموعه عصیان گاهی یک اسب را در قابی نشان می­‌دهد، گاهی تجمعی از چندین اسب و گاهی تاختن  اسبان را در سرزمینی بدون مشخصه خاص و یا تنها برشی از اندام یک اسب هستند.

سرزمینی که این اسب­‌ها در آن ترسیم شده­‌اند نماینده و معرف مکان خاصی نیست چرا که اندام این اسب­‌ها در صفحه­‌ای تک رنگ و بدون عنصر نقاشی شده است و به نظر می­‌رسد که هنرمند قصد نداشته برای سوژه­‌هایش سرزمین مشخصی را تعریف کند.

 

ابژه­‌های بایگانی شده

اخبار و اطلاعات و روزنوشت حوادث در جامعه جدید و مملو از رسانه­‌های متکثر موجب شده در زمان کوتاه اخبار و اطلاعات زیاد تولید شود، به سرعت مصرف شود و با شتاب بیشتر بایگانی شود. ما هر روزه در حال تولید اطلاعات در قالب متن، عکس، ویدئو و غیره هستیم و هر روزه ابژه­‌ها را مصرف می­‌کنیم و در گوشه ناخودآگاه ذهن بایگانی می­‌کنیم.

روزی تنها تعداد محدودی از مردم تولیدکننده اطلاعات در قالب خبر، علم و هنر بودند اما امروزه با رسانه­‌های جدید مردم هم تولید­کننده اطلاعات شده­‌اند و هم مصرف­‌کننده.

آزاده حسینی در اثری جدید با عنوان «بایگانی زندگان» در گالری آریا،  سوژه­ اثرش را در چهار فضای چیدمانی به نمایش گذاشته است. او در نمایشی از انبوه روزنامه­‌ها تلاش برای نشان دادن انبوهی اخبار در بایگانی­‌های ذهن کرده است. از نظر او هر روز وقایع بسیاری در اطراف ما رخ می­‌دهد که با انتشار و چاپ این اخبار در روزنامه­‌ها، هر روزه اطلاعات روزانه را در این کاغذهای اخبار بایگانی و حتی فراموش می­‌کنیم. ما هر روز انبوهی از اخبار و اطلاعات را در انبوهی از ابزار مستند ثبت می­‌کنیم و در اطراف‌مان انباشته می­‌کنیم.

نمایشگاه چیدمان آزاده حسینی با عنوان «بایگانی زندگان» در گالری آریا

حسینی از کاغذ روزنامه به عنوان نشانه­‌ای از بایگانی‌کردن، استفاده کرده است و در این چیدمان­‌ها انبوهی از کاغذهای روزنامه و نشریات کاغذی را در اشکالی مختلف بر هم انباشته و با فشردن و حجیم کردن آن تلاش کرده است تا با نگاهی انتقادی به حجم گسترده تولید اطلاعات و مصرف بی­‌وقفه آن اشاره کند. او تلاش کرده با انباشت حجم زیادی از کاغذهای روزنامه، به بدن­‌های انسان­‌ها اشاره کند که بر روی هم با فشردگی زیاد انبار و بایگانی می­‌شوند و این چیدمان­‌ها به بایگانی و دفن مردم زنده و مرگ تدریجی آنها در شهرها اشاره می‌کنند.

نمایشگاه آزاده حسینی با عنوان «بایگانی زندگان» تا 24 آبان در گالری آریا ادامه دارد. گالری آریا در خیابان ولیعصر بالاتر از سه راه دکتر شهید بهشتی، کوچه زرین، شماره 10 قرار دارد.

 

قرینگی

نمایشگاه گروهی نقاشی با عنوان «قرینگی» به کیوریتوری احسان نصری در گالری سیحون با آثاری از سعید احمدزاده، تارا آزرم، افشین باقری، علیرضا پویا، فرامرز خانی، کمال طباطبایی، حمید فام، سمیه فعال، سعید نودهی به نمایش درآمده است.

این آثار در اندازه­‌ها و قاب­‌های متفاوت نماینده بخشی از نقاشی معاصر ایران هستند. این دوره از نقاشی به­ ویژه آثار فیگوراتیو، نشان­‌دهنده ترکیبی از ابژه­‌های روزمره با عناصر نقاشی گذشته ایران هستند؛ عناصر و نشانه‌هایی که برگرفته از نقاشی­‌های مینیاتوری ایرانی است. بخشی دیگر از آثار نیز متعلق به دنیای عجایب و غرایب‌اند. آثاری که موجوداتی در آن زیست می­‌کنند که نمونه آن‌ها در دنیای واقعی قابل مشاهده و شناخت نیست و اما ممکن است نمونه مثالی عناصر طبیعی دنیای واقعی باشند.

نمایشگاه گروهی نقاشی با عنوان «قرینگی» در گالری سیحون

اما قرینگی تنها مفهومی است که در این آثار به شکل مستقیم دیده نمی­‌شود؛ قرینگی یکی از ویژگی­‌های منحصر به­‌فرد در هنر و معماری ایران است و انتخاب این نام شاید در ضدیت در آثار به نمایش درآمده انتخاب شده است. آثاری که فارق از هرگونه دوتایی و قرینگی هستند.

نمایشگاه گروهی نقاشی با عنوان «قرینگی» تا 19 آبان در گالری سیحون ادامه دارد. گالری سیحون در خیابان وزرا، کوچه چهارم، شماره 8 قرار دارد.

 

 

 

 

گالری آریا گالری سیحون گالری گلستان گالری آرتیبیشن لیلا میری
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین