گزارش ایرانآرت از دیوارنگاریهای رویداد بهارستان
ایدههای مینیمال بر دیوارهای شهر بزرگ
برگزاری سالانه هنرهای شهری «بهارستان» به زعم اغلب هنرمندان، امکان حضور ایدههای نو و خلاقانه را بیشتر کرده و باعث شده جوانان حضور فعال و پررنگتری در این حوزه داشته باشند
ایرانآرت: رویداد هنری سالانه بهارستان که کار خود را از واپسین روزهای سال گذشته آغاز کرده، به روزهای آخر خود نزدیک میشود؛ برگزاری سالانه هنرهای شهری «بهارستان» به زعم اغلب هنرمندان، امکان حضور ایدههای نو و خلاقانه را بیشتر کرده و باعث شده جوانان حضور فعال و پررنگتری در این حوزه داشته باشند.
به گزارش ایرانآرت، یکی از بخشهای مهم این رویداد سالانه، مربوط به دیوارنگاریها بوده است.
ایلگار رحیمی هنرمند نقاش که با دو اثر در بخش نقاشی دیواری سالانه هنری «بهارستان» و «تهران شهر نقاشی» حضور دارد درباره آثار خودش در این رویداد میگوید: «اثر اول تصاویری است برگرفته از نسخههای قدیمی کتاب «کلیله و دمنه» که از تصاویر بسیار قدیمی الهام گرفتم و بیشتر تصاویر گیاهان و حیوانات است. این اثر در بخش «تهران شهرنقاشی» پذیرفته شده و در خیابان رشت، در ابعاد 158 متر کار شده است. اثر دیگرم در میدان نامجو در ابعاد 700 متر اجرا شده است. در این اثر، تلاش کردم تم سنتی را بیشتر رعایت کنم».
تینا بحرایی دانشجوی سال اول رشته نقاشی نیز با یک طرح در بخش نقاشی دیواری «رویش» دومین سالانه «بهارستان» حضور دارد. او درباره اثر خود میگوید: «طرح من در تقاطع خیابان شریعتی و بهار شیراز در ابعاد 154 متر مربع کار شده است. این طرح همه اقشار جامعه را در بر میگیرد و به نوعی همبستگی، اتحاد و همدلی را نشان میدهد. از آنجایی که طرح روی دیوار سینما کار شده است، بنابراین تصمیم گرفتم عدهای از مردم را که در صف سینما منتظر هستند، در این طرح به نمایش بگذارم».
زهرا بختیاری هم که به مانند بحرایی اولین سالی است که به عنوان هنرمند نقاش در بخش دانشجویی دیوارنگاری «رویش» دومین سالانه «بهارستان» حضور یافته است، درباره اثر خود و ویژگیهای آن میگوید: «این اثر ساده، متشکل از حجم مربع و گلهای پیچک ساده و آپارتمانی است که در میدان شوش و با متراژ 570 متر کار شده است. فکر میکنم در مجموع آثاری که در بخش «رویش» حضور دارند، تنها طرحی که از حجم در آن استفاده شده است باشد، این طرح است و از آنجایی که نزدیک بازار بلور فروشها نیز کار شده است، میتوان یک هماهنگی با محیط، گلها و مکعبها در آن دید».
مینیمالهایی از زندگی شهری ایرانی
شیوا اشرف جولایی دیگر هنرمند نقاش با دو طرح در بخش نقاشی دیواری دانشجویی «رویش» دومین سالانه هنرهای شهری «بهارستان» حضور یافته است. او درباره آثار خود میگوید: «یک اثرم در بلوار مرزداران جانمایی شده و دیگری در منطقه 14. این دو طرح هر دو مینیمالی از زندگی شهری هستند با یک فضای ساده و چشم نواز. هر دو طرح دارای ریتم و فضا هستند.
صفورا استکی نیز که در بخش دیوارنگاری «رویش» دومین سالانه هنری «بهارستان» حضور دارد، درباره اثر خود اینگونه توضیح میدهد: «طرح من، طرحی ایرانی است که در خیابان نبرد و روی دیواری با ابعاد 270 متر اجرا شده است. رنگهای من بیشتر ایرانی است و یکسری پرنده است که روی سطوح با رنگهای ایرانی کار شدهاند. جایی که من کار میکنم، بوستان غدیر است و نسبت به ساختمانها و فضای بوستان، رنگها انتخاب شده است، چراکه این بوستان جایی است که مردم برای استراحت و تفریح به آنجا میآیند و باید موضوع آثار من شاد و رنگها ملایم باشند».
علیرضا اسدالهی هم دیگر هنرمند نقاشی است که در بخش دیوارنگاری دانشجویی «رویش» حاضر شده است. او درباره طرح خود میگوید: طرح من در منطقه 15 تهران سه راه افسریه با ابعادی حدود 496 مترمربع اجرا شده و بیشتر استفاده از عناصر و موتیفهای انتزاعی و سادهشدهای مانند درخت، گل، گیاهان و فرمهایی است که جهت هماهنگی و انتقال حس خوشایند به مخاطب در کنار هم قرار گرفتهاند».
این هنرمند در ادامه به نکاتی درباره شیوه برگزاری بخش «رویش» سالانه «بهارستان» اشاره کرده و میافزاید: به نظرم اگر این رویداد به صورت متوالی فراخوان داشته باشد و در مقاطع زمانی کوتاه، بهتر خواهد بود. ضمن این که میتوان فراخوان آثار را زودتر اعلام کرد تا هنرمندان با آرامش و فراغ خاطر بیشتری بتوانند آثار خود را ارائه دهند.
تهران؛ شهر نقاشی
افروز قلیزاده با دو طرح در بخش «تهران شهر نقاشی»، دومین سالانه «بهارستان» حضور یافته است. او درباره آثار خود میگوید: «درختی را در قالب تصویرسازی طراحی کردم و به آن شخصیت انسانی دادم تا دوستداشتنیتر شود. چرا که مخاطب با درخت ساده ارتباط برقرار نمیکند، اما وقتی کاراکتر انسانی به خود میگیرد، هم برای کودک و هم بزرگسال جذاب است. این طرح در خیابان افسر، کار شده و یک طرح دیگرم بر روی دیوار پست برق خیابان ستارخان جای گرفته که مساحت کلی دو اثر 415 متر مربع است». این هنرمند درباره طرح دیگر خود که روی دیوار پست برق کار شده است، اظهار کرد: «در طرح روی دیوار پست برق نیز سعی کردم متفاوت کارکنم. این طرح از درخت و پرنده و دو روباه شکل گرفته است که خاص و متفاوت شده، چرا که ما بیشتر روی دیوار به شکل جدی طرح روباه میبینیم و فانتزی بسیار کم داریم».
زهرا بهمنیار نیز از جمله هنرمندانی است که در بخش «تهران شهر نقاشی» دومین سالانه «بهارستان» حضور دارد. او درباره ویژگیهای اثر خود میگوید: «طرح من تشکیلشده از ابر، باران، گیاه، پرنده و... که روی دیواری در منطقه 17 در ابعاد 810 متر مربع ارائه شده است. تلاش کردم از عناصری که در طبیعت، شاهد آنها هستیم و برایمان نشانی از هوای پاک هستند، استفاده کنم».
از سویی، علیاکبر عموزاده خلیلی هم که امسال با طرحی انتزاعی در این بخش حاضر شده، معتقد است لازمه یک شهر توجه به فرهنگ وهنر آن است و ابرشهری مانند تهران نیازمند حرکتهایی چون سالانه هنرهای شهری «بهارستان» است. او درباره طرح خود میگوید: «طرح من در ضلع جنوبی بیمارستان فارابی واقع در خیابان کارگر جنوبی اجرا شده است. دیواری است در ضلع غربی یکی از بوستانهای خیابان که در اختیار ما گذاشتند و من به همراه مجید صادقی نژاد به صورت مشترک روی این دیوار کار میکنیم».
محسن حصاری هم فارغالتحصیل نقاشی از دانشکده سوره است و با یک طرح فرمالیستی در بخش «تهران شهر نقاشی» دومین سالانه هنری «بهارستان» حضور دارد، درباره اثر خود میگوید: «این اثر یک کار فرمالیستی است، متشکل از رنگها و نقشمایههایی که برگرفته از مینیاتورهای ایرانی است و در قالب یک کار مدرن گنجانده شده است. این اثر در خیابان پلیس با ابعاد 114 متر کار شده است. طرحی که من انتخاب کردم خیلی با منطقه مربوطه درگیر نیست، ولی در جانمایی سعی کردیم، مسائلی مانند نوع معماری منطقه را در نظر بگیریم».
دو بخش نقاشی دیواری «رویش» مختص دانشجویان هنر و بخش «تهران؛ شهر نقاشی» از سوی سازمان زیباسازی شهر تهران در دومین سالانه هنرهای شهری «بهارستان» در نظر گرفته شده است.
بنا بر این گزارش، دومین رویداد هنری «بهارستان» به همت سازمان زیباسازی شهر تهران، همزمان با نوروز سال۱۳۹۶ در بخشهای نقاشی دیواری، مجسمه، هنرهای محیطی و تخممرغهای نوروزی در سطح شهر تهران برگزار شد و تا اردیبهشتماه ادامه دارد.