از مقیم در مچاله تا وارونگی طبیعت آشنا به روایت"برجاس" در ایسو / گزارش تصویری
پنج هنرمند 25 طراحی متفاوت از خود را به تماشا گذاشته اند
ایران آرت: گروه هنری "برجاس" با کیوریتوری حمید اسدزاده و ارائه آثاری از تورنگ سلیمانی، اکبر راد، علی فاضلی، مصطفی معصومی و حمید اسدزاده در نمایشگاه تخصصی طراحی موضوعی که از 25 فروردین در گالری ایسو آمل گشایش یافته به ارائه آثار خود پرداخت.
"برجاس" نام گروهی از هنرمندان نوگرای مازندرانی ست که در این نمایشگاه 25 اثر طراحی را در موضوعات خاص و مشخص شده ارائه کرده اند. این گزارش نکاتی برجسته از این آثار را مرور می کند.
1- "تورنگ سلیمانی" با موضوع « لامکان »: این هنرمند آثار طراحی خود را با تکنیک خودکار، اکریلیک و مرکب روی مقوا اراﺋـه کرده است. او سعی کرده است تا به بازشناخت فضاهایی دست زند؛ که اشیا و جزﺋـیاتش را در تجربه های عام و فضای روزمرگی به تکرار درک کرده ایم.
2- "اکبر راد" با موضوع «وارونگی»: اکبر راد سوژه هایش را با تکنیک مرکب و راپید روی مقوا تجسم بخشیده است. او با الهام از مواد طبیعت آشنا، همانند آنچه که گفته شد سعی در آشنا زدایی دارد. اما علت اصلی تمایز و نگاه خاص این هنرمند در این کوشش، سویه فراواقعگرایی او است. در حقیقت جلوه تامل برانگیز این آثار در نگاه هنرمند معاصر به کنتراست تیرگی و روشنایی، برای پیوستن به دنیای وهم و خیال با استفاده از نشانه و المان های آشنا است.
3- "علی فاضلی " با موضوع «خواب/آلودگی» : علی فاضلی از تکنیک مداد و ماژیک روی مقوا استفاده نموده است. آثار او به طور کلی در دو بخش قابل تامل است.
بخش اول مربوط به استفاده آگاهانه از سطوح و نقوش هندسی و همپوشانی آن ها می شود.که از یک سوی تداعی سنت تصویری ایرانی-اسلامی و هنر تذهیب را می کند؛ و هویتی ملموس تر برای مخاطبش اراﺋـه می دهد و از سوی دیگر در تلاش است تا با بکارگیری قوه حسی نهفته در هندسه و تناسبات، نگاه امروزی اش به موضوع را حفظ گرداند. بخش دوم مربوط به پرتره ها و سربازانی می شود که از آن ها خواسته شده تا با ژست و فیگوری خاص، ایده های بصری نویی را به هنرمند بدهند. با توجه به کنار هم قرار گرفتن انبوهی از تنالیته های سرد و گرم و ترکیب مثلثی پنهان در دل اثر، ارتباط این دو بخش و موضوع تعیین شده را، هم می توان در ایجاد فضای حسی اعتراض آمیز و تهاجمی دانست و هم آن را در گستره ی زبان طنز تلخ اجتماعی و انتقادی مورد ارزیابی قرار داد.
4- "مصطفی معصومی" با موضوع «ملحفه های خیلی سفید»: تکنیک آثار این هنرمند راپید و ماژیک روی گلاسه می باشد. آنچه در این مجموعه پیشتر و بیشتر از هر رکن دیگری به نظر می رسد؛ سعی در ایجاز است. غالبا آنچه در پرداختن به پرتره از اهمیت بالایی برخوردار است؛ دقت در بازنمایی جزﺋـیات می باشد. اما هنرمند در این آثار با پوششی ظریف از جنس تجربه و عادت به پرتره هایش می پردازد. او دانسته، کوششی برای بازنمایی سنت های پیشین ندارد. حتی این نکته در استفاده کمرنگ هنرمند از معماری هم مشهود است. در واقع طراح برای رسیدن به بیانی متفاوت، از سنت ادبی ایجاز بهره جسته و تجسم عینی واقعیت را به تجسم تجربی ما از آن ترجیح می دهد.
"حمید اسدزاده" با موضوع «مقیم در مچاله»: حمید اسدزاده با تکنیک ترکیب مواد، موضوعی روانشناختی را برای هنرآفرینی برگزیده است. او با استفاده از تنیدگی در فیگورها و دفرماسیون بر روی فرم اصلی و همچنین با عبور آگاهانه از معیارهای ثابت طراحی، سعی بر آن دارد تا روانی انسان معاصر و دنیای گاه تهی و گاه مبهمش را نمایان گرداند.
آثار این نمایشگاه تا 29 فروردین در گالری ایسو آمل به تماشا خواهد بود.