کد خبر: 39089 A

بودجه هنرهای تجسمی در سال 1398/بودجه تجسمی در سال 1397

ایران آرت : امین خرمی در ایرنا نوشت: اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امسال در بخش اعتبارات هزینه ای، بودجه ای افزون بر 35 میلیارد و 100 میلیون تومان را به خود اختصاص داده بود. 
در عرصه هنرهای تجسمی به عنوان یکی از زیرمجموعه های معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودجه در نظر گرفته شده در بخش اعتبارات هزینه‌ای برای سال آینده (1398)، زیر عنوان «برنامه حمایت و گسترش هنرهای تجسمی» 35 میلیارد و 200 میلیون برآورد شده بود و چیزی نزدیک به همین مبلغ به بخش تملک‌ دارایی‌های سرمایه‌ای اختصاص یافته است. 


همچنان که گفته شد اداره کل هنرهای تجسمی در سال 1398 در بخش اعتبارات هزینه ای در لایحه ارائه شده بودجه دولت، 35 میلیارد و 200 میلیون تومان را به خود اختصاص داده است که همین مساله نشان دهنده این نکته است که تخصیص اعتبارات به عرصه هنرهای تجسمی در بودجه سال 1398 در قیاس با بودجه سال 1397 (با افزایش 100 میلیون تومانی) افزایش محسوسی نداشته است. 


به شکل کلی زیرمجموعه های ردیف بودجه حوزه هنرهای تجسمی در بودجه 1398 زیر عنوان «برنامه حمایت و گسترش هنرهای تجسمی» به شرح زیر است: 

- حمایت از آموزش، ترویج و حفظ ارزش‌ها و آثار بومی و قومی ایران اسلامی؛ سه میلیارد و 800 میلیون تومان، همراه با افزایش 50 میلیون تومانی نسبت به بودجه 1397 
- حمایت از موسسات، انجمن‌ها، مراکز و تشکل‌های صنفی هنرهای تجسمی؛ دو میلیارد تومان، همراه با افزایش 500 میلیون تومانی نسبت به بودجه 1397 
- سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و نظارت بر فعالیت‌های تجسمی؛ یک میلیارد تومان، همراه با کاهش 200 میلیون تومانی نسبت به بودجه 1397 
- صدور مجوز برگزاری جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها، دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی هنرهای تجسمی؛ 200 میلیون تومان که در مقایسه با بودجه سال 97 این عدد، بدون تغییر مانده است. 
- صدور مجوز تاسیس نگارخانه‌ها؛ 200 میلیون تومان درنظر گرفته شده که نسبت به بودجه سال 1397، دو برابر شده است. 
- صدور مجوز نصب مجسمه و یادمان و علائم و نشانه‌ها؛ 200 میلیون تومان پیش بینی شده است که نسبت به رقم آن در بودجه سال 1397، کاهش 300 میلیون تومانی نشان می دهد. 
- صدور مجوز ورود و خروج آثار هنرهای تجسمی؛ 200 میلیون تومان در بودجه 1398 درنظر گرفته شده که نسبت به رقم آن در بودجه امسال، 50 میلیون تومان افزایش یافته است. 
- کمک به برگزاری نمایشگاه‌های خارج از کشور و شرکت در جشنواره‌ها، مجامع، سمینارها و همایش‌های بین‌المللی؛ 10 میلیارد و 500 میلیون تومان که نسبت به بودجه سال 97، بدون تغییر مانده است. 
- کمک به تقویت آرشیوهای هنر بومی؛ یک میلیارد و 100 میلیون تومان پیش بینی شده است که نسبت به بودجه امسال، 500 میلیون تومان کاهش نشان می دهد. 
- کمک و حمایت از برگزاری نمایشگاه‌ها و همایش های تجسمی داخل کشور؛ 11 میلیارد و 500 میلیون تومان که تغییری نسبت به بودجه 97 نداشته است. 
- اجرای فعالیت‌های موزه هنرهای معاصر؛ سه میلیارد تومان درنظر گرفته شده که در مقایسه با بودجه 1397، افزایش 300 میلیون تومانی یافته است. 
- مرمت آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر؛ یک میلیارد و 500 میلیون تومان پیش بینی شده که نسبت به بودجه امسال، 100 میلیون تومان اضافه شده است. 
آنچنانکه مشخص است بیشترین افزایش بودجه زیرمجموعه فعالیت های اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بودجه سال 1398 در قیاس با بودجه امسال (1397) به بخش هایی چون «حمایت از موسسات، انجمن‌ها، مراکز و تشکل‌های صنفی هنرهای تجسمی» با افزایش 500 میلیون تومانی؛ «اجرای فعالیت‌های موزه هنرهای معاصر» با افزایش 300 میلیون تومانی و «سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و نظارت بر فعالیت‌های تجسمی» با افزایش 200 میلیون تومانی مربوط می شود. 
همچنین بودجه اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 1398 در بخش هایی مانند کمک و «حمایت از برگزاری نمایشگاه‌ها و همایش های تجسمی داخل کشور»؛ «کمک به برگزاری نمایشگاه‌های خارج از کشور و شرکت در جشنواره‌ها، مجامع، سمینارها و همایش‌های بین‌المللی» و «صدور مجوز برگزاری جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها، دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی هنرهای تجسمی» بدون تغییر با بودجه این اداره کل در سال 1397 همراه بوده اند. 
و البته بخش هایی هم در بودجه سال 1398 اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قیاس با بودجه این اداره کل در سال 1397 نیز کاهش پیدا کرده است که از مهمترین این بخش ها می توان به «کمک به تقویت آرشیوهای هنر بومی» با کاهش 500 میلیون تومانی و «صدور مجوز نصب مجسمه و یادمان و علائم و نشانه‌ها» با کاهش 300 میلیون تومانی اشاره کرد.   

** بودجه محدود در ازای دامنه فعالیت هنرمندان تجسمی 


هرچند تخصیص بودجه 35 میلیارد و 200 میلیون تومانی در بخش اعتبارات هزینه‌ای برای عرصه هنرهای تجسمی در سال 1398 در قیاس با بودجه 35 میلیارد و 100 میلیون تومانی 1397، بازتاب دهنده رشد 100 میلیون تومانی در این عرصه است؛ اما نباید از خاطر دور داشت که همواره بودجه های مشخص شده برای عرصه های مختلف فرهنگ و هنر در لایحه، با اعداد و ارقامی که در شکل نهایی به معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ادارات کل وابسته به آن مانند اداره کل هنرهای تجسمی در نهایت تخصیص پیدا می کنند با یکدیگر فاصله دارد. 
از سوی دیگر، یکی از مهمترین اقدامات امسال اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مرمت و بازسازی موزه هنرهای معاصر باز می گردد که در این میان بخش اعظمی از بودجه این اداره کل در بخش بودجه های تملک‌ دارایی‌های سرمایه‌ای را به خود اختصاص داده است. 
ناگفته پیداست هر چند حوزه پر تراکمی مانند هنرهای تجسمی با شاخه های متنوع خود از نقاشی، گرافیک و عکاسی گرفته تا مجسمه‌سازی، تصویرسازی و خوشنویسی در قیاس با بودجه محدود 35 میلیارد توماین در بخش هزینه های اجرایی در نگاه نخست شاید چندان مورد توجه نباشد؛ اما نباید از خاطر دور داشت که هنرمندان این حوزه در قیاس با دیگر هنرمندان زیر نظر ادارات کل هنرهای نمایشی و موسیقی بیشترین فعالیت و درآمد را داشته و شاید بخشی از این بودجه محدود حوزه پر مشغله تجسمی را بتوان به واسطه دل مشغولی هنرمندان این عرصه در قیاس با همتایانشان در حوزه های تئتر و موسیقی به نوعی پذیرفت.

 

بودجه اداره کل هنرهای تجسمی بودجه تجسمی کشور
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین