نقاشیهای قاجاری سر از گرجستان درآوردند / عکسها
انتقال نقاشیهای قاجاری به گرجستان و همچنین روسیه به زمان فتحعلیشاه بازمیگردد.
ایران آرت: در ایران صحبت از گرجستان که میشود عموما سفرهای بینیاز به روادید به ذهن میآید؛ دمی استراحت در کشوری که فضایی نزدیک به ایران دارد اما محدودیتهای گوناگون در آن گریبانگیر گردشگران نیست. به ویژه در زمان نوروز، پوسترهای بزرگ کنسرتهای پاپ، رستورانهای ایرانی، مراکز مشاوره برای ثبت شرکت و اقامت، شمهای از آنچه بیشترِ گردشگران ایرانی در جستجوی آن هستند را به دست میدهد. در این فضای تفریحی و تجاری آنچه بسیار از نظر دور مانده اشتراکات تاریخی ایران و گرجستان است و نشانههای برجای مانده از آن.
گرجستان در چندین دوره تاریخی در دست ایرانیان بود و یادگارهای گوناگونی از حضور آنها در این منطقه به چشم میخورد: "آتشگاه" از دوره ساسانی (در بخش کهن تفلیس) و "کاخ فیروزه" (در شهر بورجومی در مرکز گرجستان) از جمله این یادگارها هستند. جدا از بناهای تاریخی، موزه دولتی هنر گرجستان نیز مجموعههای بزرگی از آثار ایرانی در خود دارد؛ نقاشیهای درباری قاجار یکی از این مجموعهها است.
انتقال نقاشیهای قاجاری به گرجستان و همچنین روسیه به زمان فتحعلیشاه بازمیگردد. در جریان جنگهای ایران و روسیه، تبریز در سال ۱۸۲۷ اشغال شد و در این میان، نظامیان روس تابلوهای زیادی را از ایران خارج کردند.
موزه هنر گرجستان به جز حدود پنجاه نقاشی رنگ روغن از دوره قاجار، دست کم هزار مینیاتور و چهارصد نمونه هنر زیرلاکی از این دوره را نیز در خود دارد.
نقاشیهای درباری ایرانی در تفلیس فعلا برای یک سال به انبار منتقل شده تا فضا برای نمایشگاهی از هنر خاوردور باز شود. به گزارش بیبیسی هنوز روشن نیست پس از پایان این نمایشگاه، تابلوها قاجار دوباره به شکل دائمی برای بازدیدکنندگان نمایش داده میشوند یا خیر.