ملانوروزی: ادعاهای رئیس فرهنگستان هنر واهی است / سندیت آثار هنری در همه جای دنیا چارچوب خاص خودش را دارد / حضور یک بانک در حوزه تجسمی یک سعادت است
مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی ادعاهای رئیس فرهنگستان هنر در خصوص موزه بانک پاسارگاد را واهی و از سر ناآگاهی دانست.
ایران آرت: مجید ملانوروزی مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سخنان علی معلم دامغانی درباره موزه بانک پاسارگاد واکنش نشان داد.
ملانوروزی درباره مال الله بودن این آثار، نبود سند رسمی برای آثار تجسمی و اصل و جعلی بودن آثار و دزدی از موزههای کشور و... گفت: من آقای معلم دامغانی را به عنوان استاد ادبیات و یک آدم باسواد دوست دارم اما صحبت هایشان در زمینه سندیت آثار تجسمی بسیار واهی است و ما انتظار داشتیم که در این مورد یک مشورت با ما بکنند و بعد چنین صحبت هایی را رسانه ای کنند. بانک پاسارگاد محل نگهداری آثار هنری اش را از موسسه صبا اجاره کرده و در واقع آنجا را به موزه خودش تبدیل کرده است و شرایط نگهداری این آثار ربطی به آقای معلم که رییس فرهنگستان هنر هستند، ندارد. صحبت های ایشان یکی از موضوعات تلخی بود که در حوزه هنری مطرح شد.
وی درباره سخنان علی معلم که معتقد است بانک پاسارگاد اساساً برای تابلویی مثل تابلوی سهراب سپهری نمیتواند سندی ارایه کند چون این یک اثر ملی است و چنین آثاری باید دست موزه ها باشد گفت: این صحبت ها به نداشتن آگاهی کامل ایشان از حوزه تجسمی بر می گردد. شناخته شدن یک اثر هنری به عنوان اثر ملی، کاری است که سازمان میراث فرهنگی باید انجام بدهد نه فرهنگستان هنر. آثار ملی چارچوب خاص خودش را دارد و دولت حق ندارد اگر اثری در مالکیت یک فردی بود و آن را ملی اعلام کرد، آن اثر را تصاحب کند. این ذهنیت که شما بگویید تابلوی سهراب سپهری اثر ملی است، ذهنیت نادرستی است. حتی اگر امروز شما یک تابلوی کمال الملک را در خانه تان داشته باشید، این طور نیست که بتوانند آن را از شما بگیرند.
ملانوروزی ادامه داد: ببینید بانک ها در همه جای دنیا یکی از مهمترین گنجینه های هنر را دارا هستند و آثار هنری را به عنوان وثیقه قبول می کنند. من آقای تفرشی و مسئولان بانک پاسارگاد را نمی شناسم و درباره موزه بانک پاسارگاد صحبت نمی کنم اما به نظرم همین که یک بانکی بیاید و یک موزه هنری راه اندازی کند، جای تشکر دارد. این اتفاق برای حوزه تجسمی یک سعادت است و باید از چنین پروژه هایی حمایت شود.
مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفتوگو خود با مهر اظهار کرد: این که آقای معلم گفته اند سند آثار تجسمی قانونی نیست هم یک حرف نادرست است. امروز هر کسی که یک اثر هنری را خریداری می کند، می تواند سند آن را هم دریافت کند. سندیت آثار هنری در همه جای دنیا چارچوب خاص خودش را دارد و ما نمی توانیم قواعدی که پلیس اینترپل و قراردادهای بین المللی برای ما تعیین کرده اند زیر پا بگذاریم و بگوییم این آثار برای تأیید سندیت باید به مجلس بروند! مگر سند یک خانه را مجلس شورای اسلامی تأیید می کند؟ این کارها یک دفترخانه جداگانه مخصوص خودش را دارد و امروز هر محلی که آثار هنری را می فروشد، می تواند به خریدار سند آن آثار را هم بدهد.