کیک تولد چرچیل در قنادی نوشین و بلایی که بنیاد مستضعفان سر این انتشاراتی آورد
ایران آرت: مراسم بزرگداشت پیشکسوتان اهل قلم و رونمایی از کتاب یادگار ماندگار به مناسبت روز قلم با حضور نویسندگان و اهالی قلم ظهر امروز سه شنبه ۱۳ تیر در کتابخانه ملی برگزار شد.
غلامرضا امیرخانی (معاون سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران) در این مراسم گفت: اهل قلم و اندیشه را باید پاس داشت، اما آیا فقط برگزاری بزرگداشتها و نکوداشتها کفایت میکند؟ نکوداشتی که در طول عمر یک نویسنده ممکن است تنها یکبار اتفاق بیفتد. چه کسی قرار است از نویسندهای که به سن کهولت رسیده؛ حمایت کند؟ نویسنده و اهل قلمی که به سن کهولت رسیده نیاز به حمایت و مسائل رفاهی و درمانی دارد. کارهای خوب تاکنون انجام شده اما کارهای بیشتر دیگری هست که باید انجام شود.
امیرخانی با بیان اینکه نویسنده و ناشر هر دو مظلوم هستند، گفت: حقالزحمه نویسنده و مولف رعایت نمیشود و متاسفانه نپیوستن به قانون کپی رایت در جهان برای کشور ما وجهه خوبی نداشته است و گروهی به همین سادگی حق و حقوق نویسندهها و مولفان پروژههای بزرگ و مرجع را پایمال میکنند. سرقت ادبی و رونویسی هرچند در گذشته هم بوده اما امروز بسیار کار راحتی شده است و باید چارهای اندیشید تا حق و حقوق ناشران و مولفان رعایت شود.
او ضمن ابراز نگرانی از تبدیل شدن کتابفروشیها خیابان دانشگاه به لوازم التحریر فروشی، گفت: نمیدانم بنیاد مستضعفان با انتشارات علمی چه کار کرد که این نشر با این سابقه درخشان نابود شد و امروز مغازهای شده که کارت عروسی و تبریک میفروشد. این نگرانی وجود دارد که یادمانهای نویسندگان و ناشران و کتابفروشان در حال از بین رفتن است. منزل بسیاری از بزرگان در چند وقت اخیر تخریب شده و از بین رفته است مانند منزل محمود شهابی که استاد راهنمای شهیدان باهنر، مفتح و بهشتی بود که چندی پیش در میدان سپاه تخریب شد.
معاون اسناد و کتابخانه ملی ایران تصریح کرد: امیدوارم شورای شهر تهران با ترکیب جدیدش بیشتر به آثار و یادگار اهل کتاب و قلم رسیدگی و توجه کند تا سرمایههای فرهنگی ما به راحتی از دست نرود.
امیرخانی با بیان اینکه در سالهای ۶۹ و ۷۰ که تازه روزنامه کیهان راهاندازی شده بود در این وادی هرکه را دوست نداشت مینواخت، ادامه داد: در آن سالها کیهان میخواندم و میدیدم تا به کتابی فحش میدهد آن را میخریدم چون سریع نایاب میشد. در یکی از این کتابها دیدم اشارهای به حضور چرچیل در ایران شده بود که در سال ۴۳ در تهران حضور داشتند و به دلیل همزمانی با روز تولد چرچیل کیک تولدی برایش به قنادی نوشین سفارش دادند اما این قنادی تخریب شد.