دیدار با آقای خاتمی که جزو حرامهای اولیه نیست
ایران آرت : احمد توکلی درباره انتشار عکس سیدمحمد خاتمی، رییس دولت اصلاحات در کنار علی لاریجانی ، رییس اصولگرای مجلس شورای اسلامی در مراسم وداع با پیکر آیتالله راستیکاشانی در حسینیه جماران نکته جالبی را مطرح کرده است؛
توکلی به جماران گفت:" البته من در ساعتی که این کنار هم نشستن انجام شد در حسینیه نبودم. ولی باید بگویم که مجلس ختم هم مانند مجلس عروسی است. همه فامیلها همدیگر را میبینند. همه دوستان و آشنایان برای ابراز همدردی میآیند. به خصوص در مراسم علمای بزرگ این مساله بیشتر دیده میشود. این جور حوادث در اینچنین مراسمی طبیعی است و در لحظه تصمیم گرفته شده است. به نظر نمیرسد این مساله برنامهریزی شده باشد. احتمالا آقای خاتمی، آقای لاریجانی را خیلی قبول نداشته باشد و عکس آن هم صادق است. این دیدار یک اتفاق معمولی است. "
وی درباره دلیل سروصدای ایجادشده بعد از این دیدار اظهار میکند:" واقعا دلیل این همه سروصدا را نمیدانم. این حساسیتها جا ندارد. این دیدار نه فاجعهآمیز است و نه مسرتبخش! نه از این دیدار چیزی به آقای خاتمی میرسد و نه به آقای لاریجانی. هرکدام عقاید خودشان را دارند و ممکن است آقای لاریجانی هم مثل من، آقای خاتمی را مقصر بداند. این دیدار عرفی بوده نه سیاسی. نمیتوان آن را در چارچوب دیدارهای سیاسی قرار داد.
برخلاف توکلی برخی اصولگرایان این دیدار را نوعی سناریو میدانند و معتقدند که لاریجانی به دنبال شکست حصر رسانهای خاتمی و جایگاهی در سبد رای ١٤٠٠ است. "
توکلی درباره این تفسیر تاکید میکند:" من اخبار این ماجرا را تعقیب نکردم؛ اما به طور کلی معتقدم نباید از چنین دیدارهایی به خصوص در حاشیه مراسم ختم برداشت سیاسی کرد. البته عروسی که دعوت صورت میگیرد، دعوت شدن یا نشدن میتواند معنادار باشد ولی ختم نه. در این سطوح، برای انجام دیدارهای سیاسی چندان احتیاجی به این بهانهها ندارد. دیدار با آقای خاتمی که جزو حرامهای اولیه نیست. اگر کسی بخواهد با او دیدار و گفتوگو کند این عمل را انجام میدهد. نیازی به داستانسازی ندارد. یک زمانی دیداری با هماهنگی زمان و مکان صورت میگیرد که قابل تفسیر است اما یادمان نرود که این دیدار در حاشیه یک مجلس ختم بوده است. هرکس که وارد مجلس میشود برایش جا باز میکنند تا او بنشیند. مگر دو طرف چقدر میتوانستند با هم صحبت کنند؟"
وی ادامه میدهد: "من مجلس ختم والده آقای خاتمی رفته بودم. این به این معنی نیست که مواضع آقای خاتمی در سال ٨٨ را قبول دارم یا ایشان را بدون مسوولیت در این اتفاق میدانم. حضور من و امثال من در آن مراسم به خاطر ادب دینی بود و نه مواضع سیاسی. من با مواضع آقای خاتمی در ماجرای ٨٨ موافق نیستم و ایشان را مقصر و سهیم میدانم اما زمانی که والده ایشان به رحمت خدا رفت در مجلس ختمشان شرکت کردم. این درست است که عدهای بخواهند این دیدار را به تغییر ایدئولوژی من تفسیر کنند؟ خیر، اینجا بحث اخلاق است که رعایتش لازم است و من حداقل سعی میکنم رعایت کنم."