واکنش عضو شورای شهر تهران به ممنوعیت موسیقی در مراسمهای عزاداری
عضو شورای شهر تهران درباره ممنوعیت استفاده از ساز در مراسمهای عزاداری گفت: طرح این گونه محدودیتها ضرورتی ندارد، چرا که اصلا استفاده از آلات موسیقی در مراسمها عمومیتی ندارد و بیان آنها ممکن است، موجب سوءتفاهم شود.
ایران آرت: رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه اعمال محدودیت در مراسمهای سوگواری ضرورتی ندارد، گفت: شهرداری اعلام کند بر پایه چه مستنداتی استفاده از آلات موسیقی در بهشت زهرا را ممنوع کرده است.
محمد جواد حقشناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در واکنش به نصب بنری در بهشت زهرا(س) مبنی بر ممنوعیت استفاده از آلات موسیقی در مراسمها گفت: از آقای شهردار درباره مستنداتی که منجر به نصب این بنر در بهشت زهرا شده، سوال کردم، اما متاسفانه تاکنون پاسخی دریافت نکردم.
او ادامه داد: این اقدام برایم عجیب بود، طرح این گونه محدودیتها ضرورتی ندارد، چرا که اصلا استفاده از آلات موسیقی در مراسمها عمومیتی ندارد و بیان آنها ممکن است، موجب سوءتفاهم شود.
به گزارش ایلنا، حقشناس با بیان اینکه مراسم شادی و عزاداری مردم تابعی از فرهنگ، سنن و آداب و رسوم است، افزود: این آداب در طی قرنها منتقل شده و فرهنگ و آیین است. یکی از ماندگارترین و منسجمترین آیینهای مردم ما آیینهای سوگ است و به ویژه در دو سال اخیر که درگیر شیوع کرونا بودیم، شاهد بودیم که مردم در زمینه سوگواری با بحران و اختلال روبرو شدند.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران افزود: یکی از مشکلات جدی امروز جامعه این است که مردم عزیز وقتی با مصیبت مرگ ناشی از کرونا روبرو شدند، نمیتوانند به درستی مراسم سوگواری خود را در مساجد، تکایا و مکانهای سرپوشیده برپا کنند.
حقشناس در پاسخ به این سوال که آیا شهرداری مجاز به ایجاد این ممنوعیت است؟ گفت: خیر، انتظار ما این است که اگر قرار است، محدودیتی را به این شکل اعمال کنند، باید با دستورالعمل و قاعده باشد و دستورالعملهای بدون استناد به هیچ وجه قابل قبول نیست.
او در واکنش به اینکه فرمانداری طی نامهای از مدیریت شهری خواسته است که تغییر نام میدانهای اول و دوم شهرک قائم در منطقه یک را تا پس از انتخابات انجام ندهد، اظهار کرد: نامهای برای شهرداری ارسال شده و در مورد نام یکی از میادین در منطقه یک انتظار داشتند که این نام با توجه به اینکه برخی از اهالی نسبت به تغییر آن معترض و خواهان تجدیدنظر در نامگذاری بودند، این موضوع مورد بررسی قرار گرفت و نظر اهالی و فرمانداری نیز تامین شد.