می خواهم در نیشابور کنسرت دهم /حجت اشرف زاده از مشهد گفت و فیلمی که "نفس" او را گرفت
حجت اشرف زاده : "من در شهر خودم نیشابور نمیتوانم کنسرت برگزار کنم و این اتفاق کاملاً سؤالبرانگیز است."
ایران آرت : حجت اشرف زاده که با ترانه " ماه و ماهی" یک شبه ره صد ساله رفت و بسیار شناخته شد معتقد است: " سیستمی که در مورد برگزاری کنسرتهای موسیقی نگرانی دارد، به حذف فیزیکی کنسرت نباید فکر کند، بلکه باید موانع را بر طرف کند. این سادهترین روش مدیریتی برای سامان دادن به اوضاع است که در همه دنیا استفاده میشود. شما فرض کنید که در یک بازی فوتبال چند تماشاچی حرکات زننده انجام دهند، آیا فوتبال لغو میشود؟ خیر. این موارد طبیعی است. بههرحال ممکن است که در یک حوزهای افراد ناباب هم وجود داشته و از خودشان رفتارهای ناهنجار نشان دهند. من هنوز نمیدانم که چرا این موضوع در کنسرت موسیقی حساس شده است. موسیقی همیشه در پیچوخم اتفاقات تاریخی کشور همراه بوده است. چطور است که وقتی میخواهد انتخابات برگزار شود، تمام خوانندهها و موزیسینها برای تشویق مردم به شرکت در انتخابات به روی صحنه میآیند ولی همانها حق فروش بلیت و برگزاری کنسرت در شهرشان را ندارند؟"
او افزود:" من در شهر خودم نیشابور نمیتوانم کنسرت برگزار کنم و این اتفاق کاملاً سؤالبرانگیز است. من که همیشه تمام قوانین حکومت را رعایت کردهام و هیچ ناهنجاری در برنامههایم نبوده، چرا حق برگزاری کنسرت در شهر خودم را ندارم؟ من هر سال در اختتامیه جشنواره رضوی که بزرگترین فستیوال در مورد امام رضا (ع) است، به صحنه میروم و اجرا میکنم؛ بنابراین چطور میشود که اجازه اجراهای دیگر در همان شهر به من داده نمیشود؟ اینها سؤالهایی است که طی دو سه سال اخیر ذهن مرا به خودش مشغول کرده است ولی بههرحال هنرمند وظیفه دارد که برای مردمش به ساختن، پرداختن و خواندن ادامه دهد. من به کارم ادامه میدهم و امیدوارم که این موانع بر سر راه موسیقی برداشته شود که این اتفاق نیازمند یک سیستم قوی مدیریتی و درست نظارتی است. "
او گفت:" نیشابور یکی از شهرهای کشور است که آمار بالایی در طلاق، قتل، تجاوز و بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی در دل خودش دارد. اجرای برنامههای فرهنگی مثل تئاتر، موسیقی، جشنوارههای شعر و ادب و... بسیار میتواند به فرهنگسازیهای نیشابور و همه شهرهای دیگر کشور کمک کند. هنر همیشه یک بهانه خوب برای تعالی انسان است. وقتیکه ما این فرصتها را حذف میکنیم، درواقع داریم به جامعه آسیب میزنیم. این آسیب در نیشابور، مشهد و دیگر شهرهای خراسان بهطور مشهود به اجتماع زده میشود."
اشرف زاده تصریح کرد:" با احترام به عقاید مذهبی، به نظرم در مشهد میشود از جنس موسیقی متناسب آن شهر استفاده کرد. من معتقدم که میشود در مشهد کنسرت برگزار شود و فضای اجرایی کنسرتهای این شهر را کنترل کرد ولی با حذف کلی آن مخالفم."
او گفت :" من سال گذشته در اختتامیه جشنواره فیلم فجر و چند ماه بعد در جشن حافظ (تصویر دنیای هنر) اجرا داشتم که پلهای خوبی برای ارتباط با دوستان سینمایی بود. در جشن حافظ تصاویری از درگذشتگان موسیقی و سینما روی پرده نشان داده شد و من روی آن خواندم که برای حاضرین خاطره برانگیز شد. در دورههای بعدی این جشنها نیز اگر هماهنگی شود، حتماً باکمال میل اجرا خواهم داشت. تیتراژی برای فیلم "نفس" خواندم که خانم نرگس آبیار بدون ذکر هیچ دلیلی بهجای موسیقی من از موسیقی آقای یراحی برای فیلمشان استفاده کردند. من به همراه بهروز صفاریان و احمد امیر خلیلی قطعه "نفس" را برای تیتراژ آن فیلم ساخته بودیم و آن قطعه به درخواست آقای قاسمی تولیدشده بود. من بدون دریافت وجه و بهصورت افتخاری این کار را انجام دادم تا ارادتم را به بخش موسیقی فیلم دفاع مقدس ابراز کرده باشم ولی متأسفانه آقای قاسمی تهیهکننده کار بدون هیچ توضیحی یک رفتار کاملاً غیرحرفهای کردند و قطعه مرا از این فیلم حذف کردند. این اتفاق باعث شد که از این به بعد یک مقدار همکاری من با دوستان سینمایی سخت شود. فیلم "نفس " باعث شد که کاملاً به همکاری موسیقیایی با دوستان سینمایی بدبین شوم. برای فیلمهای جشنواره فیلم فجر امسال هم پیشنهاد اجرای تیتراژ داشتهام، اما اتفاقی که در فیلم "نفس" رخ داد، مرا آزردهخاطر کرده و چشمم را ترسانده است.
حجت اشرف زاده 29 دیماه در سی و دومین جشنواره موسیقی فجر روی صحنه می رود.
عالی