کنسرتها از ماه خرداد آغاز میشوند؟
بنابر گفته محمد اللهیاری، دفتر موسیقی و سالنها برای شروع و از سرگیری اجراهای صحنهای و برگزاری کنسرتهای موسیقی در خردادماه آمادگی کامل دارند.
ایران آرت: وضعیت گروههای موسیقی بهتر از گروههای نمایشی نیست. هرچند در این مدت کنسرتهای آنلاینی توسط شهرداری، بنیاد رودکی و... برگزار شده اما باز هم بسیاری از گروهها از اجراهای خود بازماندند و شیوع ویروس کرونا هنرمندان را مانند دیگر صاحبان مشاغل خانهنشین کرده است.
علاوه بر ویروس کرونا که نزدیک به ۱۰۰روز است زندگی عموم مردم را بههم ریخته؛ همیشه و در تمام این سالها کنسرتهای موسیقی بنا بر شرایط خاص کشور و مناسبتهایی که وجود داشته، تعطیل شدهاند. تعطیلیهایی که به درآمد معیشتی هنرمندان آسیب زده و باید دید بعد از ویروس کرونا تدبیر وزارت ارشاد چه خواهد بود و آیا کنسرتها رونق خود را بهدست میآورند؟
زمان آغاز اجراها مشخص نیست
به نقل از همشهری، محمداللهیاری، مدیرکل دفتر موسیقی درباره وضعیت اجراهای کنسرت بعد از پایانماه رمضان میگوید: "طی روزهای گذشته، دفتر موسیقی جلساتی را با نمایندگان سالنهای اجرای کنسرت، نماینده مجمع صنفی تولیدکنندگان آثار شنیداری(تهیهکنندگان موسیقی)، مدیرعامل خانه موسیقی و نماینده انجمن صنفی هنرمندان موسیقی ایران بهمنظور اندیشیدن تمهیدات لازم برای اجراهای صحنهای پس از بازگشایی سالنها برگزار کرده و در این جلسات پیشنهادهایی برای شرایط و قواعد بهداشتی و رعایت فاصلهگذاری مطرح شد." وی ادامه میدهد: "بعد از پایان جلسات قرار شد پیشنهادها به ستاد مقابله با کرونا ارائه شود تا پس از تأیید و تصمیم ستاد برای بازگشایی سالنهای صحنهای اقدام شود. دفتر موسیقی و سالنها برای شروع و از سرگیری اجراهای صحنهای و برگزاری کنسرتهای موسیقی در خردادماه آمادگی کامل را دارند اما این موضوع منوط به تصمیم و نظر ستاد ملی مقابله با کروناست، بنابراین زمان آغاز اجراها مشخص نیست و تعیین نشده است."
گروههای پاپ: کنسرتها را زنده کنید
از جمله گروههای پرطرفدار کنسرتهای پاپ هستند که عموما مخاطبان زیادی را دارند و در گیشه نسبت به دیگر کنسرتها فروش بیشتری دارند. در روزهای قرنطینه و بعد از آن برخی از گروههای پاپ بهصورت آنلاین اقدام به برگزاری کنسرت کردند اما همچنان در بلاتکلیفی قرار دارند. محمداللهیاری درباره کنسرتهای پاپ نیز توضیح میدهد: "با توجه به جلساتی که برگزار شده و نظراتی که مطرح شد، تعدادی از تهیهکنندگان برای اجراهای صحنهای بعد از تصمیم به بازگشایی سالنها آمادگی و تمایل دارند و سالنها هم اعلام کردند گروهها را همراهی میکنند. البته این موضوع در این مرحله بیشتر مربوط به اجراهای پرمخاطب و پاپ است که در سالنهایی با ظرفیت بالا برگزار میشود و بهخاطر رعایت فاصله مخاطبان اجراها، از بخشی از ظرفیت و صندلیهای سالن استفاده میشود."
فرصت نیمه اول رمضان از دست رفت
همشهری نوشته است، هرچند سالهاست که در ماه رمضان کنسرتهای موسیقی اجرا نمیشود. اما با وجود تعطیلی 3ماهه بهنظر وقتش رسیده که در برخی از مناسبتها کنسرتهای موسیقی روی صحنه بروند چرا که تعطیلیهای مستمر وضعیت نامناسب اقتصادی این گروهها را تشدید میکند. بهنظر میتوان با برنامهریزی در برخی از این مناسبات کنسرتهای متناسب نیز برگزار کرد.
البته اللهیاری در گفتوگویی که داشته درباره دلیل تعطیلی کنسرتها در ماه رمضان و برنامه دفتر موسیقی یادآور شده است: "دفتر موسیقی برای برقراری کنسرتها قرار بود برنامهریزی داشته باشد. میخواستیم در نیمه اول ماه رمضان اجرای موسیقی را داشته باشیم که این موضوع بهخاطر شیوع ویروس کرونا لغو شد. طبق تقویمی که دفتر موسیقی برای اجراهای صحنهای سالجاری فراهم کرده، قرار بود تا نیمهماه رمضان اجراهای صحنهای برگزار شود و هنرمندان منعی برای برگزاری کنسرت نداشته باشند. طبیعی است که در نیمه دوم رمضان، شبهای قدر را داریم و امکان برگزاری اجراهای صحنهای تا عید فطر وجود ندارد. امسال با توجه به شیوع کرونا و منع ستاد ملی مبارزه با کرونا برای برگزاری کنسرت، ما علاوه بر اسفند و فروردین، ۱۵ روز رمضان را نیز از دست دادیم."
بهنظر میرسد، مرکز موسیقی و ستاد ملی کرونا دیر یا زود برای برگزاری کنسرتهای موسیقی به توافق خواهند رسید. تعیین مقررات ویژه، فاصلهگذاری، استفاده از ماسک، ضدعفونی کردن سالنها و حتی تماشاگران به هنگام ورود و دیگر تمهیداتی که میشود برای برگزاری کنسرتها اندیشید باید بهکار بیاید تا تعطیلی کنسرتهای موسیقی بیشتر از اینها ادامهدار نشود. ضررهای اقتصادی اهالی موسیقی و تهیهکنندگان و برگزارکنندگان کنسرتها چیزی نیست که بهراحتی قابل جبران باشد و برگزاری کنسرتها میتواند بخشی از ضررهای ماههای گذشته را جبران کند.