شوالیه در موزه اپرای عروسکی هم فرصت را از دست نداد
مقصر فقر فرهنگی کیست؟ /شهرام ناظری معرفی کرد
چندی ست شهرام ناظری در هر مراسمی لب به سخن می گشاید به صدا و سیما حمله می کند، او امروز دیدار دوستانه از موزه اپرای عروسکی بهروز غریب پور را هم برای این ترجیع بند گفته هایش از دست نداد.
ایران آرت : موزه عروسکی اپراهای گروه "آران" به همت بهروز غریبپور روزهای نخست سال 1396 آغاز به کار کرده است، امروز شماری از هنرمندان و مدیران هنری از این مرکز دیدار کردند؛ در جریان این دیدار شهرام ناظری سخنان کوتاهی ایراد کرد و مانند همه سال های اخیر صدا و سیما را از نقدهای تند و تیزش بی نصیب نگذاشت.
شهرام ناظری گفت :" من تخصصی در تئاتر عروسکی ندارم اما مانند دیگر هنرمندان وقتی میبینم اتفاق خوبی در بخشی از فرهنگ و هنر این سرزمین میافتد بسیار خوشحال میشوم. ما به دلیل نقشی که صدا و سیما در تنزل فرهنگ و هنر داشته دچار فقر فرهنگی هستیم و جای شکر آن باقی است که بخش فرهنگی و هنری وزارت ارشاد با کمک هنرمندانی چون بهروز غریبپور تلاشهایی را انجام میدهد. به هر حال باید بپذیریم که در کشور ما برنامهریزی جدیای در حوزه فرهنگ و هنر انجام نگرفته اما جای خوشبختی است که من امروز میشنوم که ۱۲۰ اثر نمایشی در نقاط مختلف تهران اجرا میشود."
او ادامه داد:" تئاتر یکی از موارد مهم هنر است که فرهنگی را به مخاطب نشان میدهد که سینما نمیتواند. بنده در سالهای قبل که ارادت ویژه به هنرمندانی چون بهرام بیضایی داشتم، میدیدم که چه تلاشهای خوبی از سوی هنرمندان تئاتر این سرزمین برای ارتقای فرهنگ و هنر کشورمان انجام گرفته است. ما اگر قدر همه بزرگان را میشناختیم قطعا امروز جور دیگری بودیم و اتفاقا همین برنامهها است که نقش با ارزشی میتواند در جریان فعالیتهای فرهنگی هنری کشورمان داشته باشد."
شوالیه آواز ایران با قدردانی از فعالیتهای بهروز غریبپور در عرصه تئاتر و موسیقی بیان کرد: "راه رفتن در اقیانوس گسترده فرهنگ و هنر این سرزمین کار بسیار سختی است اما به نظر من هنرمندی چون بهروز غریبپور خدمات ارزنده و ریشهای را برای فرهنگ و هنر این سرزمین انجام داده است و جا دارد از او به خاطر این زحمات تشکر کنم."
در ادامه این مراسم بهروز غریب پور نویسنده و کارگردان تئاتر گفت:" این موزه تئاتر عروسکی شامل مجموعهای از عروسکهای گروه "آران" در ۱۴ سال گذشته است که پیش از این در مکانی نامناسب آرشیو میشد، اما خوشبختانه ما هفتم فروردینماه امسال توانستیم موزه عروسکهای این اپراها را تاسیس کنیم. طی سه سال گذشته نامهنگاریهای زیادی برای تاسیس این موزه انجام گرفت اما در نهایت با مساعدتهای مدیران معاونت هنری وزارت ارشاد بالاخره توانستیم این موزه را افتتاح کنیم.
این مدیر فرهنگی در ادامه افزود: تمام عروسکهایی که در این موزه مشاهده میکنید داراییهای کامل گروه تئاتر آران نیست و ما ۶۰۰ عروسک از مجموع اپراهای هشتگانه خود داریم که توسط همکارانم ساخته و در معرض اجرای عمومی گذاشته شدهاند. تا امروز همه تلاش نیروی انسانی مغفول مانده بود به همین جهت بسیار خوشحالیم که با تاسیس این موزه شرایطی فراهم شده تا مخاطبان با تعداد زیادی از عروسکها از مرحله طراحی و قالبگیری تا ارائه آن به مخاطب آشنا میشوند و میتوانند در جریان گوشهای از فعالیتهای یک گروه حرفهای قرار گیرند.
این کارگردان تئاتر ادامه داد: زمانی که تصمیم گرفتیم تا اپرای "رستم و سهراب" را ( دهه 80 خورشیدی) روی صحنه ببریم آقای مرادخانی مدیر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود و این شهامت آقای مرادخانی را نشان میداد که پس از مواجه شدن با نام فراموش شده "اپرا" قرارداد گروه ما را امضا کرد و یکی از بانیان اجرای این اثر نمایشی موسیقایی در تالار فردوسی شد.
غریبپور با اشاره به روند بازسازی تالار فردوسی تصریح کرد: من تا به امروز توهینها و نقدها را به جان خریدهام تا شاهد ساخت یک تالار نمایشی ویژه تئاتر عروسکی با نام تالار فردوسی باشیم.