روایت محمد اصفهانی از وضعیت موسیقی / بعضی ترانهها شرمآور است / پول و دلالی اولویت پیدا کرده
محمد اصفهانی معتقد است که بعضی از ترانههایی که این روزها خوانده میشوند، شرمآور هستند و در موسیقی ایران پول و دلالی اولویت پیدا کرده است.
ایران آرت: محمد اصفهانی، خواننده پیشکسوت، امروز عصر (چهارشنبه ۲۹ اسفند) مهمان علی ضیا در ویژه برنامه تحویل سال شبکه یک سیما بود.
به گزارش خبرآنلاین، او در بخشی از این برنامه، درباره وضعیت امروز موسیقی و افت کیفیت آثار گفت: «بعضی از ترانههای این روزها شرمآور هستند، به نظرم موسیقی مبتذل نداریم بلکه شعر و ترانه مبتذل است و سطح کیفی قطعه را پایین میآورد. فعالان حوزه موسیقی باید به مخاطبانشان احترام بگذارند و اثر با کیفیت و دارای ارزش را ارائه کنند.»
این خواننده درباره اینکه یک هنرمند وقتی از اثرش استقبال میشود، آن شیوه را با همان شرایط که ممکن است مورد پسند و با کیفیت نباشد ادامه میدهد، بیان کرد: «مردم در مقابل فعالان موسیقی منفعل هستند نه فاعل، اهالی موسیقی که تولیدکننده اثر هستند فاعل هستند و باید به آثار توجه کنند. یک زمانی از عرصه سیگار استقبال شد اما واقعا سیگار چیز خوبی بود؟ آیا ترانهای را که به نظرم مناسب نیست، راضی هستم فرزندم گوش دهد؟ میگذارم او با آن خلوت کند و آن را بشنود؟ همه این مسایل از حضور افراد غیرمتخصص در حوزه موسیقی نشات میگیرد.»
اصفهانی ادامه داد: «وضعیت بسیار نامساعد است و آن را از نبود نظارت از سوی صنوف موسیقی و وزارت فرهنگ و ارشاد میبینم، متاسفانه دلال بازی در همه چیز مانند موسیقی نیز رسوخ کرده و عملا به جای آن که هنرمند باشند، به فکر پول و تجارت هستند. نمیگویم پول چیز بدی است اما آیا پول در موسیقی رده یک است یا در اولویتهای بعدی قرار دارد.»
او همچنین گفت: «من بیان درد کردم و پیشنهادم رفتن به سراغ قانون کپی رایت است، ما در سال ۸۵ تلاش کردهایم که این قانون را از سوی خانه موسیقی به مجلس ببریم، من هیچ وقت در هیچ رویداد هنری داوری نکردم اما برای این مسئله پیش قدم شدم و گفتم حاضرم آبرویم را به میان بگذارم تا خوانندگان سبکهای مختلف را همراه کنیم و این قانون را تصویب کنیم، پیش نویس آن هم نگاشته شد اما متوجه نشدیم که چه نتیجهای داشت.»