جامعه ایرانی، زبان فارسی، فرهنگستان زبان فارسی، فقر در ایران
با جامعه گرسنه اصلا نمی توانید از فرهنگ صحبت کنید / اعتراض به از دست رفتن زبان فارسی
ملتهایی که دچار فروپاشی سیاسی و اقتصادی یا ورشکستگی میشوند زبانشان به شدت آسیب میبیند.
ایران آرت: محمد علی الستی، جامعه شناس ارتباطات و استاد دانشگاه درباره ورود نام های تجاری انگلیسی به تلویزیون و بی توجهی فرهنگستان زبان فارسی با خبرآنلاین گفتگویی داشته که گزیده آن تقدیم شده است:
_ وقتی مشکل اقتصادی و گرسنگی وجود دارد، یک شرکت خارجی میتواند، با پرداخت شیوه به متصدیان صدور مجوز، نام تجاری انگلیسی را به دست بیاورد. نکته ماجرا اینجاست که ما ضمانت اجرایی نداریم، چون
فرهنگ در اولویت ما نیست و افراد گرسنه هستند. درآمدهای افراد کفاف زندگیشان را نمیدهد، کارشناسی که میخواهد مجوز نام تجاری انگلیسی صادر کند، با کمترین میزان پول میپذیرد که مجوز را صادر کند.
شما وقتی با یک جامعه گرسنه مواجه هستید اصلا نمیتوانید از فرهنگ صحبت کنید.
_ هر جامعهای که سرعت و قدرت بیشتری در تولید اطلاعات و تولید صنعتی دارد، زبان خود را تحمیل میکند. زبانی که گویشگرانش نقشی در تولید جهانی ندارد و در همه زمینهها رتبه پایینی دارند، چگونه میتوانند زبان خودشان را به جهانیان تحمیل کنند؟ چرا زبان انگلیسی بینالمللی شد، چون امپراطوری بریتانیا و ایالات متحده آمریکا، در جهان حکمرانی کردند. همانطور که زبان چینی درحال گسترش است، چون چین درحال تحمیل اقتصاد خود به جهانیان است.
_ ملتهایی که دچار فروپاشی سیاسی و اقتصادی یا ورشکستگی میشوند زبانشان به شدت آسیب میبیند.
_ ( درباره بی توجهی نمایندگان مجلس به آگهی های تلویزیونی با نام های خارجی ) کدام یک از نمایندگان مجلس بخاطر توجهش به فرهنگ انتخاب شده که بخواهند به فرهنگ ارزش و بها بدهند؟