رمانی که راز قتل دختربچهها را فاش میکند
خواندن یک رمان جنایی پرکشش و رمزآلود برای پر کردن ساعتهای در خانه ماندن میتواند انتخاب خوبی باشد.
ایران آرت: دختران نوجوان، در شهری سرراهی به نام ویندگپ، در غرب میانه امریکا، ناپدید و کشته میشوند. کامیل پریکر، زنی خبرنگار که در روزنامهای نه چندان موفق در شیکاگو کار میکند، برای سر در آوردن از داستان این جنایتها مامور میشود به ویندگپ سفر کند. شهری که در آن به دنیا آمده و در اوایل جوانی ترکش کرده است.
زمان زیادی نیست که کامیل، از بستری کوتاهمدتش در بیمارستان روانی مرخص شده است و علاقه چندانی ندارد که به زادگاهش و خانه مادرش برگردد. کامیل با مادر عجیب و غریبش رابطه صمیمانهای ندارد و مدتها است که ارتباطشان به تبریک تلفنی کریسمس محدود شده است. او خواهر ناتنی نوجوانی دارد که نفوذی غریب بر آدمهای آن شهر کوچک دارد.
بازگشت به خانه و اقامت کوتاه مدت در عمارت اعیانی مادرش و نفس کشیدن در هوای اتاق قدیمی، او را کمکم به گذشته میبرد. کامیل در جریان گشوده شدن گره قتلها، با معماهای زندگی گذشته خود مواجه میشود. او در کشمکش با رنجها و کابوسهایی که مدام از آنها میگریزد، ناچار است با واقعیتهای ناخوشایندی هم رو به رو شود. او نمیتواند خودش را از جنایتهایی که شروع به کشفشان کرده، خلاص کند.
به گزارش همشهری آنلاین، چیزهای تیز، اولین رمان گیلیان فلین، نویسنده امریکایی است. از این رمان، سریالی هم توسط HBO اقتباس شده است که در آن ایمی آدامز و پاتریشیا کلارکسن ایفای نقش میکنند. گیلیان فلین، چند سال بعد از چیزهای تیز، رمان جاهای تاریک را نوشت که آن هم به فارسی ترجمه شده است. او همچنین نویسنده رمان دختر گمشده است که در سال ۲۰۱۴ فیلمی هم با اقتباس از آن به کارگردانی دیوید فینچر ساخته شد.
چیزهای تیز را شاید بتوان در رسته رمانهای تریلر روانشناختی گنجاند. این رمان، داستانی است مرموز از پیچیدگیها ذهن و روان آدمی و تناقضاتش. نثر فلین ساده و روان است و آنچه که در رمان او مخاطب را سطر به سطر همراه نویسنده میکشاند، داستان جذابی است که فلین تعریف میکند. هر چند به نظر میرسد آثاری که فیلم یا سریالی با اقتباس از آنها ساخته شده، کمتر مخاطبان را به نسخه کاغذیشان جلب میکنند، اما گاه فیلم و سریال، مخاطب را برای خواندن اثر اصلی کنجکاو میکند. وقتی رمان میخوانیم میتوانیم تصاویر و جزئیاتی را که نویسنده برایمان تعریف میکند، در ذهن بسازیم و شاید نسخه ذهنی ما باشکوهتر از تصویری باشد که کارگردان فیلم برایمان تدارک میبیند.
چیزهای تیز را مهدی فیاضیکیا ترجمه و نشر چترنگ منتشر کرده است.