کد خبر: 33196 A

اکران "خط قرمز" مسعود کیمیایی پس از ۴۰ سال / کیمیایی: خدا کند روزی بیضایی را ببینم

اکران "خط قرمز" مسعود کیمیایی پس از ۴۰ سال / کیمیایی: خدا کند روزی بیضایی را ببینم

کیمیایی با اشاره به اینکه امروز گروهی از فیلم‌سازان قدیمی فیلم نمی‌سازند، گفت: به افرادی همچون من، مهرجویی، بیضایی و تقوایی می‌گویند «اینها» و دائم گفته می‌شود اینها فیلم نمی‌سازند ولی نمی‌گویند چرا اینها فیلم‌ نمی‌سازند.

ایران آرت: فیلم سینمایی خط قرمز به کارگردانی مسعود کیمیایی پس از چهار دهه توقیف، شب گذشته (سه‌شنبه 14 اسفندماه) در یک نمایش محدود برای اعضای صنوف و اهالی رسانه به نمایش درآمد.

به گزارش ایلنا، مسعود کیمیایی بعد از نمایش این فیلم با اشاره به اینکه خوشحال است سرانجام بعد از چهل سال توانسته این فیلم را روی پرده ببیند، گفت: این فیلم 40 سال پیش ساخته شد و 40 سال است که خاک می‌خورد و من دلیل نمایش ندادن آن را نمی‌دانم.

وی با اشاره به اینکه فیلم خط قرمز بر اساس داستانی به نام شب سمور نوشته بهرام بیضایی ساخته شد، ادامه داد: من امروز مهم‌تر از این فیلم، دلتنگ بهرام بیضایی هستم و خدا کند روزی او را ببینم. شب سمور یک طرح و داستان کوتاه بود که دو صفحه بیشتر نبود و بیضایی وقتی آن را به من داد گفت هر کاری دوست داری با آن بکن به همین دلیل گرفتاری که من با محمود دولت‌آبادی داشتم، با بیضایی نداشتم.

کیمیایی ادامه داد: این روزها بسیار می‌شنویم که فیلم‌های توقیفی باید نمایش داده شود یا گروهی تلاش می‌کنند برخی فیلم‌ها که امکان نمایش نداشتند به نمایش دربیایند اما هیچ نامی از فیلم خط قرمز یا کارهای بیضایی که اجازه نمایش ندارند، برده نمی‌شود.

کیمیایی با اشاره به اینکه این فیلم با مقتضیات زمان خود ساخته شده است، گفت: اگر امروز می‌خواستم این فیلم را بسازم قطعا با جدول و فرم و تار و پود امروز می‌ساختم اما شکل و بافت آن تغییری نمی‌کرد زیرا شخصت اصلی فیلم امانی (با بازی سعید راد) یکی از خود ماست و ما باید خیلی قهرمان باشیم تا تسلیم روزگار خودمان نشویم.

وی ادامه داد: یک فیلمساز و نویسنده باید از خودش تالیفش داشته باشد نباید تالیفش با صداقت در جامعه در تناقض باشد در غیر این صورت هیچ چیز از او باقی نمی‌ماند.

کارگردان خط قرمز با اشاره به مسائلی که نمایش این فیلم در سال‌های گذشته به دنبال داشت، گفت: در زمان نمایش این فیلم بسیاری در سینما هیاهو کردند و فیلم را هو کردند و حتی مرگ بر کیمیایی گفتند به همین دلیل از همان زمان دانستم که نمی‌شود ساده فیلم ساخت هر چند برخی افراد فیلم‌های ساده‌ای می‌سازند.

کیمیایی با اشاره به اینکه امروز گروهی از فیلم‌سازان قدیمی فیلم نمی‌سازند، گفت: به افرادی همچون من، مهرجویی، بیضایی و تقوایی می‌گویند «اینها» و دائم گفته می‌شود اینها فیلم نمی‌سازند ولی نمی‌گویند چرا اینها فیلم‌ نمی‌سازند.

کارگردان فیلم قاتل اهلی با اشاره به اینکه در زمان نگارش هر فیلمی تمام دانش و اطلاعات خود را استفاده می‌کند، گفت: هر آنچه بضاعت فرهنگی و شناخت داریم باید در موقعی که فیلم‌نامه را می‌نویسیم و دیالوگ می‌نویسیم، استفاده کنیم. باید همه هستی خود را در فیلم بگذاریم و هر دو طرف قصه را ببنیم تا آدم‌ها در فیلم ساخته شوند.

وی با اشاره به اینکه گروهی او را همچنان آرمان‌گرا می‌دانند، گفت: ما همواره به دنبال آرمانی بوده‌ایم و گوشه‌ای از آن آرمان اجرا شده اما واقعیت این است که بخشی از آن آرمان همچنان دچار روزمرگی شده و اجرا نشده است.

جواد طوسی نیز طی سخنانی گفت: کیمیایی چه در زمان ساخت خط قرمز و چه در زمان ساخت فیلم‌های دیگرش نشان داده که فرزند زمانه خود بوده است و هشداری که آن زمان با فیلم خط قرمز داد، امروز نیز وجود دارد.

اجرای این نشست را ناصر صفاریان، فیلم‌ساز و منتقد برعهده داشت.

 

بهرام بیضایی مسعود کیمیایی ناصر تقوایی محمود دولت آبادی خط قرمز
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین