واکنش عضو هیأت انتخاب فجر به کیفیت پایین برخی فیلمها / پیشنهاد من انتخاب 15 فیلم بود / 10 فیلم با 7 رای انتخاب شدند
محمدعلی حسیننژاد، تهیهکننده سینما و عضو هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر معتقد است که مدیران جشنواره مصلحت دیدند که 22 فیلم در بخش مسابقه باشد اما پیشنهاد اصلی حضور 15 فیلم در این بخش بود.
ایران آرت: سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به روزهای پایانی خود نزدیک میشود و کیفیت متفاوت برخی از آثار انتقاداتی را به دنبال داشته و تعدادی از تماشاگران و منتقدان و اهالی رسانه و سینما معتقدند که نباید برخی از فیلمها در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر به نمایش دربیایند. محمدعلی حسیننژاد (تهیهکننده سینما و یکی از اعضای هیئت انتخاب) در این خصوص توضیحاتی داده است.
به گزارش ایلنا، حسیننژاد در واکنش به انتقاد از کیفیت برخی از فیلمهای بخش سودای سیمرغ سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر میگوید: براساس نظر برگزارکنندگان جشنواره و مصلحت جشنواره فیلم فجر از قبل تصمیم گرفته شده که 22 فیلم در بخش سودای سیمرغ حضور داشته باشند اما اینکه 22 فیلم در این بخش حضور دارند به معنی آن نیست که کیفیت همه این 22 فیلم یکسان است و باهم برابر است و همه آنها از کیفیت صد درصد مطلوبی برخوردارند.
وی ادامه داد: سقف تعداد فیلمها در بخش سودای سیمرغ براساس نظر مدیران جشنواره 22 فیلم تعیین شده بود اما مثلاً نظر شخصی من به عنوان یکی از اعضای هیئت انتخاب این بود که باید سقف را معلوم کنیم ولی کف را آزاد درنظر بگیریم و ببنیم چقدر فیلمها از هر حیث قابلیت حضور دارند و مقدورات ما چقدر است و اصرار نداشته باشیم که حتما به اندازه سقف تعیین شده فیلم انتخاب کنیم بلکه بگوییم تعداد فیلمها از 22 فیلم بیشتر نشود اما اگر کمتر شد اشکالی وجود ندارد.
حسیننژاد افزود: نظر من این بود که شاید بشود باتوجه به کیفیت فیلمها 15 فیلم در بخش سودای سیمرغ انتخاب شود و به نمایش دربیاید اما مدیران جشنواره تصمیم گرفته بودند که 22 فیلم انتخاب و اعلام شود لذا هیئت انتخاب براساس آرایی که به فیلمها داده بود اسامی فیلمها را تا سقف 22 فیلم اعلام کرد.
عضو هیئت انتخاب جشنواره فیلم فجر ادامه داد: هیئت انتخاب هفت عضو داشت و از میان فیلمها 10 فیلم تمامی هفت رای هیئت انتخاب را به دست آورده بودند. از فیلم دهم تا پانزدهم فیلمها با شش رای انتخاب شدند و فیلمهای پانزدهم تا بیست و دوم با چهار الی پنج رای انتخاب شدند. پنج فیلم آخری که انتخاب شدند، تقریبا آرای برابری داشتند و شاید یک فیلم با اختلاف یک یا نهایت دو رای تکلیفش مشخص شد.
وی افزود: یکی از مسائلی که برای انتخاب پنج فیلم نهایی و فیلمهای ذخیره ملاک قرار گرفت علاوه بر کیفیت آثار برخی نکات دیگر بود مثلا اینکه اصرار داشتیم تنوع در مجموعه فیلمهای جشنواره وجود داشته باشد و همة گروه های مخاطب بتوانند در بین آنها فیلم های مورد علاقه خود را پیدا کنند.
حسیننژاد با اشاره به کیفیت آثار در بخش نگاه نو (فیلمهای اول) گفت: فیلمهای بخش نگاه نو به راحتی و با آرای خوبی انتخاب شدند و به نوعی دست ما به دلیل کیفیت فیلمها بازتر بود و 10 فیلم به راحتی انتخاب شدند. اگر مثلا اجازه داشتیم که 12 یا 13 فیلم انتخاب کنیم قطعا میتوانستیم دو یا سه فیلم دیگر به مجموعه فیلمهای نگاه نو اضافه کنیم و 10 فیلم با آرای بالا انتخاب شوند.
وی ادامه داد: من به دلیل کیفیت آثار بخش نگاه نو پیشنهاد دادم که دو فیلمی که قرار است به نمایندگی از این بخش در سودای سیمرغ حضور داشته باشند در این بخش نگاه نو نباشند و فیلم های دیگری را جایگزین دو فیلمی کنیم که از بخش نگاه نو به سودای سیمرغ راه پیدا کرده بودند که به خاطر مقررات جشنواره این اجازه را به ما نداد البته قرار بود سه فیلم از بخش نگاه نو به بخش سودای سیمرغ راه پیدا کند که دو فیلم انتخاب شد اما برای فیلم سوم در رایگیری به جمعبندی نهایی نرسیدیم.
وی با اشاره به انتخاب سه انیمیشن در بخش مسابقه گفت: درست است که در سینمای انیمیشن در سالهای اخیر فعالیتهای خوبی شده و تولیدات خوبی صورت گرفته و فعالان این بخش که اکثرا از جوانان هستند زحمات زیادی میکشند اما این صنعت همچنان در کشور ما جوان است و به همین دلیل از استانداردهای جهانی فاصله دارد و این حرفه نیاز به تجربه زیادی دارد و همین مساله باعث میشد که ما با دیدن آثار این حسرت را داشته باشیم که با وجود زحماتی که کشیده شده اما آثار از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست و این امر نشان میدهد که باید یک سازمان مشخص از تولیدات انیمیشن پشتیبانی کند تا از استعدادها به خوبی استفاده شود.
حسیننژاد افزود: در این بخش سه فیلم سینمایی بلند عرضه شده بود که ما پیشنهاد دادیم همة این سه فیلم حضور داشته باشند و باهم رقابت کنند و اگر وارد بخش دیگری میشدند و یا کنار گذاشته می شدند مهجور قرار میگرفتند پس قرار شد که این سه فیلم با همدیگر رقابت بکنند نه با سایر فیلمها.
وی در پاسخ به این سوال که برخی فیلمها در زمان نمایش در جشنواره و به دنبال برخی انتقادات مجدد تدوین شدند و یا روایت خود را تغییر دادند، گفت: من از جزئیات این تغییرات اطلاعی ندارم اما زمانی که ما فیلمها را انتخاب کردیم نظرمان را اعلام کردیم و بعد نیز آثار همان گونه که ما دیده بودیم پروانه گرفتند و اجازه نمایش پیدا کردند. اگر اتفاقی افتاده نظر فیلمساز بوده است هر چند در زمان تماشای فیلم در هیئت انتخاب نیز برخی بخشهایی از برخی فیلمها همچون جلوههای ویژهشان کامل نشده بود و بعد کامل شد.