کتابی درباره آقای توپچی فریبکار؛ هنرِ تیزدادنِ سالوادور دالیِ نابغه دیوانه
دالی در سال ۱۹۶۴ زندگی نامهاش را تحت عنوان «یادداشتهای روزانه یک نابغه» نوشت.
ایرانآرت: کتاب «راهنمای توپچی فریبکار» نوشته سالوادور دالی با ترجمه محمدرضا اصلانی توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شد.
نسخه اصلی این کتاب در سال ۱۹۶۶ چاپ شده است. سالوادور فیلیپه دالی نقاش نابغه یا دیوانه اسپانیایی، از جمله معروف ترین هنرمندان مکتب سوررئالیسم است. او در سال ۱۹۰۴ در روستایی نزدیک شهر مادرید متولد شد و در سال ۱۹۸۹ درگذشت و در سرداب موزه و تئاتر دالی به خاک سپرده شد. دالی نه فقط در هنر نقاشی که در همه چیز و همه کار، حتی ظاهر، نوع لباس پوشیدن و دکوراسیون منزل، متفاوت و عجیب بود. شاید همین عجیب و غریب بودنش موجب شهرت جهانی اش بود.
دالی در سال ۱۹۶۴ زندگی نامهاش را تحت عنوان «یادداشتهای روزانه یک نابغه» نوشت. او درباره این کتاب گفته است: «این کتاب ثابت میکند که زندگی روزمره یک نابغه، خواب او، هضم غذای او، شور و شعف او، ناخنهای او، سرماخوردگیهای او، خون او، زندگی و مرگ او ضرورتا با سایر افراد بشر متفاوت است.» دالی برای این کتاب، پیوستی شگفتآور با عنوان «هنر تیز دادن» یا «راهنمای توپچی فریبکار» نوشته است.
این ضمیمه یا کتاب، به سراغ پدیدهای عام میرود که هر انسانی از آن، یک عمر تجربه دارد اما همواره مورد غفلت واقع شده است. دالی در رویکردی ارسطویی ابتدا به تفصیل، این پدیده را تعریف میکند. سپس به ریشه واژگانی آن اشاره میکند و تقسیمبندی مبسوطی از آن ارائه میدهد.
دالی در این نوشتهها، به تحقیقات و یافتههای نوینی از خود اشاره و ادعا میکند که تمام این یافتهها، مطابق با قوانین فلسفی است.
در قسمتی از این کتاب می خوانیم:
اما به جرات میگویم که استادی ماهر در موسیقی می تواند دستگاهی موسیقایی برای آن ابداع نماید که ارزش باقی گذاشتن برای نسلهای بعدی را داشته باشد و جای خود را در هنر آهنگسازی باز کند. این دستگاه دستگاهی دیاتونیک خواهد بود که مطابق با قوانین فیثاغورس تنظیم شده و در آن نتهای دیاتونیک با کلید کردن دندانها تولید خواهند شد.
به گفته فیثاغورس، تنظیم این دستگاه موسیقایی دیاتونیک بیتردید کاری موفقیت آمیز خواهد بود _ بی آن که از اصول و افکاری که بیان کردیم فاصله گرفته باشد. و در این عملیات تولید آواهای زیر و بم، مراجهای افراد و قوت معمولشان مفید واقع خواهد شد. آیا به آواهای زیر علاقه مندید؟
این کتاب با ۸۱ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۱۰۰ هزار ریال منتشر شده است.