برندگان بینال ونیز پنجاه و نهم
سونیا بویس ، زن سیاهپوست برنده طلای پنجاه و نهمین بینال ونیز/ علی شری هنرمند جوان لبنانی برنده شیر نقره / سیمونه لی برنده جایزه بزرگ
«سونیا بویس» هنرمند بریتانیایی برای یک اثر هنری چیدمان که در غرفه بریتانیا به نمایش گذاشته شد شیر طلای بینال ونیز، طولانیترین و مهمترین نمایشگاه بینالمللی هنر معاصر را برای بریتانیا به ارمغان آورد.
ایران آرت: طلای برترین غرفه پنجاه و نهمین دوره از بینال ونیز به بریتانیا برای یک اثر هنری چیدمان اهدا شد.
به گزارش ایسنا و به نقل از نیویورک تایمز، «سونیا بویس» هنرمند بریتانیایی برای یک اثر هنری چیدمان که در غرفه بریتانیا به نمایش گذاشته شد شیر طلای بینال ونیز، طولانیترین و مهمترین نمایشگاه بینالمللی هنر معاصر را برای بریتانیا به ارمغان آورد.
چیدمانِ «بویس» مجموعهای از ویدئوها، کلاژها، قطعههای موسیقی و مجسمهها را در برمیگیرد. «بویس» نخستین زن سیاهپوستی است که به عنوان نماینده بریتانیا در بینال ونیز حاضر میشود.
این هنرمند در غرفه بریتانیا ویدئوهایی از پنج زن سیاهپوست موسیقیدان حین اجرای آکاپلا را به نمایش گذاشته است.
«ریچارد همیلتون» آخرین هنرمند بریتانیایی بود که در سال ۱۹۹۳ برنده شیر طلای بینال ونیز شد.
شیر طلای برترین هنرمند نمایشگاه اصلی بینال نیز دیگر جایزه بزرگ این رویداد هنری بود که روز شنبه به «سیمونه لی» هنرمند آمریکایی اهدا شد.
«لی» این جایزه را برای اثری هنری دریافت کرد که در ورودی «آرسنال» یکی از مکانهای اصلی نمایشگاه قرار داده شده است.
البته این هنرمند امسال نماینده آمریکا در غرفه ایالات متحده آمریکا نیز هست.
همچنین در جریان مراسم اهدای جوایز روز شنبه، شیر طلای نقرهای هنرمند جوان آیندهدار به «علی شری» هنرمند لبنانی اهدا شد.
بینال ونیز در سال ۱۸۹۵ به عنوان نمایشگاهی برای هنر جدید سراسر جهان تاسیس شد. با رشد تعداد هنرمندان، کشورهای مختلف غرفههایی را برای هنرمندان آماده کردند؛ بلژیک نخستین کشوری بود که در سال ۱۹۰۷ اقدام کرد.
در بینال ونیز امسال ۸۰ غرفه حاضر هستند. این نمایشگاه در ابتدا برای سال ۲۰۲۱ برنامهریزی شده بود، اما به دلیل همهگیری ویروس کرونا به تعویق افتاد.