کد خبر: 67986 A

قیمت خودرو| افزایش قیمت خودرو| کاهش قیمت خودرو

پژو پارس ارزان شد | کاهش قیمت خودرو ۱۳ اردیبهشت

پژو پارس ارزان شد | کاهش قیمت خودرو ۱۳ اردیبهشت

قیمت خودرو طی دو هفته اخیر کاهشی شده و حالا پژو پارس با کاهش 18 میلیون تومانی همراه شده است.

قیمت خودرو از سال 1397 تا کنون حدود 17 برابر افزایش پیدا کرده اما طی دو هفته اخیر این روند کاهشی شده است. استیضاح وزیر صمت در هفته جاری باعث ایجاد تغییراتی نسبی در قیمت خودرو شد. در جلسه استیضاح وزیر سابق صمت، برخی نمایندگان از افزایش سرسام آور قیمت خودرو انتقاد کردند. بیشترین کاهش قیمت خودرو طی 24 ساعت اخیر مربوط به پژو پارس است که 18 میلیون تومان ارزان شده است. تازه ترین خبر درباره قیمت خودرو را در ادامه بخوانید.

قیمت خودرو امروز، ۱۳ اردیبهشت 1402، با توجه به آمار و قیمت روزانه سایت کارنامه با تغییراتی مواجه شد.

قیمت خودرو که در هفته‌های گذشته روند نزولی به خود گرفته بود، پس از استیضاح وزیر سابق صمت و همگام با بازگشت دلار به فاز صعودی، بار دیگر تغییر کانال داد، اما امروز قیمت‌ها بار دیگر دنده معکوس کشیدند و کاهش جزئی را تجربه کردند.

در سایت‌های خرید و فروش، قیمت خودرو در لحظه نگارش این گزارش به این شرح ثبت شده است:

قیمت پراید ۱۳۱ در روزهای گذشته با کاهش نسبی همراه شد و به ۳۵۰ میلیون تومان رسید. این درحالی است که پراید ۱۱۱ قیمت ۳۶۰ میلیون تومان را به ثبت رساند.

قیمت پژو پارس LX TU5، ساخت ۱۴۰۱ که در روزهای اخیر جهش چشمگیری را تجربه کرده بود و تا 710 میلیون تومان پیش رفته بود، امروز 13 اردیبهشت ماه با ۱۸ میلیون تومان ریزش، نرخ ۶۹۲ میلیون تومان را ثبت کرد.

قیمت پژو ۲۰۶ تیپ 3 پانوراما 1401 که یکی از محصولات پرطرفدار بازار است، 15 میلیون تومان ارزان شد و به 600 میلیون تومان رسید.

قیمت تارا اتوماتیک که مدل ۱۴۰۲ آن به‌تازگی وارد بازار شده است، امروز پنج میلیون تومان کاهش یافت و با نرخ یک میلیارد و ۱۵ میلیون تومان قیمت‌گذاری شد.

ریزش شدید قیمت خودرو در بازار| قیمت خودرو دنا و 206 چند میلیون کاهش پیدا کرد؟14

قیمت خودروهای خارجی و مونتاژی

قیمت ام وی ام X22 PRO به یک میلیارد و 200 میلیون تومان رسید.

قیمت جک J4 ساخت 1402، یک میلیارد میلیون تومان شد.

قیمت فردا SX5 هیبرید ساخت 1401 اما امروز، چهارشنبه، با ورود به کانال یک میلیارد تومانی، نرخ یک میلیارد و 500 میلیون تومان را در کارنامه خود ثبت کرد.

پیش‌بینی قیمت خودرو در روزهای آینده

بابک صدرایی، کارشناس صنعت خودرو، در گفتگو با تجارت‌نیوز مطرح کرد: پیش‌بینی می‌شود بازار خودرو در ماه‌های آینده تحت تاثیر اخبار و وعده‌های ورود خودروهای دست دوم با رکود مواجه می‌شود. اما این رکود موقتی خواهد بود.

او گفت: اگر قیمت دلار در روزهای آینده افزایش داشته باشد، قطعاً بر قیمت خودرو نیز تاثیر می‌گذارد و روند صعودی باز می‌گردد.

این کارشناس صنعت خودرو توضیح داد: اگر دولت به سیاست‌های مداخله‌جویانه خود در رابطه با عرضه خودرو، مانند سامانه یکپارچه تخصیص خودرو، ادامه دهد، قیمت خودرو افزایش می‌یابد. اما میزان افزایش قیمت‌ها به شرایط کلان کشور و تورم بستگی دارد.

صدرایی ادامه داد: اما اگر وعده واردات خودروهای دست دوم عملی شود، به‌رغم اینکه تعداد خودروهای وارداتی اندک خواهد بود اما بازار را از لحاظ روانی به رکود بیشتری می‌برد و باعث کاهش قیمت‌ها می‌شود.

او افزود: در رابطه با پیش‌بینی قیمت‌ها در بلندمدت باید به مسائل کلان اقتصادی توجه کرد. باید منتظر ماند و مشاهده کرد که سیاست‌های به کار گرفته‌شده تا چه میزان می‌توانند جلوی شیب افزایش قیمت‌ها را بگیرد؟

قیمت خودرو امروز 6 اردیبهشت ریخت| تازه‌ترین قیمت خودرو دنا، سورن، شاهین و کوییک3

ریزش 10 تا 15 درصدی قیمت خودرو

نایب رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودروی تهران گفت: برخی از اقدامات وزارت صمت مبنی بر کاهش و یا تثبیت قیمت‌ها در بازار خودرو مقطعی است و تنها برای گذر از یک بحران اقدام به یک سری کارها می‌کند از این رو نمی‌توان به آینده وضعیت قیمت‌ها خوش بین بود.

با افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروها، به نظر می‌رسد بازار خودروی سواری نیز به آرامش برسد چراکه گران شدن محصولات کارخانه‌ای منجر به افزایش تولید خواهد شد. خودروسازان تعهد داده‌اند متناسب با افزایش قیمت کارخانه‌ای محصولات خود، افزایش تولید داشته باشند، البته این موضوع هنوز از سوی خودروسازان تأیید نشده است، چون انتظار افزایش بیشتر قیمت‌ها را داشته اند.

به هر حال بازار امروز خودرو با کاهش هرچند اندک قیمت‌ها به سمت آرامش کوتاه مدت رفته است و خریداران با تکرار وعده‌های وزارت صمت در انتظار کاهش بیشتر قیمت‌ها در بازار هستند.

اسد کرمی، نایب رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودروی تهران وضعیت بازار خودرو را چنین تشریح کرد: ریزش جزئی قیمت‌ها در برابر افزایش چند درصدی قیمت محصولات داخلی باز هم به نفع خریدار واقعی است.

به گفته اسدی، وزارت صمت با طرح یکپارچه خودرو و ثبت نام خودرو در سامانه یکپارچه فروش خودرو داخلی به دنبال کنترل و تثبیت قیمت در بازار پُر متقاضی خودرو است. البته این طرح تا حدودی توانست قیمت خودروها را کاهش دهد، اما نتوانست جبران جهش چند ده یا چند صد میلیونی قیمت خودروهای داخلی را کند.

نایب رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودروی تهران گفت: برخی از اقدامات وزارت صمت مبنی بر کاهش و یا تثبیت قیمت‌ها در بازار خودرو مقطعی است و تنها برای گذر از یک بحران اقدام به یک سری کارها می‌کند از این رو نمی‌توان به آینده وضعیت قیمت‌ها خوش بین بود.

چرا قیمت خودرو در مدار کاهشی است؟

این فعال صنفی با تأکید بر اینکه اگر وزارت صمت طرح یکپارچه خودرو را ادامه دهد شاید بتواند قدری از تنش قیمت‌ها در بازار را کم کند، گفت: تغییر در تصمیمات با اعمال دستور العمل‌های جدید وضعیت بازار خودرو را به این شرایط فعلی در آورده است. وزارت صمت باید در اجرای یک طرح جامع مصمم باشد و اگر قرار به تصمیم‌های جدید باشد قطعاً موقعیت قیمت‌ها در بازار با توجه به وضعیت تولید بدتر خواهد شد.

کرمی گفت: طی هفته‌های اخیر قیمت خودروهای داخلی ۱۰ تا ۱۵ درصد در بازار ریزش داشته است، اما این کاهش قیمت منجر به افزایش خرید و فروش خودرو در بازار نشده است.

وی با اشاره به اینکه افزایش چند صد میلیونی قیمت خودروهای داخلی شوک بزرگی به بازار وارد کرد، گفت: امروز خریدار با نگاه به قیمت‌های یکسال گذشته انتظار کاهش بیشتر قیمت‌ها را دارد این در حالی است که فروشندگان نیز قصد کوتاه آمدن ندارند و به دنبال سود بیشتر از فروش خودرو خود هستند. از این رو خرید و فروش خودرو در بازار همچنان در بی رمقی بسر می‌برد.

نایب رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودروی تهران تأکید کرد: وزارت صمت با افزایش تولید خودرو می‌تواند بازار را به سمت کاهش قیمت ببرد. امروز شاید در ظاهر بازار خودرو آرام‌تر از قبل شده، اما ارزانی چند میلیون تومان در برابر گرانی چند صد میلیون تومان یعنی کاهش قیمت!

آماده کاهش قیمت خودرو باشید

خبری که می تواند باعث کاهش افزایش قیمت خودرو شود

به گزارش اکو ایران، مدیرعامل خودروسازی سایپا از برنامه این خودروساز برای افزایش تیراژ تولید در سال جاری خبر داد. محمدعلی تیموری گفت براساس برنامه ریزی های صورت گرفته قرار است تیراژ تولید نارنجی های جاده مخصوص روزانه به دو هزار و 450 دستگاه برسد.

افزایش تیراژ خودرو یکی از ایده های وزارت صمت برای کاهش قیمت بازاری خودرو است. مدیران ارشد صمت این طور فکر می کنند که با رشد تیراژ می توانند فیتیله قیمت ها را در بازار پایین بکشند. این مساله تا حد زیادی می تواند به آرامش بازار خودرو کمک کند. بررسی وضعیت بازار نشان می دهد وضعیت عرضه شرکت های خودروساز به بازار در کنار نرخ ارز دو پارامتر اثرگذار روی قیمت های بازاری خودرو است.

سیاست گذار خودرویی برای نوسانات نرخ ارز نمی تواند کاری کند اما برنامه ریزی برای افزایش تیراژ عرضه خودرو به عنوان پارامتر اثرگذار روی قیمت خودرو در دسترس مدیران صمت است. چنانچه خودروسازان بتواند در سال جاری هدف گذاری صورت گرفته را محقق کنند این اتفاق می تواند گام بلندی در کاهش قیمت های بازاری محصولات شرکت های خودروساز باشد.

رشد تیراژ خودرو سبب می شود تا آن دسته از دارندگان خودرو که به قصد حفظ ارزش پول خود خودرو را در پارکینگ ها نگه داشته اند با افزایش عرضه خودروسازان و نزولی شدن نمودار قیمت خودرو، خودروهای در اختیار خود را به بازار بیاورند و قیمت خودرو از این مسیر نیز می تواند کاهش بیشتری را تجربه کند. بنابراین انتشار اخباری درباره افزایش تیراژ تولید می توان ریزش قیمت ها را در بازار به دنبال داشته باشد.

آن طور که این مدیر ارشد سایپا می گوید غول نارنجی جاده مخصوص سال 1402 را با میانگین تولید دو هزار و 200 دستگاه در روز آغاز کرده است.

قیمت خودروهای سایپا امروز ۲۰ آذر ۹۸ | اقتصاد24

اما سایپایی ها سال گذشته روزانه به طور میانگین حدود دو هزار و 50 دستگاه خودرو تولید می کردند. بنابراین تا اینجای کار تولید نارنجی های جاده مخصوص حول و حوش 7 درصد رشد را به خود می بیند. اما اگر غول نارنجی جاده مخصوص بتواند تیراژ تولید را به دو هزار و 450 دستگاه برساند. تولید خود را به نسبت سال گذشته حدود 20 درصد افزایش می دهد که این میزان افزایش سینگال مناسبی به بازار است تا قیمت ها را کاهشی کند.

البته فراموش نکنیم دستیبابی به هدف گذاری یک میلیون و 600 هزار دستگاهی نیازمند این است تا وزارت صمت در برخی از سیاست های خود از جمله سیاست قیمت گذاری دستوری تجدید نظر کرده و دست خودروساز را برای تامین مالی خود باز بگذارد. چنانچه این اتفاق نیفتد رشد حدود 33 درصدی امکان پذیر نخواهد بود. بنابراین درکنار هدف گذاری و ابلاغ تکلیف به خودروسازان مدیران صمت باید تغییر مسیری در سیاست های خود اعمال کنند. همین تغییر مسیر می تواند پیام مشخصی به بازار خودرو مخابره کند و شاهد افت قیمت محصولات خودروسازان در بازار باشیم.

 

قیمت خودرو
ارسال نظر

آخرین اخبار

پربیننده ترین