پشت پرده واردات سیمرغهای بلورین جشنواره فیلم فجر
مسئول اتحادیه شیشه و آینه تهران به وارد کردن سیمرغهای بلورین جشنواره فیلم فجر واکنش نشان داد.
ایران آرت: محمدعلی قنبری، مسئول اتحادیه شیشه و آینه تهران در گفتگو با ستاد خبری سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر، در واکنش به انتقاداتی که به ساخت سیمرغ جشنواره در خارج از کشور مطرح میشود، گفت: حرفهای دبیر جشنواره درست است، برای ساخت این سیمرغها دستگاههای مخصوصی لازم است که باید وارد کرد، اما نکته این است که برای تولیدکننده مقرون به صرفه نیست که برای ساخت ۱۰۰ یا حتی ۲۰۰ نمونه از آن در طول یک سال این دستگاهها را وارد کند.
او با بیان اینکه این محدودیت تنها مربوط به سیمرغهای جشنواره نیست، گفت: موارد مشابه دیگری هم هست که مجبور هستیم از خارج از کشور وارد کنیم چون نمیتوان برای یک پروژهای که محدود به چند عدد تندیس یا کالایی خاص است اقدام به خرید دستگاههای گران کرد.
رئیس اتحادیه شیشه و آینه تهران ادامه داد: کاری که در بخش شیشه در داخل کشور انجام میدهیم مربوط به شیشههای ضدگلوله یا شیشههای ۱۹ میلیمتری و تراش دادن است، اما ساخت سیمرغهای جشنواره فجر یک کار خاص است و با دستگاههایی که در صنف ما وجود دارد امکان ساخت آنها وجود ندارد.
قنبری به انتقادات هم اشارهای کرد و اظهار داشت: از بعد احساسی و غرور ملی میتوانیم بگوییم بهتر است این سیمرغها در داخل کشور ساخته و تولید شوند و این نگاه خوبی است اما در بسیاری از مراکز حساس کشور قطعات و وسایلی داریم که از خارج از کشور میآید چون یا مقرون به صرفه نیست یا توان ساخت داخلی آن وجود ندارد.
قنبری تاکید کرد: معتقدم کسانی که این انتقادات را مطرح می کنند برخوردی کاملا احساسی دارند، ولی به لحاظ توانایی داخل و صرفه اقتصادی نمیتوان برای ساخت ۳۰ یا حتی ۱۰۰ سیمرغ دستگاههای خاص و گران آن را وارد کشور کرد.
ساخت سیمرغ جشنواره فیلم فجر در خارج از کشور با انتقاداتی همراه شده است. این درحالی است که بنا به گفته ابراهیم داروغه زاده دبیر جشنواره، سیمرغ بلورین به خاطر شکل یک تکه و کریستالی آن نیازمند دستگاه های خاصی است که در داخل کشور وجود ندارد و برای تولیدکنندگان داخلی نیز مقرون به صرفه نیست برای ساخت ۳۰ سیمرغ در طول یک سال آن ابزار و امکانات را وارد کشور کنند.