بیانیه اعتراضی تشکل های هنری علیه برنامه وزیر پیشنهادی
انجمنهای تجسمی، خانه تئاتر و انجمن هنرمندان نقاش ایران طی بیانیههایی از برنامههای وزیر پیشنهادی ارشاد انتقاد کردند.
ایران آرت: انتقادها و اعتراضها به انتشار برنامههای وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه دارد. برنامه محمدمهدی اسماعیلی در 79 صفحه منتشر شده که شامل بخشهای مختلفی است و توصیف او از "وضعیت موجود" حوزههای تجسمی، سینما، موسیقی، تئاتر و... مورد انتقادهای فراوان قرار گرفته است.
در تازهترین واکنشها، خانه تئاتر طی بیانیهای خطاب به وزیر پیشنهادی نوشته است: انه تئاتر در نامهای گلایهآمیز خطاب به محمد مهدی اسماعیلی نوشته است: خانوادهی بزرگ تئاتر از شما و مسؤلان طلبکارند نه بدهکار؛ و برای حصولِ طلبِ خویش یکقدم پا پس نخواهند کشید. دوسال بیکاری، بیدرآمدی، بیماری، بیدارویی، بیتوجهی، تنهایی و سکوتِ دولت و کشور را تاب آوردیم؛ اما از آنجا که مُرده را اعدام نمیکنند، ما هم چیزی برای از دست دادن نداریم، از ممنوعالکاری و مرگ هم نمیترسیم. پس در تنظیم برنامههای خود با ذینفعان و اهل فرهنگ و هنر مشورت کنید.
انجمنهای تجسمی نیز طی نامهای به سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشور، تاکید کرده که برنامه سیدمحمد مهدی اسماعیلی "فاقد ویژگیهای اساسی، ضروری و مورد نظر در حوزهی هنرهای تجسمی است"
در ادامه این نامه آمده است: "شوربختانه رویکرد غیرکارشناسانهی مشهود در این بخش موجب آن شده است تا شرح وظایف اداره اماکن، نیروی انتظامی و پلیس را از روی ناآگاهی به وزارت ارشاد محول کنند و بر این باور هستند که از این پس این وزارتخانه میتواند به مباحث انتظامی، امنیتی و قضایی به صورت مستقل ورود کند و هنرمندان در درون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحت نظارت امنیتی و پیگرد قضایی قرار خواهند گرفت."
این نامه توسط انجمن خوشنویسان ایران، انجمن هنرمندان سفالگر، انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران، انجمن هنرمندان نقاش ایران، انجمن عکاسان ایران و انجمن تصویرگران ایران نگاشته شده است.
در بیانیهای که انجمن هنرمندان نقاش به صورت جداگانه منتشر کرده نیز آمده است: با کمال شگفتی و تاسف مشخص گردید که متن مذکور نه تنها شبیه به یک برنامه بلکه به نقشهی تهاجمی یکسویه علیه حوزهی “فرهنگ”و “هنر” این کشور میماند. در این میان حیطهی هنرهای تجسمی هم از افاضات این نگاه بینصیب نمانده است.