غریبپور: چهره ما در جهان شبیه به داعش است!
هیچ ایتالیایی نمیتواند مثل یک ایرانی تار و سهتار بنوازد
ایران آرت: اجرای مشترک ارکستر فستیوال راونا و ارکستر سمفونیک تهران به رهبری ریکاردو موتی ایتالیایی در روزهای پنجشنبه 15 و شنبه 17 تیر به ترتیب در تالار وحدت شهر تهران و همچنین فستیوال راونا ایتالیا برگزار میشود.
موتی رهبر سرشناس ارکستر فستیوال راونا از جمله برجستهترین رهبرهای ارکستر موسیقی در سطح جهان است و تاکنون رهبری ارکسترهای مختلفی از جمله فیلارمونیک برلین، راندفانک، از فیلارمونیک نیویورک، ملی فرانسه و فیلارمونیک وین را برعهده داشته است. حضور این رهبر ارکستر در ایران بازتاب فراوانی در میان مردم و همینطور هنرمندان و بزرگان موسیقی کشور داشته و خیلیها نسبت به این اتفاق ابراز خشنودی کردهاند.
در ادامه این مطلب گفتوگوی ما با دو هنرمند صاحبنام در خصوص این رویداد مهم موسیقایی را خواهید خواند:
نادر مشایخی: ریکاردو موتی جزو بهترین رهبران ارکستر دنیا است
نادر مشایخی آهنگساز و رهبر ارکستر ایرانی در خصوص حضور ریکاردو موتی و اجرا با ارکستر سمفونیک در ایران گفت: ریکاردو موتی رهبر سرشناسی است و تقریباً 40 ،50 سال است که جزو بهترین رهبرهای دنیا است. اجرای نوازندگان ایرانی در کنار نوازندگان ایتالیایی و تحت رهبری آقای موتی یک ایده بسیار خوب است چون نوازندگان ایرانی نشان دادهاند در چنین تجربیاتی، فرصت را غنیمت شمرده و به اندوختههای خود اضافه میکنند.
وی افزود: آنچه ارکستر ایتالیا به ایران میآورد، یک موسیقی خاص است. این ارکستر اپراهایی از جوزپه وردی، بوچینی و دونیزتی را اجرا میکند که هر کدام سبک به خصوص خود را دارند و رهبری و نوازندگیشان هم متفاوت است.
مشایخی در خصوص اهمیت این رویداد فرهنگی بیان کرد: در اروپا دادهها را فقط از طریق رسانهها میگیرند و رسانههای اروپایی هم بر خلاف تصور، اکثراً سانسور شده هستند و معمولاً تصور خوبی از ایران نشان نمیدهند. این در حالی است که ایران طی سالهای اخیر یک سیر صعودی فرهنگی را در پیش گرفته است. درست است که سرعت این سیر آهسته بوده ولی به مرور تندتر میشود و به زودی اتفاقات بهتری در حوزه فرهنگ و هنر ایران میافتد.
بهروز غریبپور: این اجرا چهره مثبتی از کشورمان در سطح جهان میسازد
بهروز غریبپور کارگردان مطرح تئاتر در روز سهشنبه 13 تیر در محل تمرین ارکستر سمفونیک و ارکستر راونا حضور یافت و با ریکاردو موتی دیدار کرد. وی در حاشیه این اتفاق به هنرآنلاین گفت: من چند لحظه از تمرینات ارکستر را دیدم و بسیار لذت بردم. قطعاً چنین ارکستری عالی است و اجرای بسیار خوبی را خواهد داشت. ریکاردو موتی از رهبران بزرگ و شناخته شده جهان است و هر نوازندهای که در تمرینات این رهبر ارکستر حضور پیدا کند، درست مثل اینکه در یک دانشکده حضور پیدا کرده باشد، درسهای بزرگی را یاد میگیرد.
غریبپور به اهمیت فرهنگی این رویداد موسیقایی اشاره کرد و اظهار داشت: در سطح جهان چهرهای که از ایران ساخته شده، شبیه به داعش است! عدهای گمان میکنند که ایرانیها و به طور کلی مسلمین همه اسلحه دستشان است و میخواهند با دنیا بجنگند. دلیلش این است که چنین تبادلات فرهنگی کمتر شکل میگیرد. وقتی نوازندگان ایرانی در ایتالیا هنرمندی کنند، آن موقع مشخص میشود که جای اسلحه، ویولن و ویولنسل در دست دختر و پسر ایرانی است و ایرانیها چقدر به فرهنگ فکر میکنند.
این کارگردان و نمایشنامهنویس مطرح تئاتر افزود: نکته جالبی که وجود دارد این است که هیچ ایتالیایی نمیتواند مثل یک ایرانی تار و سهتار بنوازد اما ایرانیها میتوانند موسیقی غربیها را به خوبی خود آنها بنوازند. بنابراین وقتی نوازندگان ایرانی در کنسرتی به رهبری آقای موتی در ایتالیا نوازندگی میکنند، بسیار افتخارآمیز خواهد بود.