ارکستر سمفونیک تهران
ماجرای قطع همکاری با ۴۰ نوازنده ارکستر سمفونیک تهران چیست؟
در روزهای اخیر از میان ۵۵ نوازنده ارکستر سمفونیک تهران، با ۴۰ هنرمند اعلام قطع همکاری شده است
ایران آرت: در حالی که روابط عمومی بنیاد فرهنگی هنری رودکی طی روزهای گذشته خبر حضور بیش از ۸۳ هنرمند در آزمون نوازندگی ارکستر سمفونیک تهران را به رسانهها ارسال کرد، خبرهایی مبنیبر قطع همکاری این مجموعه با ۴۰ نوازنده حاضر در این ارکستر در محافل رسانهای منتشر شده است.
به گزارش مهر، در روزهای اخیر از میان ۵۵ نوازنده ارکستر سمفونیک تهران، با ۴۰ هنرمند اعلام قطع همکاری شده است و گویا مدیران ارکستر مشغول عقد قرار داد با هنرمندان جدید برای جایگزینی آنها هستند.
گویا برخی از دلایلی که به تصمیم برای قطع همکاری با این ۴۰ نوازنده منجر شده، مربوط به آزمون اخیر ارکسترهای بنیاد رودکی است که با اعتراض تعدادی از نوازندهها هم مواجه و همین امر موجب شده تا ادامه اعتراضات، به قطع همکاری آنها با بنیاد رودکی بینجامد.
مهدی سالم مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی که طی این روزها در جریان هفته فرهنگی ایران در روسیه همراه با ارکستر ملی ایران در این کشور به سر میبرد در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره برخی حاشیههای پیش آمده برسر موضوع قطع همکاری ارکستر سمفونیک تهران با تعدادی از نوازندگان بیان کرد: در ابتدا باید به این موضوع اشاره کنم که این تعداد هنرمندی که درباره آنها از عنوان «قطع همکاری» نام برده میشود، در آزمون جدید ارکسترها شرکت نکردهاند، بنابراین عدم حضورشان در ترکیب فعلی ارکستر سمفونیک تهران به دلیل شرکت نکردن در فرآیند آزمون بوده و نشأت گرفته از هیچ تصمیم دیگری توسط بنیاد رودکی نیست.
وی افزود: شورای هنری ارکسترها چندی پیش به این جمعبندی رسید که در قالب گروههای مختلف نوازندگی، آزمونهایی را با استاندارهای آموزشی در این زمینه برگزار کند. طبیعتاً مدیریت بنیاد رودکی هم خود را ملزم و تابع تصمیمات فنی و علمی شورای هنری میداند. حتی جناب منوچهر صهبایی و دیگر افرادی که صحبتهایی مبنیبر دخالت آنها در این تصمیم شنیده میشود، به هیچ عنوان دخالتی در این فرآیند نداشتهاند.
مدیرعامل رودکی گفت: البته تا این لحظه نتایج آزمون را به بنده ارائه نکردهاند اما ما در بخش سازهای بادی هنرمندانی را داشتهایم که نمره ۱۰۰ گرفتند که برای ما دربرگیرنده نکات بسیار مهم و ارزشمندی بود و آنها را با افتخار معرفی کردیم. در این چارچوب اما برخی دیگر از نوازندگان گویا تمایل نداشتند در آزمون فنی که اولویت قانونی و اصلی استخدام نوازندگان در ارکسترهاست شرکت کنند و همین تصمیم اکنون موجب پایان همکاری آنها با ارکستر شده است. البته این را هم بگویم که تا به امروز من نتایج آزمون را به طور کامل دریافت نکردهام و قطعاً به محض بازگشت به تهران موضوع را به طور کامل پیگیری خواهم کرد.
سالم در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به پرسشی مبنیبر اینکه گویا اعتراض به نحوه برگزاری آزمون یکی از دلایل اصلی نوازندگان برای حضور نیافتن در این دوره بوده است، تصریح کرد: بنده چندین بار به هنرمندان معترض در این زمینه گفتهام اگر درباره این روند اشکالی دارند، بیایند و با مدیریت ارکسترها و بنده درباره معضلات و مشکلات حرف بزنند تا اگر اشکالی هست، بتوانیم در قالبی منطقی و قانونی آن را حل کنیم. اما اینکه به هر دلیلی در آزمون شرکت نکنید، نمیتواند اقدام درستی برای بیان یک اعتراض باشد. به هر حال آنچه میتواند حائز اهمیت باشد، برگزاری درست و اصولی آزمون اخیر ارکسترها بود که در این زمینه همه مستندات موجود است. حتی آن دسته از هنرمندانی که در آزمون شرکت کردند و اعتراضی درباره امتیازشان دارند، میتوانند به واسطه قوانینی که در این زمینه وجود دارد، پیگیر اعتراضات خود باشند.
وی درباره دعوت برخی از نوازندگان پیشکسوت به مجموعه ارکستر سمفونیک تهران هم گفت: این دعوتها فقط به دلیل احساس نیازی بوده که برای حضور این هنرمندان مورد توجه قرار گرفت. البته این موضوع نیز هنوز نهایی نشده و قطعاً بعد از حصول نتایج لازم در این زمینه اطلاعرسانی هم خواهد شد.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی بیان کرد: ما هیچ محدودیتی برای حضور هنرمندان جهت شرکت در آزمون ارکسترها نداشتیم، اصلاً مگر ما گفتیم امتحان ندهید؟ ما فقط بر اساس قوانین ارکسترها اعلام کردیم، آن دسته از هنرمندانی که بالای ۲۰ سال سابقه دارند احتیاجی به حضور در آزمونها ندارند. به هر ترتیب اکنون آزمون ارکسترها برگزار شده و اگر در این زمینه نکتهای وجود داشته باشد که از سوی ما قابل پیگیری باشد، قطعاً با جدیت پیگیری میکنیم.
سالم در پایان گفت: نتایج کامل آزمونها هنوز اعلام نشده است بنابراین تا دریافت کامل نتایج آزمونها نمیتوانم به نکته قطعی اشاره داشته باشم. اما به طور حتم آنچه در بنیاد رودکی انجام شده، به طور کامل و براساس مستندات موجود در چارچوبی قانونی صورت گرفته است. البته که برخی از عزیزان بدانند ارکسترهای تحت پوشش بنیاد در حوزه مدیریتی و فعالیتی برای هر یک از اعضای خود اختیاراتی را تعیین کرده که طبیعتاً مانند یک تیم فوتبال که اختیارات بازیکن با اختیارات یک مربی در یک سطح نیست، دربرگیرنده قوانینی است که باید همه از آن پیروی کنیم.