فقر ملودی در ایران و کپی کاری اساتید شناخته شده/ علی منتظری می گوید
متاسفانه موضوع کپی کردن ملودی بخصوص در سالهای اخیر در آثار اساتید این رشته و آهنگسازان شناخته شده هم دیده میشود.
ایران آرت: علی منتظری، آهنگساز و مدرس موسیقی و دارای مدارک تحصیلی چون فوق لیسانس آهنگسازی از دانشگاه براندون کانادا، دکترای آهنگسازی از دانشگاه تگزاس تک آمریکا، فوق لیسانس تئوری موسیقی از دانشگاه نورث تگزاس و فوق لیسانس آهنگسازی از دانشگاه هنر هم معتقد است فقر ملودی در موسیقی ایران بیداد می کند.
منتظری تاکید دارد: بخشی از این مشکل به سیستم آموزشی به ویژه در حیطه آهنگسازی مربوط میشود. متاسفانه موضوع کپی کردن ملودی بخصوص در سالهای اخیر در آثار اساتید این رشته و آهنگسازان شناخته شده هم دیده میشود. البته ساختن ملودی یک توانایی است که نمیتوان فقط با آموزش آن را فرا گرفت و بخشی از آن به ذوق و احساس آهنگساز برمیگردد. ولی طبعاً مطالعه آثار و تحلیل آثار موسیقایی مختلف در ژانرها و سبکهای مختلف و تمرین مستمر زیر نظر استاد در پرورش این توانایی نقش مهمی دارد. ولی به دلیل ضعف سیستم آموزشی این موارد به درستی به دانشجویان آموزش داده نمیشود. البته نگرشهای متعصبانه و محدودکننده افرادی که در ژانرهای مختلف کار میکنند و در محدوده ویژگیهای آن ژانر باقی ماندهاند، اجازه خلاقیت چندانی را به دانشجویان نمیدهد.
منتظری درباره ضعف های سیستم آموزش موسیقی گفت: نبود یک برنامه مدون آموزشی و نگرشهای متعصبانه از موارد مهم ضعف در سیستم آموزشی است. مثلا در زمینه تئوری و هارمونی هیچ منبع درسی، کلاس بندی و سطح بندی مشخصی وجود ندارد و هر فرد به شیوه دلخواه خودش عمل میکند. در حالی که در دانشگاههای خارج ایران همه موارد بر مبنای منابع درسی مشخص و در ترمهای مشخص آموزش داده میشود؛ البته شیوههای آموزشی در ایران هم عموما متدهای کهنه و ناکارآمدی هستند. کمبود امکانات اجرایی هم از دیگر عوامل بازدارنده است.
این هنرمند تصریح کرد: در دانشگاههای خارج از ایران هر دانشگاه حتی دانشگاههای کوچک هم دست کم یک ارکستر سنفونیک و گروههای سازی مختلف دارند و دانشجویان همواره در حال تمرین، اجرا و شرکت در برنامهها و فستیوالهای مختلف هستند. ولی در ایران متاسفانه در این زمینه کمبود بسیار وجود دارد.