انتقاد بی بی سی از کنسرت ابی و زدبازی در ترکیه/ از کرونا تا گرانی بلیت
به نوشته بیبیسی، کاربران در فضای مجازی از ابی و زدبازی بابت برگزاری کنسرت با حضور حداکثری تماشاگران و عدم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی انتقاد کردهاند. انتقاد دیگر به قیمت گزاف بلیت این کنسرتها بوده است.
ایران آرت: بیبیسی با اشاره به برگزاری کنسرت ابی (ابراهیم حامدی) و زدبازی در ترکیه نوشته است: کاربران شبکههای اجتماعی به برگزاری کنسرت چند خواننده ایرانی در ترکیه انتقاد کردهاند.
به نوشته بیبیسی، منتقدان میگویند تفاوت حضور ایرانیها و تجمع آنها در شرایط کرونا در عراق برای اربعین و حضورشان در ترکیه برای کنسرت چیست؟
برخی از منتقدان مشخصا از خوانندههایی مانند ابی و زدبازی گلایه کردهاند که شرایط درستی برای شرکتکنندگان در نظر نگرفتند.
مشخصا از ابی و پستی که با محتوای کمک به تهیه واکسن برای ایرانیان در اینستاگرامش منتشر کرده بود یاد میکنند و میگویند رفتار ابی متناقض بوده است.
از طرفی برخی گفتهاند شرکتکنندگان در کنسرتها در ترکیه شرط ورود داشتهاند. آنها باید تست کرونایشان منفی بوده یا مدرکی به نشان از تزریق دو دوز واکسن به همراه داشتند . اما برخی گفتهاند این موارد هنگام ورود آنها چک نشده است.
بیبیسی در ادامه نوشت مهرداد فرهمند خبرنگار ما در ترکیه از شرایط این کشور و برگزاری کنسرتها میگوید:
در ترکیه بیش از یک ماه است، محدودیتهای اجتماعی برداشته شده و تجمع در مکانهای بسته امکان پذیر است. رعایت فاصله اجتماعی در وسائل نقلیه عمومی نیز الزامی نیست. تنها محدودیتی که همچنان برقرار مانده، الزام به پوشیدن ماسک، حتی در فضای باز است.
کنسرتها و اجرای موسیقی زنده در مکانهایی همچون کاباره ها و رستورانها نیز برقرار است و با اینکه لغو محدودیتها باعث بالا رفتن آمار ابتلا به کرونا شد اما دولت تصمیم به برقراری دوباره محدودیتها ندارد. در افکار عمومی و فضای مجازی واکنش منفی قابل توجهی به برگزاری کنسرتها و تجمعهایی از این قبیل دیده نمی شد که به نظر می رسد دلیل آن، بیشتر از آن روست که این کنسرتها به کسب و کار عمومی و جلب گردشگر کمک زیادی می کند و بخش بزرگی از اقتصاد ترکیه بر چرخ گردشگری می چرخد. همه گیری کرونا در دو سال گذشته، زیان بزرگی به اقتصاد ترکیه زده و در افت ارزش پول ملی نقش مهمی بازی کرده است. به همین دلیل هم دولت و هم بخش خصوصی ترکیه، تلاش زیادی برای لغو محدودیتها و باز کردن درهای کشور به روی گردشگران کردند.
دولت ترکیه نسبت به بسیاری دیگر از کشورها در کنترل ورود گردشگران خارجی، آسانگیرتر عمل می کند و از جمله گردشگران ایرانی، با اینکه از کشوری می آیند که آلودگی به ویروس کرونا در آن بسیار بالاتر از ترکیه است، با شمار زیاد همچنان به ترکیه رفت و آمد دارند و کنسرتهای ایرانی و اجرای موسیقی هنرمندان ایرانی در کاباره ها، رستورانها و حتی قایقهای تفریحی از سر گرفته شده و می رود تا رونق گذشته را باز یابد.
به نوشته بیبیسی، برخی از کاربران نیز به قیمت بلیت این کنسرتها اعتراض کردهاند و نوشتهاند چرا قیمت بلیتها اینقدر گران است؟