ولخرجیهایی که ثروت مایکل جکسون را به باد داد/ از شامپانزه و لباس ابرقهرمانها تا اسباببازی بچگانه و عمارت ناکجاآباد
سبک زندگی ولخرجانه مایکل جکسون باعث شد برترین خواننده پاپ تاریخ با میلیونها دلار بدهی از دنیا رود.
ایران آرت: مایکل جکسون ، معروف به پادشاه پاپ، در زمان حیاتش گرچه یک میلیونر بود اما مانند یک میلیاردر زندگی میکرد. همین سبک زندگی ولخرجانه باعث شد جکسون با میلیونها دلار بدهی از دنیا رود. پادشاه پاپ هزینه ی زیادی را صرف خرید و بازسازی خانه ی معروفش به نام "عمارت ناکجا آباد»، کلکسیون هایی از چیزهای بسیار لوکس و گاه عجیب و غریب و هدایای گران قیمت برای دوستان خود می کرد. گرچه هزینه ی دقیق بعضی از خریدهای جکسون اعلام نشده، اما در ادامه می خواهیم با تعدادی از چیزهای گران قیمت و عجیبی که مایکل جکسون ثروت خود را خرج آن ها کرد آشنا شویم.
مایکل جکسون در سال ۲۰۱۸ با کسب ۴۰۰ میلیون دلار پول، در صدر فهرست پردرآمد ترین سلبریتی های درگذشته قرار گرفت. البته او از سال ۲۰۱۲ این رکورد را در اختیار داشت.
اما شاید ندانید که پادشاه پاپ با میلیون ها دلار بدهی از دنیا رفت. به گفته ی ویلیام آر. آکرمن، یک حسابدار قضایی، دخل و خرج جکسون با هم جور درنمی آمد؛ او هزاران دلار بیشتر از درآمدش خرج می کرد.
به نوشته روزیاتو، آکرمن که در جریان یک دعوی قضایی مربوط به مایکل جکسون در سال ۲۰۱۳ شهادت داده بود، بیان کرد جکسون در زمان مرگش سالانه ۳۰ میلیون دلار برای بدهی اش قسط پرداخت میکرد. به گفته ی آکرمن اما جکسون در عین حال پول زیادی را صرف خرید چیزهایی مثل جواهرات می کرد.
پادشاه پاپ کلکسیونهای زیادی داشت که گرچه وجود آن ها یک راز نبود اما بعد از مرگ جکسون و به مزایده گذاشتن این کلکسیون ها بود که همه ی آن ها در معرض دید عموم قرار گرفتند.
(تصویر: این چرخ بستنی فروشی، هدیه الیزابت تیلور به جکسون بود.)
دستکش های شخصیتی که جانی دپ در فیلم "ادوارد دست قیچی» (Edward Scissorhands) نقش آن را ایفا میکرد
این دستکش ها که متعلق به جکسون بودند، با قیمت تخمینی تا ۵،۳۰۰ دلار در حراج جولین به مزایده گذاشته شدند.
مجسمه هایی از حالت های مختلف چهره جکسون که با قیمت تخمینی کمتر از هزار دلار به مزایده گذاشته شدند
یک مجسمه رباتیک از سر جکسون که در فیلم "ماه نورد» (Moonwalker) با بازی مایکل جکسون، از آن استفاده شده بود
طبق شنیده ها، قیمت تخمینی این مجسمه در مزایده تا حدود ۳ هزار دلار بود.
مجسمه هایی در اندازه ی واقعی از ابرقهرمان های سینما مثل بتمن، سوپرمن و اسپایدرمن
جکسون مجسمه هایی هم از شخصیت های فیلم های علمی تخیلی داشت مثل ای. تی. ، یودا و شخصیت های شروری مثل دارث ویدر.
خانه ی مایکل جکسون یعنی همان عمارت ناکجا آباد یک سالن بازی با چندین و چند وسیله و دستگاه بازی مختلف داشت که مهمانان عمارت می توانستند از آن ها استفاده کنند.
جکسون ۱/۵ میلیون دلار برای خرید یکی از تندیس های آکادمی اسکار هزینه کرده بود. این تندیس، جایزه ی بهترین فیلم این جشنواره بود که در سال ۱۹۳۹ به فیلم "بر باد رفته» (Gone With the Wind) تعلق گرفته بود.
جکسون این مجسمه را روی یک میز کوچک چرخان، در کنار شومینه ی اتاق نشیمن اصلی خانه قرار داده بود.
جکسون برای خرید تابلوی نقاشی تصویر بالا، ۴۶ هزار دلار خرج کرده بود. این تابلوی نقاشی که "واپسین لحظات زندگی کلئوپاترا» نام دارد، امضای D. Pauvert (نقاش فرانسوی) به تاریخ ۱۸۹۲ را دارد.
جکسون این تابلوی نقاشی را در سال ۱۹۹۶ در حراج ساتبیز خریداری کرده بود.
عمارت ناکجا آباد خرج زیادی روی دست جکسون گذاشت. او این خانه را در سال ۱۹۸۸ به قیمت ۱۹/۵ میلیون دلار خریداری کرد. این ملک ۱۰/۹۲ کیلومتر وسعت دارد.
جکسون چیزهای دیگری هم به ملک و خانه اضافه کرد، مثل یک ایستگاه قطار مانند پارک های موضوعی دیزنی، یک قطار واقعی که از این ایستگاه عبور می کرد و مجسمه هایی برنزی از کودکان که در جای جای ملک به چشم می خوردند و هنگام گردش با قطار در ملک می شد آن ها را تماشا کرد.
بعضی از این مجسمه ها در سال ۲۰۰۹ به مزایده گذاشته شدند که مجسمه ی تصویر بالا یکی از آن ها بود.
رسیدگی به عمارت و همه ی وسایل رفاهی آن از جمله قطار، پارک موضوعی، باغ وحش و سالن نمایش، در مقطعی ۱۰ میلیون دلار برای جکسون خرج برداشت.
داخل عمارت ناکجا آباد هم مملوء از وسایل پر زرق و برق بود، مثل یک شیر آب غاز مانند به رنگ طلایی که به وان حمام جکسون متصل بود.
گرچه هزینه ای که جکسون صرف ساخت عمارت ناکجا آباد و خرید اسباب و اثاثیه ی آن کرد، هرگز اعلام نشده اما ارزش بعضی متعلقات مثل دروازه ی ورودی ملک که در تصویر بالا آن را می یبینید، تا ۳۰ هزار دلار تخمین زده شده.
با این حال، جکسون در زمان مرگش در عمارت ناکجا آباد زندگی نمی کرد. او در لس آنجلس ملکی (تصویر بالا) با هزینه ی ماهانه ۱۰۰ هزار دلار اجاره کرده بود. جکسون در این خانه از دنیا رفت.
جکسون یک کلکسیون خودرو هم داشت. یکی از این خودروها رولز رویس لیموزین شخصی سازی شده ای بود که در تصویر بالا آن را می بینید.
جکسون تغییراتی در این خودرو ایجاد کرده بود. صندلی های این لیموزین روکش چرم دارند و سقف آن تزئین شده.
این خودرو که آن هم به مزایده گذاشته شد البته تنها خودروی شخصی سازی شده ی جکسون نبود.
اما خرج و مخارج جکسون به خرید خانه و ماشین و وسایل ختم نشد. در اوایل دهه ی ۸۰ میلادی، جکسون یک شامپانزه ی دست آموز خریداری کرد که اسم آن را بابلز گذاشت.
قدمت "بدهی سنگین» جکسون به سال ۱۹۹۴ برمی گردد، یعنی زمانی که جکسون زیر بار ۳۰ میلیون دلار بدهی رفت.
در سال ۱۹۹۳ جکسون به تجاوز به یک پسر ۱۳ ساله متهم و به دنبال آن درگیر یک دعوای حقوقی شد. این اتفاق نه تنها فعالیت حرفه ای جکسون بلکه وضعیت مالی و سلامت روانی و جسمی او را هم دگرگون کرد.
جکسون در سال ۱۹۹۴، ۲۵ میلیون دلار به خانواده ی پسر پرداخت کرد.
صرف هزینه برای دعواهای حقوقی طی سالیان، بدهی جکسون را بیشتر و بیشتر کرد.
جکسون اما در همان دهه ی ۹۰ که درگیر دعواهای حقوقی و مخارج آن ها شده بود، کماکان درآمد داشت. او در طول یک سال، از قِبَل مالکیت حقوقی کتابخانه موسیقی اش و همینطور کتابخانه موسیقی گروه موسیقی بیتلز، نزدیک به ۷۵ میلیون دلار کسب درآمد کرد. جکسون کتابخانه موسیقی گروه بیتلز را در سال ۱۹۸۵ به قیمت ۴۷/۵ میلیون دلار خریداری کرده بود. با این حال مخارج او کماکان بیشتر از درآمدش بود.
برای مزایده ی سال ۲۰۰۹ دارایی های جکسون، در واقع قبل از مرگ او در ژوئن ۲۰۰۹، برنامه ریزی شده بود. در این مزایده قرار بود اجناسی متعلق به جکسون و کلکسیونرهای دیگری از سراسر دنیا برای فروش گذاشته شود.
در آن زمان شایعه شده بود یکی از دلایل برگزاری این مزایده، کمک به کم شدن بدهی های سنگین جکسون بوده.
(تصویر: قالبی که از آن برای ساخت دندان های نیش جکسون در موزیک ویدئوی معروفش به نام Thriller از آن استفاده شده بود، یکی از اجناس مزایده ی سال ۲۰۰۹ بود.)
در مزایده ی سال ۲۰۰۹، دستکش های سفید معروف پادشاه پاپ که از کریستال های سواروسکی پوشیده شده اند، به قیمت ۳۵۰ هزار دلار به فروش رفت. مسئولین برگزاری حراجی جولین تخمین زده بودند این دستکش نخ نما که جای لکه های عرق بر روی آن باقی مانده بود، حداکثر ۲۰۰ هزار دلار به فروش برسد.
درست قبل از زمان تعیین شده برای مزایده، جکسون از تور کنسرت هایش در لندن بین ۲۰۰ میلیون تا ۳۰۰ میلیون دلار کسب درآمد کرده بود.
یک روز قبل از اولین نمایش عمومی دارایی های جکسون که قرار بود به مزایده گذاشته شوند، جکسون از حراجی جولین شکایت کرد تا جلوی برگزاری مزایده گرفته شود. این دعوای حقوقی در نهایت به پرداخت غرامت به مسئولین حراجی جولین انجامید. طبق شنیده ها، جکسون ۲ میلیون دلار به علاوه ی مبلغ دیگری که رقم آن اعلام نشد، بابت هزینه ای که حراجی جولین از قبل برای برگزاری این مزایده کرده بودند، پرداخت کرد.
از زمان مرگ مایکل جکسون، دارایی های او مثل کلاه سفید معروف و یادبودهایش در سراسر دنیا به قیمت هزاران دلار به مزایده گذاشته شده اند، گرچه ممکن است او خود هزینه ی زیادی برای خرید آن ها پرداخت نکرده باشد.
(تصویر پایین: کلاه فدورایی که گفته می شود جکسون در یکی از تورهای کنسرتش بر سر داشت، در مزایده ای در پاریس به قیمت ۱۴ هزار یورو به فروش رفت.)
چرا دروغ میگید کی بستون نیست؟ همینه هیچوقت پیشرفت نمیکنید