بهترینهای موسیقی بریتانیا معرفی شدند
جایزه مرکوری بهترینهای سبکهای مختلف موسیقی اعم از پاپ، راک، فولک، محلی، دنس، جز، بلوز و الکترونیک را شناسایی میکند.
ایران آرت: جایزه مرکوری که صنعت ضبط و پخش صدای بریتانیا و اتحادیه ناشران موسیقی این کشور آن را تاسیس کرده است هر ساله دوازده هنرمند را در لیستی معروف به لیست کوتاه برای دریافت این جایزه نامزد مینامد.
از میان این دوازده نفر یک هنرمند به عنوان برنده مرکوری انتخاب میشود و همراه جایزه چکی نیز دریافت میکند (مبلغ این چک در سال گذشته، ۲۰۱۷ معادل ۲۵ هزار پوند بود).
لیست کوتاه نامزدان امسال ۲۰۱۸ به ترتیب زیر است:
آرکتیک مانکیز – با آلبوم Tranquility Base Hotel & Casino
اوریتینگ اوریتینگ – با آلبوم A Fever Dream
اوریتینگ ایز رکوردد – با آلبوم Everything Is Recorded
فلورنس اند دماشین – با آلبوم High As Hope
جورجا اسمیت – با آلبوم Lost & Found
کینگ کرول – با آلبوم The Ooz
لیلی الن – با آلبوم No Shame
نادیا شاه – با آلبوم Holiday Destination
نوئل گلگر – با آلبوم Who Built The Moon
ناولیست – با آلبوم Novelist Guy
سانز آو کمت – با آلبوم Your Queen Is A Reptile
ولف الیس – با آلبوم Visions Of A Life
به گزارش نوا، جایزه مرکوری که از سال ۱۹۹۲ راهاندازی شد از همان اوایل کار اعتبار زیادی کسب کرد و اکنون به یکی از مهمترین جوایز صنعت موسیقی تبدیل شده است. این جایزه در واقع الترنتیوی برای جایزۀ دیگر بریتانیایی به نام بریت است
درحالیکه جایزۀ بریت بیشتر به موسیقی پاپ و جریان اصلی میپردازد جایزه مرکوری به دنبال آثار شاخص و تاثیرگذار است و سبکهای مختلف موسیقی اعم از پاپ، راک، فولک، محلی، دنس، جز، بلوز و الکترونیک را دنبال میکند.
این جایزه از ابتدای تاسیس تاکنون اسپانسرهای مختلفی داشته و معمولا نام اسپانسر همراه با نام جایزه استفاده میشود به همین دلیل نامهایی مثل «جایزه مرکوری بارکلیکارد» یا «جایزه مرکوری پاناسونیک» را تاکنون برای این جایزه شنیدهایم. در سال ۲۰۱۶ اعلام شد که قراردادی سه ساله با کمپانی کرهای هیوندای برای اسپانسری مراسم این جایزه بسته شده است و بنابراین اکنون نام «جایزه مرکوری هیوندای» برای این جایزه استفاده میشود.
برندۀ این جایزه که حتما باید از میان هنرمندان انگلیسی و ایرلندی باشد (درمورد گروهها بیش از نصف اعضا باید تابع این کشورها باشند) توسط هیئتی از داوران انتخاب میشود که اعضای آن همگی از صنعت موسیقی هستند و ممکن است موزیسین، تهیهکننده، ژورنالیست، پرزنتر یا برگزارکنندۀ جشنواره باشند.
بردن جایزۀ مرکوری یا حتی قرار گرفتن در لیست کوتاه آن تاثیر زیادی در حرفۀ هنرمندانی دارد که این موفقیت را کسب میکنند. به عنوان مثال گروه راک انگلیسی اِلبو پس از بردن مرکوری در سال ۲۰۰۸ (برای آلبوم The Seldom Seen Kid) با افزایش فروش ۷۰۰ درصدی مواجه شد و عضو اصلی گروه بردن این جایزه را بهترین اتفاقی دانست که برای گروه رخ داده است. با همه اینها برای عدهای نیز این جایزه خوش یمن نبوده و دربارۀ آن گفته شده است بردن جایزه مرکوری میتواند حرفۀ یک هنرمند را طلسم کند.
گروه گوریلاز که در سال ۲۰۰۱ در لیست کوتاه این جایزه قرار گرفته بود درخواست کرد تا آلبومش از لیست بیرون کشیده شود و مرداک نیکلز بیسیست گروه گفت بردن این جایزه مثل برگردن انداختن یک مرغ دریایی تا ابد است. (ضربالمثلی انگلیسی به معنای پرداخت تاوان سنگین)
پیجی هاروی تنها هنرمندی است که تا کنون بیش از یک بار این جایزه را دریافت کرده (در سال ۲۰۰۱ و ۲۰۱۱) و همچنین اولین زنی است که برندۀ این جایزه شده است. گروه ردیوهد تاکنون بیشترین دفعات در لیست کوتاه قرار گرفته (۵ نامزدی) اما نتوانسته این جایزه را از آن خود کند. از جمله شاخصترین هنرمندانی که با بردن این جایزه به شهرت رسید بنجامین کلمناین خواننده، پیانیست و شاعر ۲۹ سالۀ بریتانیایی است که نیویورک تایمز او را یکی از ۲۸ نابغۀ سال ۲۰۱۶ نامید که تاثیر بسزای فرهنگی داشتند.